Repeat?

Har jag redan sagt det? Jag vet inte...

vi åker till KOS inatt!

Mickan klappar
Anna klappar
Fricken klappar
Lisa klappar
Sara klappar
Jossan klappar
Dallar klappar
Bella klappar
ALLA KLAPPAR


02.00 - Vägens härskare
04.00 - Arlandas ägare
06.50 - Luftens hjältar
12.00 - Kos nya favoriter

Sista dagen i öret

Mickan kom och sov hos mig igår, började kolla över packningen och sådär.
Smärtsam erfarenhet gjorde att sömnen blev mindre njutbar, men det reder sig. Fick lugnande svar på undersökningen och sedan en glass och lite gliringar på hockeyskolan igen.
Marieberg och inhandling av diverse inför resan, det sista! Hem till Mickan för mat och sedan bank och forex innan det blev en glass på marieberg och massage i massagestolen på SIBA.
Nu blev det åter jobb ute på apoteket på marieberg, det gör mig ingenting. Förrutom en sak som grämer mig, jag fick inte träffa Tessan innan jag åker.

För, jag vet inte om ni har missat det men VI ÅKER INATT!

2 underbara veckor i sol och värme, hav, pool och bad, strand, solstol och bränna, nattliv, god mat och så inte att förglömma, det underbara sällskapet!


Kommer man sova överhuvudtaget det närmaste dygnet?!

Lite känslor

Jag är så glad över att åka utomlands med mina vänner. Det ska bli helt underbart. Lisa och Sara kom med, det måste ju betyda att allt ska gå rätt den här resan.

Jag älskar min familj, mamma och pappa som jag har saknat när de varit i stugan och som fixar allt för mig. De är verkligen oumbärliga, håller mig uppe vid ytan och vi har kul tillsammans. Min käre bror Emil kan jag sakna otroligt ibland, idag är en sån dag. Jag skulle vilja sitta uppkrupen brevis honom i soffan och prata ut. Han kan konsten att muntra upp mig när det gäller sånt här.

Jag är lite orolig också...
Min bästa vän verkar inte må tipptopp. Hon verkar vilsen och jag vill kunna hjälpa henne. Men jag vet inte vad jag ska göra, jag finns här och det vet hon. Sen är hon också smärtsamt medveten om att jag älskar henne och behöver henne, det skulle inte funka annars.
87an är också ute och snubblar lite, verkar vela och inte veta vad som ska hända. Henne erbjuder jag också öppna armar och "lots of love"

Jag är glad för Lisas skull, hon verkar glad igen och njuter av livet. Sen verkar min nya idol fått upp ögonen för denna blonda skönhet också, det kan faktiskt inte vara fel.
Sara är kär, hon har en gosse som älskar henne. Nog för att jag är avundsjuk och sånt, men hon är så värd det. Behandla henne väl, annars har jag många teorier hur man kan skada någon långsamt och smärtsamt...

Jag är faktiskt lite småbitter för min egen skull, jag har egentligen börjat släppa det lite redan men jag tänkte att om jag skriver ner det så kanske det försvinner lite till. Jag var verkligen inte beredd på en sån bomb, och jag lät den nog slå ner lite för hårt. Men, jag tänkte bara låta det flyta med en liten bit. Det sket sig ju. Såhär blir aldrig på film...

Jag ska försöka förmedla lite utav det många har pratat med mig om...
Jag ska vara försiktig på Kos. Visst jag ska köra skiten ur den där ön, men jag är ju skön. Jag ska absolut komma hem utan men för livet, bara massa massa häliga minnen. Framförallt så ska jag bli BRUN!

Gjort

måndag:
Jobb
Plock
Fystester
Jobb på Behrn Arena
Hem och ligga och lyssna på regnet, titta på åskan och vara smått irriterad på en dels brist på respekt (eller intresse kanske?)

Fystesterna gick helt okej, jag hade ju ingenting att jämföra med. Jag är inte nöjd med spänsttestet, brutalbänken eller beep-testet, men nu är det över för denna gång.

tisdag:
Upp tidigt
Städa
Packa
Handla
Harge med Lisa, Maria, Dallas och Joss.
Musikfixning med Mickan på kvällen

harge var guld, det såg lite småmolning ut när vi åkte iväg men det blev kanonväder! vi träffade några roliga gossar att spela lite boll med, men det gick ganska snart överstyr så vi återgick till att pressa och plaska för oss själva.
Lisa ville åka wakeboard och såg några grabbar som gjorde det, Dallas såg samma grabbar men hon såg att de hade pringles chips. Det blev varken wake eller chips för tjejerna trots Dallas:
"Simma ut utan bh, jag svär jag får pringles"
Vi försökte också köra lite genombrott i vattenbrynet, men man är inte så kvick i fötterna i vatten. Vi låg mest och sa "snart ligger vi såhär på Kos stränder."

onsdag:
träningspass 26 själv (massa löpning)
fixning hemma
stan med mamma, köpa böcker, växla pengar, apotek och teknikmagasinet.
hälsa på i ishallen
storshoppa på jobbet inför resan
jobba

Det var inte utan att man längtar tillbaka litegrann till sommarhockeyn, jargongen och alla härliga människor som jobbar där. Jag fick mig ju också lite mat och fick reda på att allt jag tidigare har klagat på har blivit åtgärdat i år när jag inte jobbar. Vad ger man för det?


dan före dan före dan före dan före KOSDAN

Måndag och en ny vecka påbörjad.

Fixade till massa grejer efter jobbet i lördags och fick mig sedan ett samtal från Patte. Klart att jag gjorde honom till viljes, jag tog med mig Pettson till Ad för lite festande tillsammans med grabbarna. Spelet "shot" - absolut ingenting för mig. Vi hade riktigt kul där och det blev tillslut dags att dra oss in till stan och Klaras. Jag grenslade cykeln och tog mig inåt medan Sara letade efter sin väska som låg hemma hos hennes pappa. Big ups P! Klaras var sjukt, asmycket folk, roligt folk och återigen två härliga vakter.  Bror var ute och härjade lite tillsammans med Bobbo  och Rickard. Joel och grabbarna var ute, jag fick mysa litgrann. Det var härligt sådär i sommarnatten. Sällskap med vakterna till BK och sedan hemåt...
Jobb på söndagen, det blev till att cykla till marieberg där de behövde folk. Varmt och långt dit, men väldigt härliga kollegor. Hemåt blev det regn och hagel istället, mindre nice.
Fick också reda på att jag återigen blivit lurad. Ska man kanske lära sig snart? Det var synd, det var en härlig känsla så länge det varade... Synd om detta ska bli orosmoln på himlen, jag bara hoppas att det ger med sig.
Jag bakade en pizza och lade mig sedan och sov i soffan med fläkten på högsta växel. Mickan kom förbi och det pack-snackades lite och kollades lite i fotoalbum. Lite småplock innan det var dags att sova för att orka med måndagen.

jobb 09.45-14.30
hem, laga mat
fystester 16.30-18.00
massa plock hemma

småskoj

Bättre en hängmatta i parken än hängpattar till marken...

Det var en gång två blondiner som satt på en sten ute i Skärhamn en natt. Då sa den ena:
- Undra vad det är längst till, månen eller Gävle?
Då sade den andra:
- Eh, seru till Gävle eller?

Vi befinner oss på en skola för blivande läkare. Två manliga läkarstuderande sitter vid mikroskopet och undersöker sperma. En ung tjej för inskolning går förbi, även hon blivande läkare.
- Vad tittar ni på? frågar hon.
- Eh... Saliv, säger en av killarna, aningen skamset och pojkarna går snabbt därifrån.
Tjejen sätter sig ner och tittar i mikroskopet, då överläkaren till eleverna kliver in genom dörren.
- Nå? Vad kikar vi på här, då?
- Saliv, svarar tjejen och visar sin lärare.
- HMM..., säger läraren. Det blir nog till att borsta tänderna bättre i fortsättningen!

Tycker ni att det är varmt här inne kan ni ju alltid svälja, för då har ni ju svalt

Två småpojkar satt och skröt om sina respektive pappor. Den ene sa:
- Det var min pappa som byggde de schweiziska alperna.
- Det var väl ingenting, säger den andre. Det var min pappa som slog ihjäl Döda havet...

- Gumman lilla, sprit gör dig vackrare, sade hennes man vänligt.
- Men jag har inte smakat en droppe.
- Jag har.


beachtips

Som man: sug in magen, du blir smal och ser samtidigt fräscht biffig ut/ Tips av: Morbor Niklas

Plocka ur mobiltelefon, nycklar och pengar ur badbyxorna/ Tips av: Frerra

Släng dig på alla som solat sig varma när du själv precis kommit upp ur vattnet/ Tips av: Mamma

Se till att du har en någorlunda bra sittande bikini innan du ger dig på att dyka i klart vatten/ Tips av: Anna

Solkräm + sand = peeling/ Tips av: PD

Rotera frekvent vid vattenlek, jämn bränna är fin bränna/ Tips av: Henke

lördag på jobbet

Gårdagens soliga dag spenderade jag i harje tillsammans med Mackan, PD, Henke, Frerra, Peppe, Jolle och Erika. Det var grymt skönt och vattnet var som en gåva från ovan. Frerra lyckades bada med sin mobiltelefon, straff på straff. Mackan ville knappt bada och inte sola heller. Jag stötte på massa olika kändisar, mamma och pappa, morbror, moster och kusiner, bobbo och Micke.
Vi drog oss hemåt och jag skulle fixa mat, fixa mig och sedan iväg med Lisa till Dallas på förfest innan hennes krogendebut. Maten gick bara sådär, jag tror att jag åkte på en matförgiftning light. Det måste ha varit det iaf.
Lisa segade en del och virrade runt lite, men till sist kom vi iväg till Dallas där det lektes. Diverse sms skickades till olika personer, så de som vet med sig att de fick sms utan någon logik kan känna sig delaktiga i gårdagens förfest. Lisa fick skönaste konsekvensen; hon skulle ringa på hos grannen och fråga om en rulle toapapper eftersom hon oavsiktligt ätit laxeringsmedel istället för huvudvärkstabletter. Och hon GÖR det! Jag vred mig av skratt!
Vi drog till Klaras där jag fick mig en liten överraskning i dörren. Köpte Dallas hennes första drink på krogen och minglade runt med alla TUSEN folk som var ute. Det var packat som en lagfest och VARMT.
Hade kul men det var som vanligt nötter ute och då kommer ju humöret fram. Tog en hemgång och lite smsande på hemvägen. Fick även tillfället att dela ut en riktig diss, det kändes skönt.
Jag vet inte om jag blev grundlurad igår, om inte så är det en fin vändning.
Jonas ringde inatt och var gråtfärdig över den vackra naturen i Smögen. Fick förövrigt ett jättegulligt mms av honom med en bukett blommor som han hade varit inne med på apoteket när jag tyvärr inte var där.

idag
jobba
laga mat
vattna blommor
kanske någon uteservering

fystesterna närmar sig. vad känner jag inför det?

Jag kan nog inte längta mer nu.
Söndag: Jobb
Måndag: Jobb, fystester och kanske en liten tripp på kvällen
Tisdag: Harje
Onsdag: Växla pengar, jobb, träning, börja packa
Torsdag: packa, jobb, packa, tagga
Natten mellan torsdag och fredag åker vi!'
Inte alls långt kvar till solen, stranden, havet, poolen, tzatziki, härligheter och utflykter tillsammans med mina härliga vänner.

japanska

vad heter järnspett på japanska?

långtungstång

GRATTIS DALLAS 18 ÅR!

Idag fyller ju lilla Anna Dahlberg 18 år. Krogenmogen och myndig, herregud.
Nu kan Örebros krogar börja oroa sig på allvar, 89orna var bara en försmak.

Efter jobbet vankas det födelsedagsmiddag i sköna sörby för att fira denna blonda, brunbrända toppensnäcka.

Idag är det också en vecka tills vi åker till Kos, eller ja, vi åker ju 06.40 på fredagen men natten mellan torsdag-fredag bär det av till arlanda med två fulla bilar med tokladdade tjejer.

jobb igen

nu är det återigen jobb efter en lite längre ledighet, därav bloggbristen. vad har hänt då? jag kommer knappt ihåg vad jag gör om dagarna när jag inte kan läsa om det i bloggen. det är rätt illa.

i lördags jobbade jag iallafall på apoteket shop, riktigt kul, tillsammans med lena som jag känner sen tidigare. sedan kom mickan och det blev ett fyspass innan gunnarsson dök in på middag. jossan var med och jag bara kände hur mycket jag saknar henne. ska försöka få till att åka dit tillsammans med stjärtan när lasse besöker linköping :)
söndag och träning igen, denna gång i ökk's lokaler innan vi tog oss mot marieberg för lite shopping. på kvällen blev det mamma mia på bio, vilken jäkla bra film! helt grym och man blev riktigt tagen!
måndag och marieberg igen tillsammans med mamma och pappa, lite småshopping och sådär. dannie kom förbi på kvällen för att hämta en film och prata lite, då kände jag liksom jag gjort på lördagen när det gällde jossan. jag saknar dannie, även fast vi pratar varje dag. att bara hänga tillsammans. men det går ju att göra någonting åt också, så ingen större skada skedd.
 tisdag blev en dag i solen med mor och far, jag och pappa lattjade lite bubba och man blev allt lite sugen igen. mickan kom och det blev träning igen innan jag, lisa och sara drog oss mot universitetet där det lirades beachvolley. efter volleyn var vi lite härligt sandiga och svettiga så vi och grabbarna tog oss till lanna för att plaska av oss lite. efter bad var det mat och sedan monopol med mongoregler hemma hos claes men jag förlorade iaf inte.
väcktes på onsdagsmorgonen av joel och vi skulle åka till harje och dyrka solen och njuta av vattnet. han, claes och hobbe kom och hämtade upp mig. en härlig dag med bollar, lek, vatten och massa sol. ja, jag blev rätt röd kan man säga. och det av två anledningar också, det här känns så konstigt. jag vet faktiskt inte hur jag ska handskas med det här.
martin och hobbe skulle inte med på festligheter på kvällen och stannade i trakterna medan jag, claes och joel åkte hem för att duscha av sanden och njuta av sommarkvällen tillsammans. efter många ändringar i planerna kom lisa och johanna förbi, hämtade med mig och släppte sedan av mig hos joel där det var VARMT! jag och claes la tröjorna i frysen, vilket var en av mina bättre idéer den kvällen. vi spelade ölspel och snackade ihop oss en del, sara ringde och hade blivit getingstucken på hemvägen. vad är oddsen för det? hennes fot var stor som en handboll så vi räknade bort hennes sällskap. claes förklarade för mig hur killar tänker, och är det sant så som han sa, så är jag nog rätt körd.
lisa kom förbi och lirade guitarhero, hon spöade både joel och claes, så skön är hon. sedan skulle det bära av till stan, jag hände på grabbarna till björnis där det var, BARA killar. nej, det är att överdriva kanske men mestadels gossar ute denna kväll. hade riktigt skoj ute, träffade lite folk man känner och dansade bort lite energi. på hemvägen stötte jag ihop med brorsans polare som kanske kan klassas som en av de snyggare i örebro. han var härlig och otroligt vältränad efter en försäsong med hela 2 löprundor.

har idag mått piss, inte på grund av gårdagen, utan en mensvärk som skulle drivit vilken kille som helst till självmord. man, man biter ihop och åker iväg till jobbet.

GALET!

En busslass japaner, massa knäppta kort och autografer - på apoteket! Helt sjukt!

En man kommer in och handlar.
Han: Du vara micket micket beautiful.
Jag: Tack så mycket
Han: Du ha blå ögon och det blonda hår. Vacker!
Jag: Tack så mycket
Han: Vad heta du?
Jag: Anna
Han: kan du skriva upp den på en lapp? Anna, svensk och bra namn?
Jag: Javisst

Han är borta ett tag, går förbi flera ggr och kollar in. Kommer sedan fram när det är tomt vid kassan
Han: Du gift?
Jag: Nej, jag är lite för ung för att vara gift.
Han: Jag vill träffa bra svensk kvinna. Du vara micket micket bra. Som en blommor.
Jag: Tack så mycket
Han: Här du få mitt nummer, där är min namn och bara ring så vi kan bli kompisar
Jag: Ja, det får vi väl se
Han: Kan jag få ditt nummer?
Jag: Nejdu, det tror jag inte.
Han: Jag vill gifta mig

Jag lyckas komma undan med att ta en ny kund och försöker få iväg honom.

Herregud!

ovanligt

inatt har jag inte letat tjuvar med baseballträ i trappen mitt i natten, eller okej. jag satt uppe ett litet tag kanske. det finns konstiga människor överallt.

gårdagen efter jobbet bjöd på träning med mickan, tungt som satan men skönt när vi var klara. efter det kom maria och hämtade upp för grillning och lite mys uppe vid universitet tillsammans med grabbarna. riktigt trevligt men känslan var allt bra konstig. jag är inte van vid den, det känns inte som jag.
joel skjutsade hem mig och sedan blev det lite uppesittarkväll inatt igen fast absolut inte lika länge.

var uppe imorse och tränade själv, fyfan va dum man måste se ut när man hoppar omkring och gör de där övningarna. men, de tar som satan. mina ben är helt bedövade och jag har nu två pass kvar denna vecka, jippie! :)

ikväll kommer mamma och pappa hem och jag tänker njuta av en lagad middag som jag själv slipper göra och sedan är det bio med kusinMalin som övernattar i örebro inatt. gosgos och imorgon är det jobb på apoteket shop och om det sedan är bra väder blir det beachhandboll och något härligt på kvällen :)

sold

okej okej, det var JAG som tyckte att vargen var läskig på teatern. tack kära kusin för att du kom ihåg det ;)

två lediga dagar har gått, och vad har jag gjort av dem?
i tisdags sov jag riktigt länge för att sedan åka till kumla med mamma, tanken var att njuta av solen men det blåste nåt så grymt. jag fick iallafall träffa cricke och det var ju länge sen. sedan var det tryckeridags med handbollen, jag och dannie slog rekord med 54. så sköna är vi! när jag och mickan hade bestämt oss för att det var alldeles för sent att träna ringde maria och fick med mig på förfest hemma hos joel. där och då blev jag såld...
det blev en lugn utgång på satin med många härliga människor. en liten efterfest och sedan matpromenad, långt snack och sömn. lite brottning på morgonen innan det var dags att dyrka solen och sedan återigen jobba på tryckeriet. idag var det jag som var skön, 70 st! beat that!

jag var som en fnittrig tolvåring, det är ju inte okej för en kvinna av min kaliber. haha

måndagmorgon

teatern var riktigt bra, jag satt brevid en stackars liten kille i 5 årsåldern som blev rädd varje gång jag hoppade till. minsta kusinen Ebba tyckte att vargen var lite läskig men att det hela var spännande. jag var fascinerad över att man kan göra så mycket på en liten scen och ytterst lite rekvisita. de små skådespelarna var också grymt duktiga, förstå att vara 8 år och spela/sjunga för en stor publik. big ups!

jag och danielle har fått sota för att vi är så sköna, vi har båda två nackont efter lördags "väggen". men vi var ju sköna och vi hade ju kul!

hon och dojjan var igår på mamma mia (där min mamma är med som statist, är det coolt eller coolt?) hon syns väl kanske bara en tiondels sekund eller nåt, men ändå.

imorse vaknade jag 4 gånger, första gången jag trodde att jag skulle gå upp men snoozade 10 minuter. gick ner och åt frukost för att se att jag hade kollat fel på schemat och började en timme senare. det blev då frukost och sedan sängen igen, blev väckt och snoozade sedan 10 minuter ännu en gång.
Ja, jag älskar att sova. Min säng måste vara det underbaraste som finns, den gör verkligen skäl för namnet, Kärleken.

lördagen

som ni märkte på gårdagens alla inlägg var det inte den mest hetsiga arbetsdagen igår, man fick helt enkelt roa sig själv. jag lyckades hitta en humorsajt på nätet som serverade roliga historier och fräckisar till dagen var till ända och det var dags att åka hemåt.
hem snabbt som satan med ett leende på läpparna, jag kände mig riktigt taggad för mickans fest. dusch, fixning och lite sådär innan mickan kom mitt i regnet och åskan. massa grattiskramar och sedan hem till mickan för att fixa iordning henne och ladda upp det sista innan det var dags att åka till kåren. mickan hade varit på systemet för första gången och var arg (med all rätt) på haggan som hade kollat hennes leg utan att säga grattis.
på kåren började det med strul, men med många dragna trådar så var det snart fixat och folket började rulla in. vissa var mer runda under tossorna än andra men det verkade bli en riktigt trevlig fest. mickan hälsade alla välkomna och så var det mat, jag hamnade (utan att veta hur) tillsammans med 8 killar från hallsberg, endast en av dom kände jag igen. men, vem är jag att klaga? jag fick ju själva födelsedagsbarnet som sällskap efter en stund. jag höll mitt tal, och det fick applåder (vad annars?)
sedan drog festen igång, drinkar blandades, det spårades BRUTALT på dansgolvet och surrades friskt. jag fick även vara med dj'n och snurra lite plattor.
jag hade en toppenkväll, dansade tusen, skrattade massor och umgicks med mina härliga kompisar. det kändes som att var huuuuuuur länge sen som helst som jag och dannie körde väggen.
TACK Mickan för en kanonkväll!



nu sitter jag här på jobbet, med så ont i fötterna att jag vägrar stå. jag fick linda in fotsulorna med ispåsar igår, men det var det så värt.
nu ska det jobbas till 4 och sedan är det teater med mamma, mormor och kusiner i lerbäck.

...tidsfördriv

(X) rökt en cigarr
(X) varit full- salongsberusad
(X) hånglat med någon av samma kön
(X) varit kär
(X) blivit dumpad
(X) dumpat någon
( ) fått sparken
(X) varit i knytnävsslagsmål
(X) rymt hemifrån (dock ej som "vuxen")
( ) blivit arresterad
(X) hånglat med en främling
(X) gått på en blinddejt
(X) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(X) skolkat
(X) legat/hånglat med en medarbetare
( ) sett någon dö
(X) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(X) flugit
( ) spytt i en bar
(X) sett en del av mig själv brinna
(X) ätit sushi
(X) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(X) tagit smärtstillande
(X) älskar eller/saknar någon just nu
(X) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(X) gjort en snöängel
(X) haft ett te-party (Eller te-kväll iaf...)
(X) byggt ett sandslott
(X) hoppat i en vattenpöl
( ) lekt uppklädd
(X) hoppat i en lövhög
(X) åkt släde
(X) fuskat när jag spelat spel
(X) varit ensam
(X) somnat i skolan/på jobbet
(X) använt ett falskt id
(X) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
( ) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(X) blivit kittlad
(X) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur eller en get
(X ) vunnit en tävling
(X) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(X) varit i en bilolycka (Typ, vår bil blev iaf påkörd av en annan bil när
vi satt i den.)
(X) haft kramp
(X) känt mig som en utstött
(X) ätit ett helt glasspaket på en natt
(X) dansat i månljus
(X) hatat mitt utseende
(X) varit vittne till ett brott
(X) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(X) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(X) varit vilse (Vem kom på orientering??)
(X) varit på andra sidan landet
(X) simmat i havet
(X) känt som om jag håller på att dö
(X) gråtit mig själv till sömns
(X) lekt polis och rånare
(X) sjungit karaoke
(X) betalat för mat med bara mynt
(X) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(X) busringt
(X) fångat en snöflinga på tungan
(X) dansat i regn
(X) skrivit ett brev till tomten
(X) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(X) blåst bubblor
( ) gjort upp eld på en strand
(X) förstört en fest
(X) åkt rullskridskor
(X) fått en önskan inslagen
(X) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(X) sjungit i duschen
(X) burit en svart klänning
(X) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
(X) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk (elelr en kräfta i alla fall)
( ) varit en cheerleader
(X) suttit på ett tak
(X) skrikit så att jag inte fått luft
(X) byggt en kärra
(X) pratat i telefon i mer än sex timmar
(X) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(X) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(X) klättrat i träd
(X) haft en träkoja
( ) burit (fula/)annorlunda kläder i skolan
(X) spelat kyckling
(X ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(X) blivit tillsagd av en främling att jag är het
(XXX) brutit ett ben
(X) fångat en fisk och sen ätit den
(X) fångat en fjäril
(X) skrattat så mycket att jag grät
(X) gråtit så mycket att jag skrattade
(X) fuskat på ett prov
(X) glömt någons namn
(X) sovit naken
(X) käkat dig mätt på godis (Alltid.)
(X) haft sex utomhus

satan så erfaren jag kände mig nudå...

tidsfördriv..

en gång är ingen gång, två är lika med noll. händer det en tredje gång att man hamnar lite snett, är det bara att börja räkna om från nummer ett - samvetets ekvation. om det ändå vore så ibland...

- vatten är gott, bra och nyttigt - och gratis
- dannie har en garderob full med snygga kläder, men ingenting att ha på sig
- mickan är inte längre tonåring, hon är härmed fyllda systemet.
- göteborgska måste vara den skönaste dialekten
- 18 dagar kvar till 2 veckor utav sol, bad, fest och härligheter
- ikväll smäller 20 årsfesten av på kåren
- undrar hur "köttstycket", som krille skulle ta med till mig, är.
- bror har varit på efterfest med Milton, H&Ms ägare och NHLproffs, "så cool är han i Båstad"
- pappa har kommit hem, nu är väl allt som vanligt igen
- jag jobbar min första heldag idag

roliga saker:
"champagne ska vara torr, kall och gratis. Jag, jag är varken torr eller kall men jag är gratis"
"zlatan är kung på kubb, han försöker filma"


lördagsmorgon på apoteket

VEM går förbi apoteket med en aftonbladet under armen och ler glatt?!

HÅKAN HELLSTRÖM. Jag vet, jag vet. Det är inte Robbie Williams men det är det närmsta honom jag har kommit under min tid som apoteksarbetare...

den här dagen kan ju bjuda på allt.

Inte nog med att det är Mickans 20 årsdag idag! (Systemet kommer bli utplockat på nolltid.) Det är även dagen för hennes grymma 20 årsfest. Det kommer bli DRAG! I mitt sommarhoroskop igår fick jag ju också läsa att dagen kommer bjuda på härligheter för min egen del, men med den saken får vi nog se.

I alla fall,

STORT GRATTIS MIKAELA, 20 ÅR!
Dagen kommer bli grym och kvällen kommer gå till historien.
Du är en toppentjej och värd allt gott.

nostalgi

jag var precis inne på dannies facebook (ja, det är sant. dannie har skaffat facebook) och fick se massa gamla kort. jag blev nästan tårögd. där och då var jag tillsammans med orsa, vi tofflade litegrann, festade med våra vänner och var lyckliga.
jag vill vara lycklig igen, på riktigt. såg ett kort på mig tillsammans med mackan, osökt kom jag ju då att tänka på den där drömmen igen...

mycket tankar kretsar i ett folktomt apotek...

uppdrag granskning

det blev pizza i onsdags, och det blev ALL THAT! tobbe kom över och berömde också min kokkonst, dock inte lika mycket som jag själv gjorde. vi drog på en film enligt hans smak, 10000 BC. den var riktigt bra och vi hade det trevligt tillsammans. jag har saknat hans sällskap. efter lite hjälp med hans onda rygg åkte han hem till boga och sin nya lägenhet som är möblerad med en tv och en säng.
torsdag och inget jobb, då blev det lite garderobspovning inför resan och sedan några timmar i solen tillsammans med lite böcker.
sedan var det dags att åka till ÖKK för dagens styrkepass tillsammans med mickan. det gick helt okej, dock tungt i magövningarna. kan man få en överbelastningsfraktur på revbenen genom BW-övningar? ska ta upp det med kollegorna :)

sedan var det dags för mickans överraskningskväll som hon har varit så nervös för. vi började med att synda med mat från McD och sedan bar det iväg över storbron med cykel, ställde cyklarna utanför bishop och där blev det på med ögonbindel till allas förtjusning. det blev en del blickar när jag ledde min tillfälligt blinda kompis över staden. vi hamnade i wadköping för att kolla på teatern "i väntan på waddå". grymt rolig! vi skrattade mest åt tonåringarna, östgötarna och zlatan som hade fotbollsskola utan boll och försökte sedan filma i kubb. det är något jag ska nyttja nästa gång jag ska spela det ädla spelet.
pitstop hos mickan och upphämtning av skrivmaterial och sedan på med bindeln igen. denna gång gick vi till frimis för att åter se fashion pack. det blev också en succé och jag hoppas att mickan var nöjd.
mamma hade ringt ett par gånger och var orolig därhemma.

vaknade idag och skulle somna om, det kunde ju jag drömma om. mamma hade andra planer, det blev ett långt allvarligt samtal som jag tror att bägge blev nöjda med tillsist. hon skjutsade mig till jobbet, och här står jag nu.

glasspaus

otroligt underskattad på många arbetsplatser, tacka vet jag apoteket!

träningsvärk

träningsvärken efter gårdagen är brutal!

efter en god (egenlagad!) middag och lite smågluttande på stefan och krister åkte mickan hem och lämnade mig åt mitt öde. vilket fick bli dusch, disk, dator, lite städning och den vanliga upprustningen för en natt på egen hand.
baseballträet låg tryggt brevid sängen och HP fick underhålla mig och vagga mig till sömns. konstiga ljud störde min nattsömn och så även "en liten del av skogen" som ringde från sälens icke-vita bergskedjor.
tidig uppstigning och promenad innan frukost, bevattning av blommor (tror även att några plastblommor fick lite näring, det är bäst att vara på säkra sidan när det gäller mammas ögonstenar) lite sollapande tillsammans med en riktigt konstig bok som byttes till en riktigt bra.
matlagning och lite städning som hör till vardagssysslorna (tog jag i för mycket nu?)
lååååångt telefonsamtal med min bästa vän, som liksom jag har lite synpunkter på tillvaron. ännu ett telefonsamtal med mix, vars fest kommer bli GRYM! jag tror även att jag kommit på en relativt värdig outfit till mig själv.

på väg till jobbet såg jag en katt som tog en fågel, you go kissekatt! tilläggas bör att det inte var en gullig liten sparv eller liknande utan en måsjäkel som troligtvis skulle ha bajsat på min sadel eller i mitt hår annars.
har precis stött på en bekant med sin utländska chef och fått prata lite engelska, jag tror att jag gjorde ett bra intryck där.
kvällen kan bjuda på många olika senarion, det som är mest skrivet i sten är att jag åter ska ge mig på matlagning. funderar på om det ska bli grillat, tacos eller egen pizza kanske.

Ny dag

lördagen bjöd inte på sol, därför inte heller bad. istället tog jag och mickan med oss våra mammor till vingåker för lite shopping.

jag köpte:
tiger jeans
jeanshängslekjol
herrskjorta
solglasögon
slips
jeansbälte
två par skor

kvällen var mysig och avslutades tillsammans med mickan på pitchers.

söndag
mer shopping, på lager 157 denna gång
jag köpte:
jeansshorts
linne/tunika
linne
munktröja

sara pettersson fyllde 20 och vi skulle fira henne, det gick bra ett tag.
träning och dödspass 16, det gick bra med mickans peppning. det blev sedan en utgång vars utgång vi inte ska prata om. jag mådde piss, grät och ringde för att prata med alla. nu ska det bli en förändring.
tack alla ni som hjälpte mig.

måndag
städa upp lite utav min röra
vinka av bror och bobbo som drar sig mot tonkas stuga-halmstad-båstad
pratade lite med min bästa vän som är tillbaka på jobbet. hon säger precis rätt saker för det mesta, idag var en sån dag.
pratade även med mickan och lite styrande utav festen som går av stapeln på lördag. vad hon ska firas!
jobb nu och träning ikväll innan jag ska ge mig på att laga mat.


dagarna nu

torsdag
träna
sola
dusch/lunch
jobba
middag på al forno med mamma och brorsan
frimis och dragshow med fashion pack på frimis med mamma, bror, anette, carina och agneta.
Dragshow var riktigt kul, fast jag kunde inte hjälpa att se min omkring och le med en tanke på min käre far. Lite irriterad blev jag också över en av dragqueensen, han förde sig nämligen mer som en kvinna än jag någonsin kommer kunna. Snygga ben hade han också... Emil fick en beundrare i en 20+ kille som gillade hans tröja och spanade in hans rumpa långt efter att han hade gått mot dörren.

fredag
sola
lunch/dusch
jobbet 14-19
kos-pepp med tjejerna hemma hos mickans pappa. grillat, tzatziki i massor och massa massa planering inför resan med stort R.

lördag
gympass
vid fint väder; bad och sol
grillat/äta ute
dricka drinkar

Ge mig sol på min lediga helg!

FÖRLÅT MARIA!

Jag har gjort ett grundligt misstag. I min tristess på jobbet igår när jag skrev ner laguppställningen till Kos glömde jag den kanske viktigaste kuggen (utan henne hade det nog inte blivit detta resesällskap).


Så, mina damer och herrar, här kommer den fullständiga laguppställningen till Kos 2LAX8.

Coach: Maria "Fricken" Frick. Ruggig taktikplanerare, alltid med ett eller flera ess i rockärmen. Skriker som en tok på spelarna som gör som hon vill och ger, de som gör emot hennes vilja, en iskall blick. Fricken ser fördelen med coachningen att man istället för sportdryck kan ta sig en kall öl i halvtid för att sedan ha ännu mer energi till andra halvlek (även kallad efterfesten)

I mål: Mikaela "Mixs" Bergback. Bollsäker och hett temperament. Kommer lapa sol tills buggarna är svarta och att retas med greker är hennes favoritsysselsättning. Otroligt snygg i blågult, som självklart ska med eftersom att OS utspelar sig samtidigt.
V1: Lovisa "Lisa" Harfeldt. En utav jokrarna som hänger på till varmare breddgrader. Snabb på korta distanser, gärna med en solbränd bringa som måltavla. Inte så målfarlig men ett otroligt spelsinne.
Centerhalv: Anna "Dallas" Dahlberg. En som antingen absolut inte vill - eller absolut vill - ha kroppskontakt med. Den redan brunbrända blondinen som kommer ha klasar med greker efter sig. Målfarlig, snabb och stentuff i försvar.
H1: Sara "Pettson" Pettersson. Den andra utav två jokrar. Målfarlig, pilsnabb och en tuff motståndare att möta. Bjuder på en flygande uppvisning och ett solskensansikte.
V-halvback: Josefine "Jossan" Jönsson. "Liten men tuff" Yngst i uppställningen men kanske också starkast. Har återigen blivit brunett och kommer ge grekerna stentufft motstånd. Kommer se ut som en domare i sin då (troligast) svarta hudfärg.
H-halvback: Anna "X" Axelsson. Längst i sällskapet och troligtvis tyngst på Kos. Ska driva skiten ur grekerna med sina finter och tala domaren rätt med sin otroligt o-gramatiskt korrekta engelska. Blir troligast den rödaste i sällskapet.
Center: Isabelle "Bella" Behrn. En liten "upcomer" som drar till när man minst anar det. Håller Dallas lite i schack så hon ska hålla sig ifrån utvisningsbänken. En speedkula och kontrar på allt.


höjden av idioti

En man ser en kvinna som tänder en cigarett, tar två snabba bloss, grinar illa och släcker den sedan. Hon upprepar sedan detta minst 1 gång i timmen.
Varför?

Kvinna 1 röker oerhört mycket och ska försöka sluta.
Kvinna 2 är kvinna 1s väninna och de bor tillfälligt tillsammans.
Kvinna 2 bestämmer sig för att hjälpa kvinna 1 och köper nicotintuggummin i mängder.
I brist på annat börjar bägge två tugga på dessa.
Kvinna 2 drabbas av svåra smärtor i käken och får diagnosen inflamerad käke och förbjuds tugga tuggumi.

Irej Dojjan

Jag har fått dricks - på apoteket!
Vad säger du om det fröken Jämthed? ;)

Efter gårdagskvällens strul hoppas jag verkligen på bättre nyheter idag. Hoppas och håller tummar och tår.
Väckt av bror som ville ha träningssällskap men jag tog mig i kragen och körde ett pass, själv. Nu är buggarna dödare än dödast. Lite sollapande innan det var lunch och duschdags och iväg till jobbet där jag återigen möttes av Tessans glada ansikte. 
Efter dagens pass på apoteket ska jag ut och äta med min kära mor och käre bror på Al Forno, göttgött - kött!

Sara åker iväg idag och lever ut lite mer lycka - lyckan i linköping.

Imorgon är det förhoppningsvis sol igen så man kan bränna på lite innan man ska iväg till jobbet. Efter jobbet vankas det Kos-pepp med tjejerna. Vi har nu blivit 8 stycken.

Kos 2LAX8   1-16/8
Laguppställning:
I mål:
Mikaela "Mixs" Bergback. Bollsäker och hett temperament. Kommer lapa sol tills buggarna är svarta och att retas med greker är hennes favoritsysselsättning. Otroligt snygg i blågult, som självklart ska med eftersom att OS utspelar sig samtidigt.
V1: Lovisa "Lisa" Harfeldt. En utav jokrarna som hänger på till varmare breddgrader. Snabb på korta distanser, gärna med en solbränd bringa som måltavla. Inte så målfarlig men ett otroligt spelsinne.
Centerhalv: Anna "Dallas" Dahlberg. En som antingen absolut inte vill - eller absolut vill - ha kroppskontakt med. Den redan brunbrända blondinen som kommer ha klasar med greker efter sig. Målfarlig, snabb och stentuff i försvar.
H1: Sara "Pettson" Pettersson. Den andra utav två jokrar. Målfarlig, pilsnabb och en tuff motståndare att möta. Bjuder på en flygande uppvisning och ett solskensansikte.
V-halvback: Josefine "Jossan" Jönsson. "Liten men tuff" Yngst i uppställningen men kanske också starkast. Har återigen blivit brunett och kommer ge grekerna stentufft motstånd. Kommer se ut som en domare i sin då (troligast) svarta hudfärg.
H-halvback: Anna "X" Axelsson. Längst i sällskapet och troligtvis tyngst på Kos. Ska driva skiten ur grekerna med sina finter och tala domaren rätt med sin otroligt o-gramatiskt korrekta engelska. Blir troligast den rödaste i sällskapet.
Center: Isabelle "Bella" Behrn. En liten "upcomer" som drar till när man minst anar det. Håller Dallas lite i schack så hon ska hålla sig ifrån utvisningsbänken. En speedkula och kontrar på allt.


Allu från apoteket

Snart andra dagen avklarad, och jag trivs!

Människor kan faktiskt vara trevliga, jag gillar't :)

working woman

Nu är första dagen på Apoteket avverkad, och jag vill själv (lite stolt) påstå att det gick helt okej. Kan det vara världens bästa början på första dagen på jobbet när jag möts av en glatt vinkande Dojjan som sedan satte mig in i rutinerna i medicinhimlen.

Det gick bra, kort och gott. Jag ser fram emot att jobba där, alla var snälla, de flesta kunder väldigt trevliga och jag är faktiskt inte så ful i förkläde som man kan tro.
Mådde pisselipiss när jag cyklade hemåt, åt lite och försöka sedan vila vilket mamma satte stopp för. Åkte iväg för att fixa min telefon (igen) och nu har jag en lånetelefon men mitt alldeles eget SIM-kort. Ge mig era nummer gott folk, er som jag kan tänkas ringa.
Träning, tungt i benen idag. Dusch, mat, allsång och morden i midsommer med mamma och Mickan.

lyckliga medmänniskor
Sara är lycklig, jag är glad för hennes skull.
Lisa och SaraP ska med oss till Kos, jag är glad för allas skull.
PD har semester, jag är glad för hans skull.
Emil är kär, jag är glad för hans skull.

Dojjan har egen "flat", jag är glad för hennes skull
Dannie ska till STHLM med sin Patte, jag är glad för deras skull



Dannie har rätt. Men jag var lycklig i den drömmen...

RSS 2.0