lärorikt för blåögda

- Försök att inte skaffa "en låt" till dig och din partner. Om det tar slut vågar du aldrig lyssna på radio.
- Fråga inte säljkåta försäljare om smakråd. Det dyraste är alltid bäst, hur missanpassad du än ser ut.
- Ät inte gul snö. Det må se gott ut, men snälla tänk efter lite.
-Intala dig aldrig att en spisplatta skulle vara skön att värma händerna på.
-Ha inte samma alarmton som ringsignalston. Du kommer känna dig så opopulär när du fattar att det bara är dags att gå upp.
-Försök aldrig tolka någon som du inte förstår vad den säger. Det kan sluta med att du ska pierca dig med ett bamburör.
-Titta inte på de som är snyggare på stranden. Kommentar överflödig.
-Bli inte rädd om det kommer vätska ur din panna när du springer. Det är troligtvis svett!
-Vänner är de som bryr sig om dig och vill ditt bästa. Ta hand om dem.
-Bry dig inte om de som gör dig illa, oavsett hur snygga de är eller hur de säger rätt saker dagen efter.
-Håll undan fingrarna när du äter korv med bröd.
-Monstret brevid sängen kan faktiskt vara din egen spegelbild.
-Om det står "drag" på en dörr så behöver du inte försöka putta upp den.
-Det är väldigt svårt att gå i McDriven, det ska till många chipspåsar och en specifik teknik för att det ska lyckas (det duger inte med att låta som en bil i högtalaren)
-Om du är utomlands, tänk på att det kan finnas andra svenskar runtomkring dig, m a o förolämpa inte andra så högt (om du verkligen måste säga att den där tanten har fler celuliter än en grusgrup)
-Samma sak, det finns säkert fler än du som är engelsktalande - tänk på vad du säger
-Om någon säger "titta, en död fågel", titta då förihelvete inte upp i luften.

... med hopp om en förbättrad värld

läget

Läget ligger till följande;
Tusen plugg att göra, jag vet faktiskt inte hur jag ska klara det utan att ta död på mig själv och min stackars hjärna.
Massa träning att ta itu med, jag är verkligen inte i form.
A-lags comeback efter skadan, nu är det bara att hoppas på det bästa.
Försöka komma underfund med vad jag själv tycker, jag känner mig lurad av mig själv ibland.
Sluta strula till det så förbannat.
Vara vän med mina vänner.
Match; Torsdag, Lördag? och Söndag? Vem vet, inte du. Vem vet, inte jag.
Kan bli en uppvisning i bowling med kumlingarna på fredag.
Otroligt jä-la förvirrad. Det är nu jag skulle vilja att någon läste mina tankar

Vad har jag lyckats åstadkomma idag?
Naturkunskap/Svenska C debatt om kärnkraftverk - check
Historieredovisning - check
Svenska C uppgift om Martin Luther King - check
Geografi A hemtenta - check
Projektarbete-grejer - check

Och så;
En nyinskaffad mobiltelefon - guld
Sommarresa bokad - Kos -08
"Utslängd" från naturkunskapen

fjäll-rapport

Efter att ha kommit hem från den vitare delen av Sverige, kan jag bara säga att det är skönt att komma hem...

I onsdags blev jag upphämtad av Dannie, Patte och Måns i en fullpackad bil med tillhörande laddad takbox. "SÄLEN BABY"!
Jag var något, om än lite mer än något, baktung efter tisdagens firande av Lina som fyllde ljuvliga 19 år och bjöd på underbar tårta. Det var egentligen mer trötthet än baktyngd som tyngde mig skall väl tillgäggas. Jag började iaf direkt tjata på om pizza, något som retade Patte till vansinne. Jag, Dannie och Måns roade oss med att leka diverse bil-lekar som inte hade speciellt hög IQ-standard.
Vi stannade vid en statoil -mack för att inhandla den godaste körven (som Patte skulle ha sagt) och fortsatte därefter vår resa. Det blev tillslut en pizza också - till min stora glädje. Fast den var inte "all that", såattsäga.
När vi väl hittat fram till våra stugor efter telefonguidning samt föja John av visby-töserna packade vi in och bäddade.
Vi hann faktiskt inte mycket längre än så innan det visades att vi trots allt är tjejer. Men med öppna kort på bordet var detta senare inget problem. Innan vi fick sova så fick vi leta på Mackan och Frerra som hade lyckats köra fast bilen - innan det fick vi först putta loss Patte eftersom han körde fast när han skulle hjälpa dem att putta - STRUL!
Torsdag morgon, allt strul löst och nu dags för backen! Riktigt kul att spänna på sig brädan och svischa ner för backarna - eller ja, ta mig ner någorlunda iaf. Vi tog oss efter ett par uppvärmningsåk iväg till Hundfjället där Trollskogen hägrade. Men detta vet jag inte, barnen for som skottspolingar överallt och föräldrarna till dessa galningar tog upp 9/10 av backen med kameran i högsta hugg. I slutet lyckades jag och Dannie hitta den perfekta backen, och både jag och hon var stolta när hon proffsigt klarade av tåsvängarna.
Trötta av all den friska luften och vår brutala brädåkning blev det lite sömn innan vi fixade med mat och förfest till handbollen i tjejernas + Frerra och Mackans stuga. Utgång på HC och vad jag förstår så hade vi riktigt roligt, självklart lite strul men även det klarnade. Jag fick öva mig i engelska och Frida lekte dansk. Jag och Dannie förstog inte konceptet taxi-kö. Så när jag äntligen fick ögonen på en taxi som det stog Anna på, slängde jag ut med armarna för att hindra hygenorna bakom. Tyvärr visade det sig att jag hade puttat på en vakt som slängde ner mig i en snödriva, men vi fick iaf taxin.
Hemma i stugan, ja. Allt kan verkligen hända i Sälen.
Med många trötta ansikten blev fredagen en passiv dag för oss, lite småutflykter och tankar på att åka scooter. Men det behövde man tydligen ha haft körkort i 8 år för att hyra, sicket piss.
Även fredagen blev utgång, denna gång med Patte i täten. Ölspelet lockade fram allas bästa och sämsta sidor. Förolämpningskortet blev en stående genre genom kvällen. Även HC denna dag, nu med tusen mer folk och inte alls lika roligt. Sprang på Örebroare och även en skäggig kille från Göteborg som trodde att jag var hans barndomskompis. Denna dagen visste vi ju om taxikön - vad vi inte visste var att vi fick stå i 50 minuter. För att sedan inte ens få en taxi till hela sällskapet, så vi började traska. Dagens och åter tusen rosor går till Frida som gick upp i den kyliga natten för att hämta oss. Bäst ikväll var Camillas kommentar till Mallans ex Fredrik som häftade på hemåt; Klättra upp i en gran, klä av dig naken och spetta dig själv.
Backen på lördagen, diverse tunga huvuden och ben. Stukad hand som inte fick lindas av tjurig sjukvårdare och mer åk. Även lössnö och hopp blev det denna lördag. Dannie lyckades med det som inte många lyckas med, hon ramlade i en transportlift som går så sakta att den praktiskt taget går bakåt. Fast jag håller med dig Dannie, det var mycket hål och skit.
Dusch, städning, disk och plugg lyckades jag få till under ett ryck innan det var dags att starta kvällens aktivitet. I ena stugan festades det till tusen och i den andra dracks det väl en del men i lugnare variant och spelades poker. Jag var i pokerstugan. Vi utvecklade poker till "rita-och-gissa" och det vart en hel del skratt. En tidig sängkväll för de flesta. Söndag, med städning och utpackning av stugorna. Camilla var i sitt esse.

Anna X, Danielle, Patrik, Camilla - som denna helg blev Millan, Frida, Tessan, Mallan, Hanna, Frerra, Mackan, Jolle, Karresson var de som gjorde Sälen till en lite härligare plats under v 4.

comeback

Jaha, då var den gjord "på riktigt" som en viss Therese skulle ha sagt. Comebacken på handbollsplanen, i matchtröja, mot faktiska motståndare. Iofs inte det roligaste matchen alls. Ett gäng gamla elitseriespelare samt en nuvarande elitseriespelare som verkade ha duracell-batterier i benen och citron i munnen.
Jag vet faktiskt inte om jag kan säga så mycket, fick en passning in på linjen - gjorde ett mål. Fick spela mitt- och höger9 och lyckades snubbla ut en västeråsare på utvisningsbänken.

Torsdag: skola. skoshopping med mor, mörkröda lackpumps, ormskinns-skor och studentskor. tackartackar!
Fredagen började med en dag i skolan, för att sedan läsa klick tillsammans med en vasa sandwich i sängen innan det var dags att sätta sig på tåget till Västerås. Mumma och jag letade oss fram på stadens gator och hann bara mellanlanda hemma hos bror innan hon skulle träffa Putte och jag och min hungrige bror skulle äta.
god mat och sedan en vända hem till lägenheten igen innan vi tog oss ner på stan och tabasco, en härlig lounge med bra musik och relativt mycket folk. Vi traskade vidare för att hälsa på lite folk som bror kände, kolla in ett annat härligt ställe samt en snabbguidning på västerås stolthet Pluto. Lite mys framför tv'n och sedan sömn i den mindre sköna tältsängen.
Mat på staden med mumma och putte som skickade iväg oss på en promenad mot hallen, vi hann dock bli upphämtade av mats med bil.
Matchen som spelades nämns ovan och som sagt finns det inte mycket att säga.
En härlig lördagskväll spenderades med min kära vän Mickan. Tusen god pizza, coca, chirre och handboll. Götteligött! Efter en övernattning i Mickans väldigt höga säng begav vi oss till idrottshuset för ännu en drabbning med västeråsarna, idag hade de dock ett helt annat lag.
Och ja, vi vann. Vi var helt okej. För mig kändes det bra, fast jag måste erkänna att byta anfall-försvar - inte min grej! Jag har inte konditionen för det, dessutom är jag efter uppehållet och pissmatchen igår, ganska så målkåt :)
Fyra mål, tack för kaffet. Dock kom idag min säsongs första 2-minutare efter (ja okej) två solklara raka armar i bröstet på en blåklädd.

Kroppen lider av brutal smärta och mina armar är prydda med lila-aktiga blåmärken. Men nu är jag tillbaka! I a-lagströjan lär det nog dröja innan jag får trä på mig nummer 18 igen dock, men det är ju bara att kriga.

Handboll? PHU! Veckan som kommer åker vi ju till SÄLEN!
Bräda, snö, bräda, snö, bräda, snö - shit asså!
Jag (töntig som jag är) har köpt matchande "bulor" åt mig och Dannie, så vi ska synas där vi far fram i barnbacken. Vi säger barnbacken nu, men vi vet båda två att vi kommer åka alla svarta backar och branta off-pister som finns. På onsdag går bilen med Patte, Dannie och Måns. Bakom oss får vi Mackan, Frerra, Karresson och Jolle. Uppe i Sälen väntar Visbytöserna - Frida, Tessan, Hanna och Mallan. I vilket skick vi hittar dem återstår ju att se.
Härliga dagar väntar med (förhoppningsvis) bra väder, brädåkning och härligt sällskap.

No success

Nej, det är så det känns.
I måndags fick jag äntligen komma tillbaka till handbollsplanen, något jag verkligen har längtat efter. Leendet gick tre varv runt mitt knubbiga ansikte... innan träningen. Men nej, det var inte helt roligt. Raka motsatsen faktiskt.
Inte blev jag lyckligare när plugg väntade till sena natten samtidigt som idrottsgalan var på televisionen.
Tisdag:
Träningsvärk: Brutal!
Kroppen väcktes genom ett innebandypass på idrotten, Lindroos imponerad av mina mjuka handleder och sköna defensiv. Det var väl det enda jag kunde briljera med, jag jobbar inte med boll+tillbehör, ska det vara så ska det vara boll+kropp. Hur jag har kunnat spela hockey är ett mysterium.
Långfärdsskridskor på natur/friluftsliv. Shit asså, tänk er att åka skridskor med simfötter. Och jag har ännu mer förståelse för att hockeyspelare får de rumporna de har, satan vad det kändes.
Ännu en handbollsträning, relativt taggad trots gårdagens nederlag. Det gick helt okej, blev dock golvad av Dannies axel, knockad av Dannies armbåge (som idag visar sig i form av en liten bula i bakhuvudet), slagen på pättsen och allmänt tilltygad av denna härliga tjej som är min bästa vän.
Allting gick helt okej tills jag blev satt som mitt9 i en passningsövning, får bollen och stegar. Trampar snett. Hejdå fotknöl och välkommen svullnad strl XXL.
Jag och Dannie har fått en ny gemensam kärlek, endast 5 points och en gåva från ovan. Så länge jag är singel, kommer detta vara mitt nya snabb-härlig-hångel-mums.
Smärtsam natt och en dag med projekt på agendan, riktigt bra jobbat idag av mig och min halta kompis Maria.

Jag och Brittan?

Efter gårdagen visit på handbollsträningen då jag dels blev utskrattad p g a min mössfrilla (ingen konstig händelse då den liknade skit) men så fick jag också höra att jag var grå/vit/lila-hårig. Diverse skratt och kommentarer fick mig att fundera på om man ska göra en revolution á la Britney. Ska jag raka huvudet?

Nog för att jag använder silverschampoo men inte fan är jag lilahårig!

Positivt idag;
Mindre feber
Lyckat läkarbesök
Mycket lyckligt sjukgymnastbesök hos Uffe G. Tillbaka på handbollsplanen pronto!

Om kroppen och knoppen orkar blir det innebandy (denna jäkla "sport") ikväll, då detta är mindre troligt så kommer jag antagligen hänga framför tvn och kolla onlinen då bror spelar match.
Min kära vän PD bjöd med mig + valfri lättlurad tjejkompis till Satin för hårdrock, men bara för att man är ljus (vit/lila)-hårig så är jag inte dum nog att nappa på det. Det skulle vara för PD's skull men nu skyller jag på mitt febriga tillstånd.


Grattis araS med tvilling-limE

Sara och Emil Juhlin, idag 19 år gamla.
Mest Sara då, eftersom det är hon som är min vän :)

Förövrigt, 3e dagen med feber dock börjar huvudvärken släppa. Panikångest över skolans alla inlämningar och prov, samt över att jag inte får träna.

Irriterad på det jag får höra från laget, det tar energi och tålamod och är så inåthelvete dumt. Trodde faktiskt mer om vissa där, synd att man ska behöva ha fel.

Har börjat så smått med omvandling av tanker osv, och hittills går det riktigt bra. Det har iofs bara hunnit gå 4 dagar, men det är ju alltid en början.


En IQ-kommentar utan dess like;
"Enäggstvillingar är en mutation, alltså något fel. Man kan säga att det är samma sak som spindelmannen. Eller nej, spindelmannen blev ju biten av en spindel. Enägsstvillingar är samma sak som X-men." (f.d Maria Blonde)

Och så, den konstigaste men ärligaste komplimangen till min mor på nyårsafton efter att hon har varit ute och gått:
"Mamma, jag säger inte det här för att vara ironisk. Det kommer verkligen från hjärtat. Du är en av få som inte är brutalt ful i långkalsonger"
- vilket följdes av att min far skrattade så han grät och mamma visste inte riktigt hur hon skulle ta det.

nytt år, nya mål

2008 har inte än hunnit imponera på mig, men vad kan man begära av ett år som har så mycket att ge. Jag tänker då främst på sommaren med student och ingång i arbetslivet.

För att komplettera min lista, eller snarare förklara den för Dannie och plussa för Cox;
Jag VET att Dannie och Patte blev sambos 2006, men det är väl först efter ett år man kan säga att man är etablerad?
Självklart var jag dum och antagligen sinnesförvirrad när jag inte skrev med Alexander "Cox" Tårt-efternamn, som varit del av mitt 2007. Han placerade sig som damtränare där han skriker och härjar på oss tjejer, vilket fick till följd att jag kallade honom handbolls-hitler. All heder åt Cox som verkligen vill att vi ska "fixa det", han gör ett guldjobb tillsammans med Pinnen "the Magic stick" och Jörgen "Jugge" Nybom.

Året har hittills bjudit på en förfärlig men ändå trevlig 1a januari tillsammans med Mickan min Mickan, en väldigt trött 2a januari som till stor del sovs bort, diverse träning + solning på ökk, sminklektion och brutal sminkning på Make Up Store och Sara 19 år! Sara bjöd in till Greasefest där de flesta roligt nog gick in för utklädnaden. Jag ska lägga in bilder när jag först och främst har fått dem av Karin och sedan ska jag lära mig hur man gör.

Mål med 2008?
- Köra skiten ur Sälen v.4
- Spela klart handbollssäsongen utan problem med knähelvete
- Plugga duktigt
- Träna mycket
- Spara pengar
- ta STUDENTEN
- Komma ihåg födelsedagar
- Bli betydligt bättre på att höra av mig till de jag tycker om
- Skaffa jobb
- Åka utomlands
- Inte dojja ner mig i fördärvet
- Vara stolt över mig själv, med poängen att jag måste göra bra saker som gör mig stolt
- Skita i det onödiga som har tendens att ta mycket tid och kraft
- Träffa Lojsan
- Hälsa på de som flyttat från staden
- Göra Lövdalentrippen till en tradition
- Vara barnvakt så mycket jag kan åt Totte

sådärja, de kommer nog tillkomma diverse åtaganden på den listan. Men det är ju alltid en början..

2007

Ska försöka dra mig till minnes och göra en återblick av år 2007 och dess bravader...

Året började med diverse strul då det precis hade tagit slut mellan mig och gossen, lite hoppigt fram och tillbaka under några veckor. Sedan bestämde han sig över en natt att flytta till Norge. Hejdå Orsa.
Handbollen spelades och det gick inte alls bra för oss i slutet, spelare flyttade/skadades/slutade, jag vill (egentligen inte) minnas att vi slutade 7a i serien.

2007 var året:
- då jag fyllde 18 år
- jag blev tagen (och släppt) av polisen 3 ggr
- jag märkte mig för livet i form av körsbär
- jag träffade grabbarna som var riktiga svin, varav en nu fungerar som vän
- det gicks en del på fest och krog
- bror flyttade till härlig lya i v-ås
- dannie och patte etablerade sig ordentligt som sambo
- mina härliga tjejer (och killar) fyllde 20 år
- dannie fick en ridtur av oss i 22 årspresent
- 88orna tog studenten
- problemen hopade sig och fick hjälp
- dumhet x2
- Frida flyttade till v-ås och hem igen (tack och lov att hon kom tillbaka)
- sommaren bjöd på hamsterfester tillsammans med Sara
- jag jobbade på fotbollsskola, Stadium SportsCamp och hockeyskolan
- jag inte fick jobb som subba på Subway
- äntligen fick operera mitt knä
- jag firade midsommar tillsammans med vänner utanför v-ås
- jag åkte till Italien med familjen
- äckelpäckel x2
- jag påbörjade mitt sista år på gymnasiet
- jag åkte wakeboard för första gången
- jag använde klänning och kjol utan att skämta
- jag insåg vilka mina riktiga vänner är

Mycket hände år 2007, vissa saker är värda att minnas och vissa saker får gärna falla i glömska.
Nu är det bara att blicka mot ett 2008 där vi ska åka till sälen, jag ska ta studenten, 88orna fylla 20 och sommaren ska bli det härligaste någonsin.

RSS 2.0