9

Endast nio dagar kvar till studenten - dagen i vitt, flödande champagne och glada miner.
Herregud. Hur kan 3 år gå så snabbt? Eller, hur kan alla år gått så snabbt?

Jag kan fortfarande inte prata som folk. Det liknar skit och jag får inte träna. Jag inte heller gå ut med min klass idag för att fira att betygen äntligen är satta och jag kan inte gå ut på en lång pratpromenad - eftersom jag inte kan prata. Piss och åter piss. Jag måste ju ha tillbaka min röst!

Dagens sol:
BallaVirre som ringde
Solen som har gassat hela dagen
2 hemklickade klänningar
Den härliga dansken som sjunger mig glad

Dagens skit:
Rösten som fortfarande inte har kommit tillbaka
Missad träning
Att inte kunna hänga på klassen idag
Att jag är så lättövertalad och spelade fast jag visste att jag inte borde


Erik Streijfferts dikt:
Jensa är go' - Han liknar en ko
Cricke har för mycket hormon - han liknar en mormon
Som följer bibeln - Erik är en fin en
Anna in tha house - Empa skapar kaos
Vi sitter i Mozzes place - Ola kör sitt race
Han är dyng som fan - Seb är en man
- Jag gillar han

Erik Streppert, mina damer och herrar

10 - en dag som stum

Man tänker aldrig på att man egentligen pratar så mycket som man gör, påkallar uppmärksamhet när man möter någon i korridoren, ropar hejdå när man ska åka eller bara lägger in någon kommentar då och då. Idag har jag fått erfara hur det känns att inte kunna göra det.

Min röst är nämligen borta efter helgens idiotiska spel i järnvägen cup, men som alla vet så är man ju inte den som är den. Nu får vi se hur mycket min träning och studentförberedelser får lida för detta. Jag hoppas självklart på så lite som möjligt, men nu har mor intagit FriskusHitler-rollen och lär inte låta mig träna förrän jag kan tala som folk igen. Åkte hem från en icke-dag i skolan för att bara vara tyst, hur knäppt är inte det?

plus
allt i skolan är klart
10 dagar till studenten
pengar på kontot
bra musik i mp3n
härliga sms som lyser upp dagarna

minus
den försvunna rösten
studentångesten
ojämn hudfärg
all missad träning

The sun is up
I'm feelin' great
I'm just enyoing life
Right here in the shade
Let's take a ride right away
I'll be by your side
It's so easy the easy life
Celebrate the good times
All night long


Who's to tell what's to come
All I know is that tomorrow today will be gone
Get out out of bed put on your blue sweadshoes
Get out up and dance
Celebrate the good times
All night long

11 - var är min röst?

Klassfesten i fredags, ja vad ska jag säga?
Roger kom i alla fall, det tyckte jag var kul (och alla andra också) Polisen tittade förbi. Alla drog sig hemåt. Vädret var inte kanon.
Jag vet inte, men det är nog sista gången för mig iaf... Vi kom på riktigt härliga sånger till studenten hemma hos Mozze och Erik skrev dikter. Jag blev satt på pottan av Sebbe, fan ;)

Järnvägen cup och vi gjorde allt annat än succé. Jag har aldrig varit så arg efter en match som efter matchen mot IFK. Jag var där och då en samhällsfara...
Eurovision hemma hos Mickan men alla troppade av för att åka hem och sova, så gjorde också vi. Hästens, gnägg-gnägg.

Vaknade idag med förlorad röst, det är lite läskigt men man ska ju inte träna sjuk. Nu återstår att se om jag kommer kunna träna i veckan, annars förlorar jag en väldigt viktig träningsvecka eftersom att nästa går bort för studentgrejer och självaste STUDENTEN!

Jag har fått en liten crush, ja det är sant. Och han är dansk, han är skön och han har en väldigt söt haka.



Skiter i att du tycker att jag är en kiss-ass, även om denna dikt är ganska kass
Danielle Sillrén, du har så vackra ben
Utan dig hade jag inte kul, och jag hade heller aldrig träffat Lul(u)
Du är min vän, kanske min bästa
Du kan skälla, skratta och du kan festa
Du kör din grej och du är skön
Din bilkörning kan få mitt ansikte skifta i grön
Din killsmak har nått en betydlig bättring
Din förra hade vi kunnat spöa med kedja och kätting
Jag älskar dig, du gör mig hel
Även fast jag saknar våra nattliga kel
Låt vänskapen hålla, längre än nånsin
För både du och jag är mer än långsin(ta)

Guuud vilket vacker dikt jag skriver ihop till min pärla
-hahahaha-

13 - fredag den 13e?

Igår gjorde jag valet, jag ska köra. Pepp-pepp-pepp, låt mig hålla!

Några av vardagens straff:

 - Jag hade för första gången någonsin hittat det perfekta födelsedagspresenten till Therese "Dojjan" Jämthed, men vad händer? Som i slowmotion ser jag den fina flaskan glida mot kanten och ramla i golvet med ett kras.

  - Jag cyklar förbi en fotbollsplan (på en cykelbana utanför staketet) och får helt plötsligt en boll i huvudet.

 - Jag står lugnt och stilla och håller i Trulsas koppel när en mordisk gråsparv attackerar mitt huvud, jag slänger mig åt sidan som Matrix. Fågeljäveln bajsar då ca 20 cm framför min näsa.


Ett finger i ögat på ofrivilliga singlar är också alla kära och lyckliga människor som håller handen och pussas överallt på staden. Är jag bitter? Nae, inte då!

Fortfarande inte helt frisk men ändå värdinna för klassfest ikväll och uppsatt i truppen för järnvägencup i helgen. Mamma är inte alls imponerad, och det är nog fan inte jag heller om det innebär en hel vecka till utan att få komma igång med träningen.

Kom vid frukostbordet tillsammans med Mickan på att det inte alls är långt kvar till Kos nu. Nästa söndag är det två månader kvar till bilen åker från Örebro och planet lyfter från Arlanda - mot solen. Alltså idag; 70 dagar kvar till två säkert oförglömliga veckor.
X - undertecknad som kommer hålla låda och bli rödast av alla. Poolens härkarinna och vattenlekarnas guru.
miX - kommer bli chokladbrun och vilja simma med hajar. Kommer ha internskämt upp till bredden tillsammans med X.
Fricken - soldyrkaren som kommer dricka mimosa till frukost, skratta oavbrutet och aldrig ställa upp i spel med X.
Juicy - kommer bli brunast av alla, måste få mat MINST 3 ggr om dagen och kommer pimpa in töserna på alla heta klubbar,
Dallas - alla grekernas drömkvinna, frågan är om man ska ha med sig ett koppel till denna blonda, brunbrända tös så hon inte blir kidnappad.
Bella - Får vara den som kopplar Dallas och kommer antagligen flörta med stoluthyraren så vi solar gratis alla dagar på stranden.

"Sara, du ÄR smalare än mig. Jag är typ dubbelt så bred som du."
"Men Anna, jag är liksom en fågel.... och du är...stabil"


14 - från kryssade krysset

Lördag 17/5
40 årsfest vid Rosta gärde tillsammans med min älskade Emma. Vi fick jobba lite, blanda lite, duka lite och ja. Det var inte så värst jobbigt, mest riktigt riktigt kul. Vi fick hålla i lite lekar och jag bara ÄLSKAR när människor kan bjuda på sig själva! En trevlig kväll med trevliga människor och jag var nöjd med allt när jag kom hem kl 1 på natten.

Söndag 18/5 - TALLIN BABY!
Vi samlades vis myrorna för avfärd med den tråkigaste busschaffören någonsin. Vi blev snabbt mindre omtyckta av både honom och diverse äldre medresänärer. Men vi körde vår grej! Pit-stop i Arboga och Tobbe kom förbi, det blev inte ultimat för en lite trött och förfriskad Anna men jag repade mig snabbt. Vi kom till Sthlm, styrde upp mat och mer dricka. Biljetter och sedan var det dags att entra båten. Vi tänkte göra oss iordning innan vi blev för förfriskade, vi var de enda som tänkte så. Vi blev lite uttittade men det har ju inte skadat förut. Shopping på tax-freen och sedan igång för fullt i hytterna innan det vankades tusen god buffé. Hytterna igen och alkoholen flödade högt och lågt. Disco och sedan nya bekantskaper i Södermalmssällskapet som hade sviten. Grabbarna lyssnade på historialektion medan jag visade mina handbollsmuskler i korridoren med armbrytning, röv-krok, gatlopp och brottning. Jag vann ALLT! I er 08or!
Somnade på väg till kudden och vaknade för en dag i Tallin efter en god frukost. Slitna? Ja, en del.
Mer spritshopping innan det var dags att dra oss mot båten för en välbehövlig powernap. Dusch och fix och sedan var vi igång igen efter en liten äcklig måltid i fastfood shoppen. Idag styrde hela klassen kareoken och som vi gjorde det! Vi sjöng, bakgrundsdansade, dansade och försökte dra med oss alla som var där för russindisco. Vi lyckades lite väl bra och hela kareokebaren stängdes en halvtimme tidigare och de mördande blickarna var många. Disco och rundgång, killar blev kära, tjejer blev känslosamma och alla blev väldigt fulla. Jag och Wille körde tills soluppgången som vi avnjöt tillsammans på soldäck. Att gurgla vin från en bag-in-box kran är inte det charmigaste jag har sett en 75 årig gubbe göra, men kanske det roligaste.

Full gubbe ramlar in i mig i trappen, kl ca 17.30.
Jag: Oj oj, hur gick det där?
Gubbe: Fan, det är fan tur att man inte fyller år... varje år.

Tack min underbara klass för en härlig kryssning. Jag kom på mig själv med att redan sakna många av er och tycka om er mer än jag trodde att jag gjorde.
Ni är guld värda!

Självklart har jag nu lyckats bli toksjuk (eller feber med hals-, huvud- och kroppsont) men är på bättringsvägen.
Nu ska jag göra klart den absolut sista uppgiften i skolan och sedan visa upp mig vid handbollen, det är kanske på tiden.

Imorgon vankas grillfest med klassen och lärare hemma hos mig och lördag - söndag är det järnvägen cup. Hoppas att man lyckas pigga på sig litegrann nu då.

Dannie ringde igår med en inbjudan nästan finare än nobelmiddagen, vad har lilla jag gjort för att förtjäna det?


19

Det har varit sjukt dåligt på bloggfronten, men man kan också se det som att det har varit full upp i det verkliga livet.

Snabbgenomgång

Fredag 9/5: Förfest hos Streppert med nästan hela klassen. Otroligt härligt, blev riktigt blött och jag råkade slå hans pappa i huvudet med en golfklubba. Draget tillslut på Kåren och alla hade riktigt kul, alla blev riktigt fulla och ja, det var lyckat.

Lördag 10/5: Lagfest med start 11.00. Hamnade i lag med Dojjan (som jag kommer att tycka bara mer och mer om, om det nu är möjligt) vi hade kul, vi cyklade tusen långt och gjorde våra uppdrag. Trevligheter, mat och dricka ute vid Skräckens husbåt och sedan in till till stan på något sätt för krogbesök.

Söndag 11/5: Födelsedag för undertecknad och väldigt väldigt sliten. Fina presenter, lite sol och sedan kalas med först släkt och sedan Dannie, Patte, Måns och Mickan. En dålig brännbollsmatch och plugg fick avsluta kvällen.

Måndag 12/5: Matlagning tillsammans med Lina och Jens inför hajken.

Tisdag-Torsdag 13-15/5: Dannie fyllde år och jag försökte göra henne lite glad. Hajk med klassen och ut i skogen för 1 mils kanotpaddlande, en frusen natt, 2 mils promenad med packning varav 4 km var äckliga uppförsbackar, bergsklättring, en mysig regnkväll/natt med hockey, 8 km promenad hem till civilisationen. Lad mig i bastun, lade mig i duschen och njöt av min härliga säng.

Fredag 16/5: Plugg, redovisning och avslutning i historia, hem, dusch och mat innan frisören skulle sätta upp mitt hår. Jag blev jättenöjd. Till Kerstin för att fotas i atelje och sedan hem en sväng för mer foton. Iväg till kumla för förfest och riktigt trevligt. Min balkavaljer Sebastian var stilig som en prins och alla var jättefina. Limon hämtade upp oss vid 6tiden och vi hade en rolig (och blöt) färd in till stora hotellet där det väntade massa mer foton och även intervju i na:s webbtv. In på hotellet och balade oss igenom natten. Vi styrde upp dansgolvet efter middagen och jag blev lite kärlekskrank. Hängde på grabbarna för att kolla lite på katastrofhockeyn på O'learys innan vi drog oss mot Frimis.

Idag:
Packa och fixa inför tallinkryssningen med klassen imorgon
Plugga
Jobba på 40årsfest med min älskade Emma

Imorgon:
KRYSSNING

28

Besvikelsen från igår har knappats lagt sig. Istället funderar jag på vad jag nu ska göra för val. Det är riktigt svårt, men det är också dumt att rätta sin framtid efter någonting som är ytterst oklart.

Nationellt prov i matte B, jag tror att det gick okej iaf men det tror jag ju oftast om mina matteprov som inte visar sig vara lika bra.
Snabb bildlektion och sedan äckel-lunch i skolan.  Svenska C redovisning klar tills på måndag. Geografi med Olle och det ska väl vara fan om jag inte får ett VG i geografi.
Lite solning tillsammans med Maria vid skolväggen och sedan föreläsning om karriärsövergångar innan det bar av hemåt.
Sol, sköna sol och hawiian tropic. Nu lite plugg, promenad och sen plugg igen.

Morgondagen, Fredag;
08.00 Handbollsträning
09.20 Fystester
10.30 Frisör
13.00 Prov - internationella relationer, sedan religion
14.30 Föreläsning om doping

Hem till Streppert på mysigt förkrökande och sedan mot Kåren och en ny upplevelse tillsammans med min underbara klass.


SPIA5 talar ut...

9/5 - Klassfest - studentpepp
13-15/5 - Hajk
16/5 - Bal
18-20/5 - Kryssning med klassen
23/5 - Grillfest med lärarna
2/6 - Studentmiddag med lärarna
3/6 - Stadsparken
4/6 - Löva och ha oss
5/6 - STUDENTEN

29 och lite bittersmak

Efter någon lärorik timme i solen tog jag mig till skolan för att göra våran miljöprojektredovisning, det gick ju bara sådär. Ingenting funkade och som Henke sa så var det rätt "lågbudget" på skolans tekniska utrustning. Själva redovisningen gick sedan kanon och så var det dags för muntligt prov i familjerätt och vardagsjuridik. Klapp-klapp, gick helt okej.
Hem till solen och sedan iväg för sista dagen på träningscampet. Efteråt skulle vi få reda på vilka som gick vidare... trodde vi ja. Nej, alla ska träna i sommar och sedan ska en trupp tas ut. Det är ju iofs positivt att få en så bra försäsongsträning men vad gör man om man inte kommer med i truppen i höst? Ska man träna skiten ur sig för att spela i division 3? Ska jag låta bli att söka jobb på andra ställen eftersom att jag kanske kommer att spela handboll nästa säsong? Jag måste ju ha ett jobb, det är väl det jag måste låta gå först. Innan de här uttagningarna så tänkte jag att om jag kom med i satsningen så skulle jag göra allt för att bli kvar i örebro och jobba och spela handboll. Men nu då?

Piss och åter piss.

Nu återstår det för min övertrötta kropp och knopp att plugga matte inför ett 4 timmars långt nationellt prov imorgon. Plus att eventuella fystester står på schemat, inte helt okej för mina söndertränade ben och trötta kropp.

Känns som att jag skiter i det här nu...

30 update

Ännu en träning gjort på detta tredagarscamp. Så slut i kroppen men fortfarande rätt kul. Man överpresterar väl fortfarande inte men det är ju viljan som räknas och den tycker jag att jag har. Men man vet ju inte vad tränarna tycker heller. Imorgon är sista dagen och då är det först Nisse-fys igen och sedan handboll.
Vi är 5 stycken på linjepositionen; Jag, Dallas, Emma, Elin och Madde. Elin och Madde har spelat division 1, Emma är ju rutinerad och grymt duktig både framåt och bakåt. Det kommer väl komma fram imorn vilka som har tagit plats, och vilka som får lämna.
Kommer man fortfarande spela handboll om man inte kommer med?

Nu; PLUGG!

Veckan annars:

Onsdag: Plugg, träning, dusch/mat, redovisning NaA/GeA, prov på familjerätt, träningscamp, plugg
Torsdag: Nationellt prov MaB, fystester träningslära B, föreläsning, plugg, eventuell tripp till Östansjö
Fredag: Träning x2, frissan, prov nationella relationer, föreläsning, klassfest/studentpepp GRATTIS TESS!
Lördag: Lagfest heldag
Söndag: 19 år och födelsedagsfirande på eftermiddagen

30 - helgen och träningsvärken

Jobbade i fredags på Kåren och det bjöds upp till vadslagning bland personalen, hur många skulle komma? Jag var optimismen själv och blev satt på pottkanten med ungefär 300 pers.
Slutade lite tidigare eftersom det inte var speciellt mycket folk, Mickan och jag skjutsade bartendern till Björnstugan och for sedan hem till Kärleken.

Upp rätt tidigt för att packa, duscha osv innan vi skulle vara ute vid Willys vid Marieberg 10.30. Visst var vi där då och ungefär en halvtimme senare kom Dannie, Patte, Måns och Mackan. Ännu senare kom Danne, Jolle, Karresson och Frerra.
Vi tog oss via McD till stugan förutom Danne och co, de åkte på en safaritur till godegård innan de landade. All tusen mat packades upp och sedan var lekarna igång. Volleyboll, fotboll, brännboll, kubb. Ska vi säga att tjejerna vann mot killarna i brännboll? Och att vi sedan spelade 1-1 i kubb? njaa.. eller?
Grillning och mat följt av lite mer lekar innan vi drog oss inåt för mer inomhusaktiviteter och drickande. Spel och lekar varvades med snack och skratt och allsång till Dannes gura.
Att man skulle försöka sova när Frerra och Måns lekte smygare var ju en lögn, de var som frisörer i en korridor. Det lät alltså en del om dem.

Hemåt efter städning och frukost på söndagen och sedan blev det en kväll på Behrn där ÖSK blev förudmjukade av Malmö. Hem och plugg och sedan sova.

En heldag i skolan trots endast en lektion, sista provningen av balklänningen som ska hämtas på fredag, idrottshuset och sedan uttagningar till 20-truppen mellan 16.30-20.00.
Dog i min säng efter mat, dusch och "plugg".

TRÄNINGSVÄRKARNAS TRÄNINGSVÄRK! Jag kan knappt gå och det har skrattats en del åt mig i skolan idag...
Idag är det uttagningar mellan 17-19, då ska man sparkas igång igen.
Det var faktiskt roligare än jag trodde igår, även om man kanske inte imponerade brallorna av tränarna så var det rätt kul...

34 - meningen med livet

Vaknade relativt sent efter ytterligare en dröm om Nyköping Hockey. Jag vet inte om någon vill säga mig något men de får ju faktiskt ringa om de ska ha mig som tränare den här säsongen...

Frukost och sporten
Sol och religion
Mulet och lunch
Stan, frissan och förbi Jonas med pengar

Nu ska jag ta tag i skoluppgiften i filosofi "Meningen med livet". Jag kanske inte ska säga sånt här men de senaste dagarna har jag verkligen undrat om det finns någon. Och om det är kärlek, som många säger, ska alla andra inte leva då? Piss på't, men nu ska jag kamma hem ett MVG av Eva "G" Nelson.

Är inte helt nöjd med tillvaron just nu, men jag vet inte riktigt vad mer jag kan göra för att den ska bli bättre. Jag ska vara med på uttagningarna men vet inte om det tjänar någonting till. Kommer man ens komma med i truppen? Kommer de ha hänsyn till studenten och allt som hör till? Kommer handbollen gå ihop med resten av mitt liv?
Jag har fortfarande inget jobb, det liknar nog mest skit av allt just nu. jag intalar mig själv att det kommer lösa sig, men frågan är ju om det verkligen gör det.
Jag pluggar på och försöker göra det jag kan nu innan betygen ska sättas, vill inte riktigt köra "walling" men det skulle likagärna kunna bli så.

Ikväll ska det jobbas och förhoppningsvis ska Mickan också göra det så jag slipper ha dåligt samvete för att jag inte sätter mitt liv och min oskuld på spel genom att cykla genom natten.

Imorgon drar ett skönt gäng till min stuga. Så värt att komma ifrån Örebro ett tag.
Jag, Mickan, Dannie, Patte, Måns, Frerra, Mackan, Sledge, Karresson och Jolle tar oss rakt ut i vildmarken för att leka lekar, grilla, spela spel och hälsa på skogen.

35 - på "fel" sida av baren

Ja, far åt helvete. Ska jag lägga all energi på att vara bitter?

Tisdag:
Skola
Snabbvisit och ombokning hos frissan
Hem och snabbsolning
Firande av pappa som fyllde 48 (fick anti-rynkkräm av farmor, hur ska jag tolka det?)
Kvick promenad med Lisa och Jonas
Tobbe kom hit och jag fick klart för mig hur blåögd, blond och godtrogen jag är. Men han är ju en underbar kille, och i och med det så har jag väl en underbar vän. Eller?

Onsdag:
Ont i halsen och trött efter ytterst få timmars sömn
Konkade iväg en stor väska till idrottshuset utan att jag skulle träna
Skolan och massa betygsnack. Något som går lite bra iallafall...
Plugg
Hemma hos Lisa en stund och surrade med folk samt gjorde håret till en lejonman
Jobb på Kåren, tokmycket folk och jag fick återigen hoppa in som bartender. Fick också dessa "raggningsrepliker":
- Ska du och kolla på fotbolls EM eller? Tänkte att du har ju bollarna...
- När slutar du jobba? (03.00)  ska vi ta en fika bara du och jag då? eller kanske en korv på statoil?

Idag:
Brunch på soffan framför Madicken
Stugan med Mickan för att städa inför helgen och kolla SM finalerna i handboll. En propp gick men man är ju såpass händig att man tog ett stearinljus och fixade det där.

Imorgon:
Sova sig lite
Plugga
Frissamöte
Plugga sig lite till
Jobba på Kåren

RSS 2.0