Uäh!

Sicken pissdag, kallt och blött ute, varmt och äckligt ont inne och diverse nyskaffade blåmärken.
Men ändå, vi VANN igår. Pisk på AIK med hela 28-15! Otroligt härlig match där många gjorde mål och alla köttade på duktigt i försvar. Tyvärr hade vi pissdomare men som tur var så var det inte matchavgörande någonstans. Mickan och jag har i veckan (under trötta McD-cupen) letat fram låtar till alla målskyttar och detta visade sig vara ett vinnande koncept. Alla ville ju höra sin egen låt spelas.
Jag fick lite svarta ögon ett tag och var arg på det mesta utan svart tröja på planen, något som jag var utlopp för men inget straff.
Min skörd änsålänge är ett ynka gult kort... i år lär det vara någon annan som blir busdrottning :)

Annars har veckan bjudit på McDonalds cupen (handbolls 4an och handbolls 6an) vilket för mig innebär okristligt tidiga mornar, övertrött humör, sömnbrist, skrikande ungar och frusna tår. Som tur var så fick jag jobba med Mickan, och vi vet ju hur vi ska få varandra lite lycligare. Vi hade sällskap av min toyboy Erik som på torsdagen fick sitt hår sprayat i rosa av "Pink ladies". Han blev så mycket sötare då.
Onsdag, projektdag med Maria. Det gick inte helt som vi hade tänkt oss men vi lyckades göra lite nytta iaf.
Torsdag var det ju också match mot AIK. Toppenvinst tjejer, det gör vi om! Mådde piss i kroppen efter matchen och fick inte mycket sömn natten till idag (fredag)
Skola med redovisning, skojakt för brorsans räkning, snabbvisit hos Elin och hem för att läsa Klick innan småttingträningen.
Hem till Frick för att gosa i sängen till Ensam mamma söker innan vi begav oss till Mallan för middag, tårta, idol och mys.

Ännu en helg att lägga bakom sig...

Fredag:
08.00 träning i skolan, dösstrött och solning på det. Historia, mat, plugg, prov.
stressdusch, packning och iväg till småttingträning. Cox hjälpte oss och styrde upp en riktigt rolig träning. Mumma mötte upp mig och Maria och vi begav oss till Maria för att äta och göra oss iordning.
Vi mötte upp töser och gossar i klubblokalen där vi skulle börja med sedvanliga lekar och umgänge.
Mallan och G styrde upp roliga lekar där jag blev utnämnd till att "ha bäst tryck" och "kniper bäst" alltså fick jag skotta iväg oliver med näsan och knipa en enkrona mellan skinkorna (utanför byxorna, såklart) och springa med den.
Idiotkul ölspel med djurimmitationer tillsammans med Mattin, Kungen, Mr. Grant och Anders P.
Cox kom och förgyllde kvällen ytterligare, han körde sin grej. Däremot saknade jag ------ (skriver inte ut hennes namn eftersom hon anser sig inte ha något liv när hon förekommer så mycket i mitt)
Alla tankade på sig duktigt och när klockan tickade mot 23 snåret så iklädde vi oss våra härliga jackor och begav oss mot björnstugans värme.
Vi körde vår grej, lite folktomt till en början men sedan trillade folk in. Vi sparkade igång dansgolvet och levde där nästan hela kvällen (några av oss).
Andra kändisar som presenterade sig i vimlet; fd. idrottsläraren Martin, kumlas målkung Jensen, Zigges vän Matta, Mallans polare Crille och säkert fler jag inte minns nu.
Att en annars otrolig härlig kväll ska strula lite är ju ingenting som förvånar mig längre.. Jag står och kör min grej på dansgolvet då en kille börjar dansa bakom mig, plötsligt sliter han tag i mitt nackhår för att sedan sätta andra handen i ett struptag. Lite försynt undrar jag vadf-n idiotjä-eln håller på med. svaret blir "men, man gör ju såhär". det visade sig att idioten kom från katrineholm eller liknande. så dit ska jag aldrig åka och gå på krogen! efter att ha spårat på hnom följer han efter och ber om ursäkt i cirkus en kvart.
Ännu en idiot hade en konstig metod att försöka få hugg men som en annan idiot skulle ha sagt så "sänktes han av med en halvmiss".
Cox presenterade sig även på dansgolvet, likaså Pelle, Josef och Johan. Rytm har väl kanske ingenting med ålder att göra trots allt.. De skakade duktigt.
Fick mig ett litet snack med ytterligare polare till Zigge, och en otroligt värmande kommentar från den matlagande tösen som var riktigt härlig. Dessa gav mig också en grabb att få följe med, men han skakades av nångång när han fick reda på att jag var 18 år och gick sista året på gymnasiet. Vet dock inte vart mannen tog vägen för de andra hade inte sett honom när jag stötte på dem vid BK.
Mötte upp en tankad bror, Adels-Charles och StockholmJon vid BK. Och Jacke, som höll lite för mycket låda, enligt mig som var lite irriterad i vanlig ordning på den tiden på dygnet.
Mammsen kom och hämtade, Jacke skulle släppas av men inte utan lite mer låda. Adels-Charles underhöll iaf mig och mamma med sina kloka ord.

Lördag:
Ingen vanlig morgon, huvudet brann och benen bultade efter den hårda utgången på dansgolvet. Men jag och bror spottade upp och (emil med hjälp av glasögontricket) och bikade upp på stan.
Bror shoppade lite med mig som smakråd och sedan begav vi oss hem för middag.
Kvällen är inte mycket att orda om, jag höll mig lugn, Lillan var där, Sara gjorde sin gosse stolt, Mackan var ett arsle, överraskningar bland övriga gäster och ja.. lite sådär. En taxi till stan och McD, ännu en taxifärd där vi blåste förbi Hampa som stod och vinkade. Tyvärr hade våran taxichaffis tagit körkort på Lisebergs radiostyrde bilar så det snurrade till lite extra i huvudet. Att han sedan inte hittar till rätt gata är väl också det ett bevis på hans bristande talang som chaffis.

Söndag:
Fin frukost, ont i knät, god middag och Alfie.

Jag kan inte utesluta att jag känner (kände) någon som liknar Alfie, dock inte till utseendet (jag vill ha en kille som är lika snygg i kostym som Jude Law!)
Inte heller kan det undvikas att hur snygg man än är, så kan man vara ett svin som tillslut blir olycklig själv. Hoppas att killen jag tänker på, får insikt i detta och kanske t o m följer Alfies exempel och börjar be om ursäkt och förklara sitt beteende.
Men man kan ju inte ha för höga förhoppningar...

Helgen bestod av Fredag som var tusen rolig och den inte alltför pigga (dock uppskattade) stadsturen med min käre bror.
Resten är nu glömt...

en sån där dag

... som är torsdag.
det vill säga att man börjar med att gå upp okristligt tidigt, äter frukost och läser sporten med suddiga sömn-ögon och är lagom morgontrevlig mot päronen.
försöker komma ihåg allt man tänkte på innan man la sig för att få med alla böcker/kläder/pengar/grejer till skolan. sätter sig på den iskalla cykeln och dunkar på musik i mp3n.
glömmer självklart någonting och får svära, svänga och hämta det otroligt viktiga som låg kvar på hallbordet.
matteB, detta djävulens påfund. linjära funktioner och ekvationer, när ska man ha nytta av det? lite rast och sedan musik där man får tinnitus av mindre. humöret sviktar såfort man kliver in i salen men lättar när man får slå på lite trummor och sjunga lite mick.
lunch och sedan geografi som idag bjöd på monsterprov av peter, jippie.

Nu ska det försökas plugga litegrann, det brukar ju gå bra när man säger så.

Måste väl berätta vad jag gjorde igår...
Jag ska vara en god dotter och gå ut med soporna innan jag åkte till Dannie och Patte. Tycker själv att jag är en otroligt hjälpsam tös och slänger upp soprumsdörren, där står en granne och skrämmer skiten ur mig. (vem stänger dörren när man går in i ett soprum?) jag tappar (slänger?) då äckelpåsen, kompostpåsen alltså. självklart råkar stackarn få på sig lite kaffesump och nåt bananskal kanske. "förlåt att jag skrämde dig" säger han då lite ironiskt. "nej, det är lugnt" piper jag och springer DÄRIFRÅN. Varför gör jag detta?
Någon kanske vill ta in en inneboende på obestämd tid?

Förövrigt har jag fått en operationstid för mitt cp-knä. 9 november ska de söva ner mig och fixa till det där, följt av 6 veckors rehab sen ska man vara tillbaka på banan igen om allt vill sig väl.
v.4 planeras en skidresa med alla härliga människor, det kommer bli tusen sköj! Jag, Dannie och Jolle får väl karva barnbackar på våra brädor kanske.
november ska det också ske, det där som egentligen är min fobi. shit asså!
imorn (fredag) är det då också den omtalade, omdiskuterade lagfesten. som den inte alltid kloka markus säger: "den som spyr sist super som en kärring" jag vettefan om vi ska leva efter hans motto.
Bror kommer hem i helgen och vi ska försöka få till lite kvalitetstid med varandra. mysigt!
nästa vecka är det dags för McD-cupen vilket innebär onödigt tidiga mornar, 06.30 i idrottshuset, skrikande ungar och tokiga lärare och föräldrar. Jippiekiyay MF!

men, ta en dag i taget som det brukar heta...

Dannie då...

Tänker idag inte tillfredsställa er törst efter allt härligt som händer i mitt liv. dock har idag varit en händelserik dag som skulle kunna bli en sju-tusan till blogg också, men det får komma efter hand.

Jag kan väl lägga ner några tangenttryck på gårdagen, jag blev lite imponerad av en av det sviniga könet. Det tåls att präntas ner kan man tycka...

NU till dagens:
DANNIE har skaffat BLOGG! Shit ass...
Besök min ful-i-käften vän, danielle13.blogg.se och se alla kärvänliga saker hon skriver om mig.
Jag säger det kanske inte ofta, men det är bara för att jag är rädd för hennes svar, Jag älskar dig stumpan!
Skulle dock klara mig utan diverse elakheter från dig och din mansh-ra, men ni gillar mig väl lite eftersom jag får hänga med er ibland.
För er som tar er mod nog att besöka Dannies blogg, så är det jag som är B. Jag fick det smeknamnet när hon övergick till att vara min goaste lilla nyblivna kompis, till att bli en av dom coolaste tjejerna i ÖSK handboll... dock fortfarande min bästa vän.
Trots alla trackningar och elaka kommentarer så är vi ju fortfarande kompisar, är inte det kärlek och vänskap, då vettefan.

vem är Anna?

Ja, i brist på speciellt intressanta saker att skriva så tänkte jag skriva det kanske mest aktuella... "Lite" kuriosa om mig själv, såklart!

Föddes den 11e maj 1989 på BB i örebro, som en liten päronformad ailien.
Jag hade då redan en uppstyrd familj med mamma, pappa och storebror Emil.
Vi var belägrade i en lägenhet på Apelvägen till 1990, då vi flyttade till Tulpangatan, där vi fortfarande håller till med undantag av bror som flydde till Linköping/Arboga och finns nu att finna i Västerås.
Jag skolades in på dagis, blåklinten och där träffade jag min första kärlek, Björn som jag förlovade mig med under mitt 5e år.
Förskola och grundskola blev Mellringeskolan där jag träffade min vän (för livet?) Lisa. Där hände det diverse grejer, inte så konstigt eftersom jag spenderade 10 skolår där.
Jag började sedan gymnasiet på Virginska skolan på SPI, där jag fortfarande går och slavar under lärarnas laserblickar och röda pennor. Har mina 3 "hoes", Lina, Sara och Karin, en väldans massa "broes" och vissa som har smugit sig in i hjärtat av lärarstaben också.
Jag spelar handboll, är inne på mitt 12e år som handbollsspelare. Sedan 4 år tillbaka återfinns jag som mitt6 i ÖSK Handboll, heja sport! Där har jag många av mina guldklimpar, Dannie, Frida, Tess, Mallan, Mickan, Maria, Stjärtan... där kan listan göras lång.
Jag spelade en gång fotboll, som brutal (men rättvis) mittback i Mellringe Eker. Där fanns också några av mina pärlor, Emma, Sara osv, osv.
Några av mina käraste vänner har valt att flytta ifrån våran gnälliga stad och bosätta sig i Östergötland (inte f-n är det för dialektens skull iaf), Jossan, Jovana och Oscar.
Jag jobbar, sedan några veckor tillbaka som ledsagare vilket skulle kunna vara bra.

Snabbfakta
Fullt namn: Anna Maria Axelsson
Pers.nummer: 89-05-11
Familj: Mamma, Pappa, Brorsan
Sysselsättning: 3e året på gymnasiet, handboll, jobb
Fritid: Så mycket i Dannie och Pattes soffa som jag får, vänner, festande och andra tonårsintressen (som vad?)
Käraste ägodel: Min säng, Kärleken. Det är den skönaste som finns.
Senast lästa bok: 10 dumma misstag klyftiga människor gör, och hur man undviker dem
Senast sedda film: Gudfadern 2
Kläder i skrivande stund: T-shirt stulen av Dannie, mjukisar och pappas mystofflor
Onaturliga hål i kroppen: Nej, dock en grop i kinden
Inpräntat bläck i kroppen: Hittills bara en prick från en olycka som 11åring men snart så...
Pussade senast: Anna Nybom på krogen tror jag
Kramade senast: I vaket tillstånd, Mamma.
Hårfärg: Blond, med bruna slingor
Ögonfärg: Grön-blå-grå har jag fått höra
Höjd över havet: 178 cm
Sov senast ihop med: Några minuter med Mallan, Dannie och Patte innan jag la mig i soffan
Värsta fiende: Choklad, trötthet och skador
Bästa vän: Choklad, de närmsta vännerna, Kärleken, brorsan och farmor
Min värsta egenskap: kort stubin och alltför godtrogen ibland
Min bästa egenskap: Jag är skön, "hobby Dr Phil"
Senast tillsammans med: Henrik "Orsa" Svensson, 1 år sedan
Konstigaste händelsen: Finns många, man är ju inte Anna "varför händer allt mig" Axelsson för inte
Rättegångar: 1, som vittne
Kändisfester: den enda som räknas, Mackan såklart.
Den första benämnda drömkillen: Tobbe Karlsson (nyår för 4 år sen)
Världens bästa kille: Brorsan. Han följs av Patte, PD, Oscar och andra tätt efter...
Rökt: Ja, det har hänt
Snusat: Likaså
Druckit: Ja, det också
Legat: Haha
Min senaste kärlek: taxvalpen Nicke
Högsta önskan: Att få ordning på mitt liv
Titel på filmen om mitt liv: Kaos i godisaffären
Huvudrollsinnehavare: Jag själv i en snyggare version 

...så roligt har jag en fredagsförmiddag

frostskadad

Kylan har hittat hit, ett underbart tecken på att läpparna ska bli förstörda, kläderna för kalla, cykellåset fryser, is och skit på vägarna, snöslask och blöta strumpor. Härliga vinter! :)

Vad har nu hänt i Anna "varför händer allt mig" Axelssons liv sedan sist det präntades ner i bloggen?
En torsdag och fredag kom som följd av onsdagen såklart, med dess aktiviteter och åtaganden, såsom skola, träning, plugg och tränare för F-97/98. En solning fick äga rum innan jag åkte till Dannie för kvalitetsmys.
Lördag: match i Huddinge, en bussresa som aldrig ville ta slut, livemusik till maten vid det lilla barnbordet som vi klämde oss ner vid och så en match på det hela.
Foten vill inte riktigt bli sitt gamla vanliga jag så min räddare i nöden Anna "G. stjärtan" Gremark rykte ut med ett fotledsskydd. Knäet ville inte ge med sig heller efter dess brutala behandling på torsdagsträningen så jag var tejpad och skyddad till max. Matchen blåstes igång och vilken jä-la match vi gjorde! Togtaggade på planen och peppade till tusen på bänken. Min linjekollega för dagen, Dannie fick trycka in en bolljä-el i rena ilskan, Mallan knuffade till sig ett rött kort och undertecknad själv stod för 4 mål. Jag kom dock bara ihåg 2 efter matchen så det var en överraskning att slå upp tidningen på söndagsmorgonen och se sig själv med en vackert formad 4 efter sig på målgörare. Bobbo kom tillsammans med Ingrid lagom till andra halvlek, självklart missade han även denna gång min målkavalkad med slapp se lil'sis' utvisad eller kortad. (Han fick förövrigt en p-bot utanför hallen, men vad är man inte värd?)
Vi skulle självklart fira segern, förvånade grabbarna på pizzerian brevid med att lufsa in i lägenhetsporten som sunkiga, träningsklädda tjejer och sedan svassa ut som partysessor i högform. Jag-har-aldrig-leken har aldrig förr fått ett så berusat resultat utan att någon skulle tröttna.
Det var en härlig kväll, blev dock en hård åtgång på spritchen för klaras. Jag vet inte hur det gick till med mer än en gång stod jag med två glas i mina händer, varav det ena fick tömmas snabbt för att dansgolvet inte skulle bli alko-duschad.
Jag har ett vagt minne av att jag, full av självförtroende, gick in i skybar och sa till ingen särskild "ni är alla getter". Självklart tappade jag bort alla men hittade såklart nya bekanta i vimlet, men som en ängel från ovan kom Frida "jag är festen" Granberg fram till mig vid kvart i 2 då alla ska slingra ihop sig för de mjuktonade parningsdanserna och sa "kom vi går ut, så slipper vi kön". Jag kunde inte ha sagt det bätte själv!
Vi tog en vandrande efterfest, med fridas högtalare som underhållning och trippade hem till Dannie och Patte.
 Mammsen agerade fyllechaffis och tur var väl det. Vaknade och mådde bra till min förvåning, ända till jag gick in i sovrumsdörren. Åkte till G-vik för att jobba och aldrig har det varit så kallt att bada. Bastun hamnade på min kärlekslista direkt. Mötte Ballavirre, kalas-claes och deras 2 kompisar som skulle relaxa efter den hårda utgången kvällen innan. Victor hade duktigt svept whiskey med utgången att han gick in gratis, frågan är om det var värt?
Kollade på herrarna när de förlorade, kollade sista perioden av hockeymatchen och mådde dåligt, åkte hem och hämtade skolböcker för att sedan plugga på läktaren med hjälp av Mikaela "Jag hjälper dig" Bergback.

Ja, det var väl det mesta av helgens händelser med redusering av allt strul som skedde under dessa dagar.
Måndag, tisdag, onsdag har varit ett töcken av skola, träningar, plugg, lite uppstyrning av rummet och diverse annat som en tonårsflicka inte bör hållas med egentligen.

ånsdag

Onsdagen går sakta mot sitt slut, och var har man klarat av denna vecka?
Måndagen med skola, jobb och ingen träning med foten som blev svullen som en badboll efter stukningen på matchen i söndags. En match som vi förövrigt VANN, jag gjorde första målet och ytterligare ett. Frida gjorde MÅL i sista sekunderna och triumfen var ett faktum.
Tisdagen var det åter skola och plugg som väntade hemma, med mammsen borta i västerås hos brorsan fick jag och pappa styra hushållet. Pappa gjorde paradrätten som är falukorv i alla dess former, och ett mindre gott potatismos. Jag trampade senare iväg till Dannie för att kolla på DH, blir insläppt av en mindre påklädd dannie som stolt visade upp sina inköp efter shoppingrundan... och det är ju inga vanliga shoppingrundor vi snackar om då.
Mallan kom över och vi kastade oss in i DH's förtrollande värld, blandat med lite planer om en skidresa framöver. Jag och Dannie kommer hasa barnbackar och mindre branta klippväggar på varsin bräda, är väl planen.
En lång natts sömn med konstiga drömmar slutade nångång då telefonen började pipa, folk verkar känna på sig när man har sovmorgon och ge sig fan på att man inte ska få sova längre än dom.
Jag har iallafall blivit erbjuden jobb på slottet över nyår som bartender, kanske nåt att nappa på?
Har idag avklarat skola, viss hemligt möte och lämnat in lönepapper, samt kollat på Linde-Trelleborg i Idrottshuset med Mickan.

Nu väntas det av det som är kvar av veckan:
skola, skolfoto
2 hårt tejpade träningar
solning
mysfredag
match i sthlm lördag, förhoppningsvis med bobbo på läktaren
utgång lördag med diverse
jobb och herrmatch söndag

"Den siste idioten är inte född än"

RSS 2.0