Sydpolen eller Valencia?

Ja, jag skulle på geografi provet på 1000 sidor (egentligen 25) avläsa ett diagram och skriva vilket klimat och vilken plats det kunde tänkas vara. Jag tänkte att; Nu jävlar ska vi tänka logiskt!

Så, jag tittade på diagrammet och funderade starkt på var det är kallare på sommaren än på vintern. Vinklade pennan som Jordens lutning och kom fram till att det självlart var Sydpolen och klimatet var arktiskt.
SÅ FEL man kan ha. Jag hade avläst nederbörden som temperatur och rätt svar var Valencia. Man kan inte alltid ha alla rätt.

Imorgon väntar matteplugg, filosofiprov, frisör, träningsläraseminarie och MATCH! Ja! Jag ska spela på fredag. Jag och Dallas som pivoter, som det så snitsigt heter. Tyvärr är inte pollen med på planen, då hon ska förstärka B-laget i V-ås på söndag. Men "akta er för henne, hon är faktiskt polis".
Vet inte än om han får för sig att komma till Örebro i helgen. Hoppas väl på det men jag har lärt mig att försöka vänta mig det värsta för att sedan bli glatt överraskad istället. Det är så mycket bättre!
Så, jag hoppas på en härlig helg som kan bli så mycket mer än bara härlig...

Vaknade idag av ett sms:
"Du är min hjälte. Tack för att du finns anna axelsson. Utan dig vore jag inte där jag är idag."
Rörd till tårar och vaknade på ett av de bättre sätten får man väl säga....

När jag efter parodiprovet i geografi cyklade jag hem, när jag står vid trafikljuset (med bägge fötterna på marken!) vem går förbi med målarkläder och en icakasse?
-Tomat-

Talar ut

Det här är Anna X som talar ut....

Nej, jag gör det faktiskt inte hälften så bra som Mange S idag, men var gör det när jag är "en rolig jävel" som min pappa säger.

Talar ut? Eller helt enkelt göra slut?

Jag gör slut med onyttigheter, onödigheter, ovänner, osanning och otrevligheter.
Blir kanske inte alls en så bra helg som jag hoppats på... Sant eller falskt, kan nog inte besvaras förrän ikväll/imorn/på fredag.

Gick hem från Dannie igår, 35 minuter. Men benen gick lite som trumpinnar förbi Varberga och Markbacken, en flicka ska vara försiktig i mörkret.

2 pissprov i skolan och eventuellt ett tilläggsprov.



Maria
Jag finns här
En axel, en famn eller öron om du behöver
Står brevid dig genom ditt helvete

Blött idag

Med en försovning som början på dagen kunde det ju bara bli bättre, tyckte jag.
Lyckades göra bra skit på nkpA och sedan är studentkryssningen ett ljus i mörkret.
Historia är mycket att bita i och jag fick ett svidande resultat på matteBprovet från igår. PISS!

Bitterhet och nervositet. Byte av stav, smärta men Mickan min Mickan höll mig i handen. Nu är hela vänster underarm bedövad eftersom jag fick extra mycket bedövning p g a min rädsla.

Lite småstrul i handbollen. Nu vet jag inte hur det kommer gå.
Jag hoppas, hoppas, hoppas att få spela på fredag med a-laget, av flera olika anledningar nu.
Helgen ser ut att bli härlig med gott sällskap, förhoppningsvis spel och vinst på fredag, härlig lördag och mysig söndag.

Pratade med min kära vän Danielle i telefonen på väg hem i regnet, cyklar på en sten, "ramlar" på cykeln och får styre-knoppen mellan benen. ONT! Dannie skrattade gott.

Helgen blev inte mycket som planerad;
istället för att träffa Stoffe på fredagen så blev det guitarhero hemma hos Dannie med massa gossar i sällskap, lördag på Behrn arena där det såldes korv och kaffe. Riktigt bra taktik i halvlek gjorde att vi klarade oss bra. Rastning av Trulsa då Dannie hade åkt på magskiten från jobbet. Hemcykling och Mickan med mor som middagsgäster hos mig och mamma. Melodifestivalen och skratt åt Björn Gustavsson innan de åkte hem till dogge doggelito.
Sömn och fyllesamtal under natten. Resa till Sthlm på söndagen, utan Dannie... Det var tomt och kändes skumt.
Match och en skön vinst efter en inte helt bra match. Första matchen efter rump-skadan, med lite stjärtsmärta gick det okej, men inte mer.
Vill göra en skön hemma-"comeback" på fredag, inför alla de som sagt sig komma och heja.
Blir snart upphämtad av Dannie som är back on track för att träna lite handboll (får bli enbart med höger eftersom vänster är helt domnad) och sedan sedvanlig TISDAG med töserna.

Ändringar

Ändringar i schemat.

Lördag3: Plugg, Jobb på Behrn Arena där jag ska kränga korv till frusna gubbar som ska titta på fotboll, försöka få tag i Robban och Oscar, mer plugg. Ingen tårta.

Fredagen spenderades på ÖKKs gym med Mickan min Mickan, i mitt andra hem där vi bakade kladdkaka (brände kladdkaka och improviserade lite) och planerade tröjtryck, hos min kära vän Danielle tillsammans med Patrik och Trulsa och sedan även Joel, Mackan och Frerra. Guitarhero, vilket skämt till spel!
Patrik har haft sönder gitarren, det skyller jag min usla insats på. Plus att mitt humör och min vinnarskalle inte tål sådana spel. Men jag ska träna, fan vad jag ska.

Match imorn, ska försöka få dit en bakfull Johan efter hans lagutgång.
Jag och Emma "Berthold, Pollen, Mammsen" Bertholdson är tillbaka som linjekollegor och ska spärra skiten ur Tumbas stackars försvar. Svansont eller inte, nu ska stjärtspärrarnas dottir komma tillbaka.

Igår var det många frågetecken, och väldigt få av dem rätades ut.
Stoffe gjorde dock sitt och gjorde det bra.
Handbollen är ett frågetecken och kroppen likaså.

Och mardrömmarna är tillbaka, samt en liten nätt nackspärr. Wünderbar!

Nu

Måndag: Handbollsträning
Tisdag: Utebliven handbollsträning, ÖKK istället. Cox blixtrade till och blev handbolls(gym)hitler. Jag blev förbannad.
Förfest hos Lisa, utgång på Satin. Riktigt roligt! Emma var ute och lyste upp dansgolvet. Maria Frick 19år!
Onsdag: Uäh. Lunch med Maria, Dallas och Jossan i 2½ timme. Hockey i Västerås.

Anna pratar i telefon.
Publikvärd säger; Hej. Hälsa!
Anna fortsätter prata i telefon.
Okänd man kommer fram, ler igenkännande.
Okänd man: Hej!
Anna: eh Hej.
Okänd man: Jag var bara tvungen att komma fram och hälsa, då såg så fin ut när du stog där.
Anna: haha, eh. tack
Okänd man: Såg jag också okej ut eller?
Anna: Eh, jo. Det var ju trevligt att du kom fram och hälsade
Okänd man: Okej, va bra. Ska vi gå ut och prata i 2 minuter?
Anna: Nej, jag står ju och pratar i telefon här som du ser.
Okänd man: Vad heter du?
Anna: Anna
Okänd man: Jag heter Håkan!
Anna: Okej. Hej Håkan, jag ska återgå till mig telefonsamtal.
Håkan: I Västerås har du beskydd för resten av livet. Jag sitter där borta om du vill komma över.
Håkan försöker komma åt en kram innan har traskar bortåt med sin plastpåse.
Stoffe i telefonen asgarvar....

Idag, hjälpa pappa i badrummet, städa rummet, plugga, träna handboll.
Imorgon, plugga och hänga med Stoffe.
Lördag1: Sthlm till Johan, staden med Maria och hänga med Johan.
Lördag2: 6årskalas för kusinEbba, Träffa Robban som är hemma på besök, vinka till BB-Oscar som har varit hemma i Örebro en vecka och lyckats hålla sig undan, bli underhållen av Björn Borg (Stoffe) som ska på 40 årsfest med sporttema.
Söndag: Eventuellt handbollsmatch i Sthlm, mot Tumba.


LOVe baby

Den första dagen på det (antagligen) sista sportlovet.
Jag vaknade upp hos Mickan kl 06.30, för att ta ut Trulsa och Shaggy på promenix, men icke. Danielle vakade själv över sin sjuka guldklimp så jag och Mickan kunde somna in igen.
Det blev en promenad senare med Mickan, Dannie, Shaggy och Trullan. Shaggy var lite sugen på Trulsa, men hon fräste av honom på bästa Dannie-manér.

Fredag och utgång med Maria. Förfest först hemma hos mig med mat och "pantertanter" som skulle svampa vin och skratta hela kvällen. Sedan förfest #2 hos Bettan med Maria, Linnea och Bettan själv. Utgången blev en blöt historia, men jag tror faktiskt att vi körde vår grej duktigt. Karin agerade hår/make-upmodell och var rena Heidi Klum. Jag parade tydligen ihop Sara med en skånsk elektriker och blev oxtokig på Sebbe.
Jag vet faktiskt inte riktigt hur slutspurten gick denna kväll, jag lyckades iaf låsa min telefon till PUK-koden skulle knappas in. (Det visade sig att jag försökte använda min bankomatkod istället) Maria skrattade åt mig när jag tog mig fram på gatan likt Anja Pärsson och skrek till mig: ANNA! Var ska du med dom där... SKORNA?! (Ja, jag hade min påskdojjor på mig och nej, det var inte skorna hon menade)
Jag med sällskap trippade upp till BK för mat i vanlig ordning, blev stannad av en polisbil där Stefan sitter och skrattar åt mig.
Mat            och          hemgång....

En pustig lördag som inte spenderades i Sthlm, utan i sängen. Den avslutades med en slapp soff-kväll framför melodifestivalen, Se upp för dårarna och Dodgeball. Sara på mat, mys och sovbesök.
Söndag och buss till sthlm tillsammans med herrarna, match mot AIK för vår del och en mycket mycket skön vinst efter en mindre skön match.
Dagens STORA: Dannie bryter två anfall på raken och KONTRAR på egen hand. Minen hon gör är oslagbar. Efter hejade vi på herrarna och lät som huliganernas pöjkar.
Natt hos Mikaela.


preliminärt såattsäga

Alla hjärtans dag avklarades och överlevdes...
Jag fick en finfin klocka och chokladhjärtan av min älskade familj och sms som smälte island från nära och kära.

Skola med strulmorgon blev till en dag på staden med Mickan, där vi gick bet på jeansjakten.

Hem och sedan till idrottshallen för diverse svettande och stånkande, ja. På sidan av handbollsplanen såklart. Jag fick rycka in i försvar men det kändes som att rumpan skulle spricka så jag fick vacker göra det jag kunde vid sidan av.
Alexander Cox fick en alla hjärtans dag present av mig, ett par "nät-kallingar" med ett hjärta fram och "COX" på rumpan. Han kommer säkert bli jättefajn!
Min käraste vän fick ett halsbandshänge (likadant som jag köpt till mig själv) jag lurar mig själv att tro att vi har hittat ett substitut till 2:ans "bästishjärtan".
Sömn hos Mikaela och idag lättad! Sedan promenad i solskenet med Mickans galna vovve Shaggy på stora holmen.

Utgång med Maria ikväll
Kanske Sthlm med Mikaela imorgon och sömn och umgänge hos Johan "Bror, Bobbo" Adolfsson
Match för laget mot AIK, X på stadig läktarplats.

Kanske en våldgästning på hemvägen?

alla smärtans dag

Nej, jag ska faktiskt inte vara sådan. Nog för att jag är singel men jag är inte ensam. Jag har ju min underbara familj (tack mor, far och bror för chokladhjärtan och klocka) och mina härliga vänner.
Alla hjärtans dag är ju till för att älska de man älskar, och det är ju just dem jag älskar :)

Jag tänkte följa en ny tradition då jag sjunger för min kära vän Danielle på speciella dagar, synd bara att den enda låten med kärlek jag kunde komma på var Love hurts , men Danielle förstod självklart ironin.

Nog för att jag igår sa:
"Det är tur att Sverige har vapenlag, annars skulle nog många singlar skjuta sig själva imorgon"
Men jag är inte överdrivet bitter idag.

Igår fick jag också svettiga kramar av både bror och "bror" som hade drabbat samman på isen, bror vann med 7-2. Det är väl kärlek om något...

Idag är det skola och sedan dejt med min alldeles för härliga Mikaela, shopping, jobbsökning och eventuellt lite hemstudier med hennes hjälp.


idag hoppas jag att S mår bättre, hon är värd det. Jag är ledsen att jag knäade dig i sömnen....

Skärpning Anna, för f-n.

Nu ska jag ta tag i det här, och jag publicerar det så alla ska kunna sparka mig tillbaka på rätt spår när det börjar svaja...

1. Tänk inte så förbannat jävla negativt
2. Gå inte och förvänta dig mirakel
3. Ta lärdom av tidigare misstag
4. Träna skiten ur dig
5. Försök glöm bort alla hjärtans dag - du vet hur det brukar bli
6. Plugga tusen, det är det sista året
7. Vännerna är prio 1, det vet jag att jag inte glömmer men låt dom veta att dom är det också
8.
9.
10.

Ny vecka

Förra veckans schema avklarat och nu ett nytt...
Fystestet med Sara var en rolig tillställning på många sätt, fast jag fick se sanningen i vitögat då jag inser att det var längesen jag var i fysisk toppform.
Studiesnack med Liselotte blev ett bra snack, är väldigt nöjd!
Bowlingen på fredagskvällen gick väl sådär, jag gjorde några strikes med bara 2 när det var min tur. Därför (nämner inga namn men, KRISTOFFER) kan du inte ta åt dig äran för segern! Jag och Sara fick också reda på att man ska vara 20 år för att få dricka upp en hel cider på Strike, om man är 18 får man bara dricka halva.
Efter det blev det kortspel och en uddakortsvinst för tjejerna!
Lördag och en väldigt passiv dag, Kent och Eva kom på middag och jag tog mig senare till Kristoffer där vi roade oss med melodifestivalen, titanic, grabben i graven brevid och en storvinst i kort (för mig och Toffe i kotten och för mig som blev president 8/8 ggr). Klockan tickade på till tidiga morgonen och sedan var det dags för hemfärd.

Släktmiddag i pålsboda med farmor och alla i den uttänjda familjen Axelsson + hundar och respektive. Kusin Saras kille Stefan (som är en vandrande muskel) ska lära mig slåss! I träningssyfte såklart, och detta ska ske i skräckens hus... Hur ska det gå?
Handboll och idrottshuset... Hann se 4 minuter av b-lagsmatchen där ösk-töserna gav kumlaborna en knäpp på näsan.
Sedan, Matchen med stort M. Nej, inte IFK matchen... utan Norrköping!
De grönklädda jättarna som pratar fult och höll på att slå oss blodiga när vi gästade östergötland. Denna gång satt jag på läktaren med min brutna rumpa med sällskap av Tuttas som var hemma på besök, Anel, Fricken, Hanna och Jossan.
Och vilken match tjejerna gör! En köttmur i försvar som skulle gjort självaste mamma Scan stolt, läckra orm-anfall och ja, Frida går nog på vatten.
Min kära vän Danielle fick mig att börja gråta, självklart tillsammans med de andra tjejernas grymma insatser.

Handbollen ja... Vad kommer det bli av den?
Jag vill inte spela martyr men, som det känns nu kommer jag inte överleva den sporten som är bland det roligaste jag vet. Jag kommer sluta som en manetliknande kroppsmassa utan ett helt ben i kroppen.
Så! Nu har jag gnällt lite på skadeläget men man måste ju faktiskt få vara bitter när man drar på sig skada efter skada.
Efter operationen av knät, tillbaka en träning och på träning #2 så stukar jag foten illa. När väl det är över så hinner jag spela några matcher och sedan bryter jag rumpan. Det känns så ovärt. Jag ser inte mig själv som vek, men det kanske är just det jag är.

I veckan är det också den otroligt roliga dagen, alla hjärtans dag.
Alla stjärtans dag skulle jag säga om Anna G var hemma i Sweden men nu är hon i USA och lever RÖVare.

Oh nsdag

Onsdag, och dagar flyger förbi. Just precis idag är det 4 månader minus en dag kvar till jag står klädd i vitt, dränkt i champagne, skrikande och hoppande på stadens gator.
Studentstress? Nja, lite kanske.

Projektarbetsstrul kan komma att framkalla mindre allvarliga dödsfall om inte kameran går att laga, men vem är jag att måla djävulen på väggen?

Rumpan (ja, den brutna och nej, jag har fortfarande inte röntgat den) mår fortfarande inte hundra, men den är lite gladare idag. Jag hoppas att det kan tänkas gå över inom snar framtid.
Känner mig väldigt ledsen med tanke på handbollen, jag vill ju verkligen spela nu. Det är faktiskt inte alltför många matcher kvar och jag känner att jag vill göra mig själv nöjd med denna säsongen. Detta återstår att se. Jag ska eventuellt försöka träna imorn och se om jag svimmar eller om det faktiskt går att pressa sig lite trots stjärt-smärta.

Dannie: Nej, Alex har ingen blogg. Jag kopierade helt enkelt hans (enligt mig roliga) kommentar.

Onsdag: Pluggande
Torsdag: Fystest, plugg, eventuellt träning, eventuell solning
Fredag: prov, mentorsamtal, etik-arbete. Bowling + med Sara och grabbarna Kungsör
Lördag: Beror på fredagen...
Söndag: (Projekt) Middag hos farmor med familjen taikon, handboll (troligtvis från läktaren med Tuttas som är hemma)

Med tanke på mitt (ja, kanske tama försök) att se vilka som läste min blogg, så utgör jag inget större nöje på internet.
Konstigt. Men PD kanske läser min blogg flera flera ggr/dag, vad vet jag?

Written by Alexander

I en snöstorm på väg hem från en handbollsmatch i Torshälla, Alex vid ratten, Dannie shotgun och har bråttom och Anna lite småseg....

Postat av: Alex

Som att lägga ut nakenbilder på nätet. De finns där i evighet vare sig man vill det eller inte. Nu ligger (det falska) påståendet om att det var jag som körde fel och eftersom ingen läser kommentarerna så skriver jag väl detta i onödan. Sant var att jag körde, men när bilägaren talar om för en att svänga vänster för att det står Örebro på skylten så följer man det.

Följande konversation är väldigt nära sanningen (D=Dannie, A=Alex, X=X):

D: -Sväng vänster!
A: -Varför det?
X: -?
D: -För att det står Örebro på skylten!
A: -Men...
D: -Vi ska till Örebro...
X: -?
A: -OK...(Svänger försiktigt till vänster)...känns inte helt rätt...
X: -Motorvägen fortsätter ju rakt fram!
A: -Det var det jag försökte säga. Nu får vi åka genom Lillkyrka och så...
D: -Fan!

Tre minuter senare

A: -Fan vad spårigt..men det är fint här ute...


Kan vara värt ett försök...

Jag tänkte göra som min vän Sara för att jag är nyfiken på vilka som läser min blogg. Det är ju iaf ett snitt på 40 pers/dag.

Svara mer än gärna på frågorna:

1. Vad heter du?
2. Känner jag dig?
3. Hur kommer det sig att just du läser min blogg?

när tar det slut?

Fredagskvällen blev en lugn och tillfälligt bitter historia, som dock visade sig nyttig. Jag fick en hel del plugg undansparkat och chansen att roa mig själv. Ja, jag tittade såklart på TV.
Lördag och match igen, borta mot Torshälla. Nja, vi vann med en boll och det var riktigt skönt. Gick bra i försvar, det var helt otroligt att jag klarade mig utan en utvisning.
Dannie visade upp en fin brasse, smärta säger jag!
Myskväll med Mickan hade jag tänkt mig, men det blev "partillställning" hemma hos Erica med gött och fruktsoda, "Med andra ord", Twister och poker. David och jag slängde käft, men han imponerade stort på mig under Twister. Jag har aldrig sett någon så smidig, så "gammal", i jeans.
Sömn hos Mickan.
Middag hos familjen Axelsson och sedan samling till match, min 3e på 4 dagar.
Den började väl okej, gick bra i försvar och gjorde ett KONTRINGSMÅL. Gjorde en riktigt ful grej i försvar och var på väg mot bänken innan domarn hann sätta pipan till läpparna.
Strax därefter tänkte jag briljera med ett 9meters-genombrottsmål. Med icke! Jag, som aldrig har ordentlig höjd på mina hopp, kom upp som Lilleskutt men landade tyvärr rakt på rumpan. Nog för att den ska trilskas och vara stor när man ska köpa byxor, men nu tillhandahöll den inte med någon stötdämpning.

Så nu, ja, sitter jag här med bruten rumpa (det är inte fastställt med röntgen ännu, men den känns bruten) och undrar om det är dags att slänga upp handbollsskorna på hyllan och börja meka med bilar eller någonting annat nyttigt...
Såsom katten har 9 liv, borde tamigfan min skadekvot vara uppfylld och överfylld vid det här laget!

Friday this day

Idag är det fredag, slut på ännu en vecka och början på ännu en helg.
Veckan som gått har gått ut på plugg och träning och faktiskt inte mycket mer. En hel del sömnproblem och oro har hållt mig vaken om nätterna men det är väl sånt som ger sig.

Torsdag: Skola
                 Jobba med projektarbetet
                 Hem och plugga
                 Stressa till buss och samling
                 Match!
Äntligen kom a-lags comebacken, riktigt skönt såhär i efterhand. Det kändes verkligen som att komma hem när jag fick byta om i mitt hörn, klä på mig nummer 18 och skutta in på idrottshusets golv.
I 1a halvlek spelade jag bara försvar, det gick väl okej. Jag var inte helt på tårna och ska vara glad att jag inte blev utvisad. Känner mig inte helt nöjd och det tror jag inte att andra heller gör...
2a halvlek trodde jag mig vara bänkad då försvarsbytena inte blev av, men icke. Jag fick komma in och spela både anfall och försvar. Shit asså! 2 mål, en fixad straff och en lättare fläskläpp. Blev väldigt trött och då också väldigt besviken. Men jag kände mig nöjd med min instats, ända tills imorse.......
Tobbe med polare var och kollade, en riktigt rolig överraskning och jag fick faktiskt en!

Snackade med bror, Sala och Tobbe innan jag stupade i säng utan att kunna sova.

Idag:
Matte
Göra klart idrottspsykologi
Etik-arbete
Dannie på självvald tortering
Ev. leka med grabbarna i afton

Match lördag; Torshälla borta (A-laget)
Match söndag; Lindeskolan (B-laget)

RSS 2.0