detta mörker

Att gå upp när det är mörkt, åka till skolan när det är mörkt, komma hem från skolan när det är mörkt och gå och lägga sig när det är mörkt... ska det kallas "den ljusa vardagen"?
Men min mamma sa till mig idag "snart vänder det, då blir det ljusare igen". Se där, dagens solstråle går till mamma Axelsson för optimism i måndagens gråkalla mörker.

Gymnasiekatalogen uppenbarade sig idag i brevlådan, kan detta vara den mest tummade boken som gymnasieelever tittar i kanske?
Jag tycker att det är kul, de sköna människor som vågar bjuda på sig själva i alla dessa föreningar och diverse. Vad jag inte kan förstå är FOLK (Per-Daniel nickar instämmande) det är många tusen människor som ska se dessa kort, varför suddar man då inte bort sin sura min?
Jag ska inte skryta med min egen uppenbarelse i denna "fototävling", jag såg ut som Peter Harryssons avkomma.

Begravning på torsdag, ett sista hejdå till "pappa Tobbe"...


Förövrigt irriterad på Bocken från Gävle, ännu en till samlingen



Since then;
Torsdag, sen träning och sömn
Fredag, staden med Jacke, hockey i V-ås där jag blev övervakad per sms och sedan upptäckte jag den andre Jacke. Telefonterror och diverse irritation.
Lördag, härlig sömn, julklappsinslagning, Sivans 70 årspartey (mycket, mycket underhållande och trevligt med gubb-naken-kalender, kåta tanter, god mat, 100% god kaka och trevliga familjen Granberg + Johan, Dannie och Tess) bio med Dannie och Tess varpå vi ville slå ner i princip allt med penis. Kvalitetstid med Dannie, jag ska inte väva in för mycket nu men det betydde mycket för mig.
Söndag, handboll i E-tuna, en bilresa med Dannie som bestod av 80 km-prat av mig om allt och ingenting, bortbrända könsdelar av spillt, kokhett te och grillade skinkor av rump-värmaren. Kanonmatch som tyvärr inte slutade med vinst, 23-22 fick vi åka hem med. Nakenchocken blev ett faktum då duscharna i omklädningsrummet la av precis då de var redo att skölja ur schampoot.
Idag, läkare, skola och plugg, plugg, plugg, plugg


luciadagen

ja, igår var det faktiskt lucia. en dag för vackra tjejer i vitt med levande ljus och skönsång, dock inte för Anna Axelsson.
Jag tyckte mig vara påhittig då jag gick upp kl 05.30 (för att hinna före min onaturligt morgonpigga pappa), satte på mig ett svettband med en ficklampa istucken och ett vitt linne och lussade för mina föräldrar. vilken succé jag gjorde! christer pettersson skulle väl kanske vara den ende som skulle kunna vara stolt över sångprestationen men det var ju tanken som räknades.
Jag ringde Dannie och sjöng Lusse Lelle 4 gånger denna dag, hon älskade mig mer än nånsin.

luciatåg i skolan, elov var rappande tomtefar. king!
plugg och paket, sedan var det dags för nyårsmöte hemma hos dannie. lite halvt uppstyrt, känns ändå bra.
tokträning i ÖKKs lokaler och en massagekund uppe i hallen.
det var min torsdag..

bror goes modelejon

Bror i tidningen, bedöm själva vad ni tycker: http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=698622
Blekt och plutigt, men viss glimt i ögat ändå...

Ser mörkt ut inför söndag, och inför nyår. Kvällen kan lysa upp bägge delar, hoppas på det bästa där.

kyla

nu har det blivit kallt igen...
Tobbe dog i fredags. Dödsannonsen stod i NA idag, men jag kan fortfarande inte ta in det.
Vila i frid "Pappa Tobbe", jag glömmer dig aldrig.
Tack för allt!

Life as we know it

Jag kan fortfarande inte förstå det. Jag ligger vaken, oförmögen att sova, men gråter inte. Jag är ledsen men fortfarande kommer det inga tårar. Jag tänker inte förstå det, eftersom det är orättvist.

Vaknade imorse, med vad som verkade vara elchocker genom hela kroppen. Oerhört obehagligt. Jag darrade mig ner till köket för att få i mig någonting men allt verkade skaka ur mina händer. Det här fungerade ju inte att åka på handbollsteori med, jag försökte slappna av under täcket med en värmekudde och efter många långa minuter så lyckades det.
Det måste vara sömnbristen... 5 timmar på 2 dygn kanske gör sig påmint av kroppen.

En dunderträning på ÖKKs gym gör sitt till för att kroppen säger ifrån idag, men med all rätt ska de slappa musklerna underhållas.
Mycket pluggande är avverkat, vilket känns oerhört skönt. Lite ligger kvar och skaver men inget att starta ett brandlarm för, änsålänge.

Många från klassen och andra klassen var ute igår, men jag kände mig inte alls på topp för en utgång av den kalibern. Samt att jag behöver all träning jag kan få, blev smärtsamt medveten om det efter besöket på G-vik i måndags med laget.

Nu ska jag plugga, jobba lite och silvertvätta håret. Ska, om orken orkar, följa med till Västerås för att kolla på bror med familj + AdelsCharles

kan inte förstå

det var igår (måndag) som jag nåddes av chockbeskedet...
Jag spelade förut fotboll i Mellringe Eker fram till jag var ca 15 år, hade tre kanontränare som var riktiga pärlor. En av dem kom mig kanske närmare än de andra, Tobbe. Han blev en extrapappa och den som man tedde sig till.
Igår fick jag veta att denne man, som ligger mig varmt om hjärtat, har drabbats av en hjärnblödning. Han kommer troligtvis inte klara sig.
Jag blev tom inuti. Hur ska man tackla det? Jag har inte träffat Tobbe på länge men ändå känns det som att någon som jag tycker om rycks ur mina händer.
Hur mycket ska man önska att ett mirakel ska hända för att det ska hända?
Kunde knappt förstå det under dagen, gick runt i en dimma. Framåt kvällen låg jag vaken och tänkte på allt som jag fått höra under dagen, ska jag aldrig få se "Pappa Tobbe" igen?
Det är för hemskt att tänka på och jag känner med hans familj, Tessan och Gun.

Jag kan inte förstå. Jag vill inte förstå.
Det får inte hända!


näsblodssöndag

Jaha, helgen är snart över, december är här, första advent har knackat på och kommit innanför dörren och en ny vecka är stundande.

Fredagen började med en svettig klippning på min ordinarie frisörsalong men inte med min pärla Lotta. En ängel från ovan (Hanna) kunde plocka mig på fredagen så jag fick håret fixat och klart så snabbt som möjligt. Säga vad man vill men det var ett bra sista-minuten klipp. Lotta är ju dock den jag kommer vända mig till i fortsättningen.
Religion med en hetsig diskussion, småttingträning med lekar, blev upphämtad av Dannie för storhandling på ICA Maxi. Detta är ju en histioria för sig själv... Med en ganska så vällastad vagn navigerade jag mig igenom folkmassorna och svängradien var enorm på min ädla kärra. Kan jag utan smärre incidenter klara det så ska väl ett körkort vara piss i Mississippi. Dannie går iväg för att plocka ihop lite lökar, möter mig som utbrister: "Shyssta lökar" följt av skratt. Även ett litet skrattanfall uppstod då Dannie ska släppa av mig vid Idrottshuset och frågar om hon ska släppa mig på fram- eller baksidan. "Äh, du kan ta mig på baksidan", sa jag och koppla sedan ihop det till ett finare sätt att be henne ta mig i arslet. Det var de skratten och sedan var det dags för hockey med Mickan. Ett härligt slagsmål, pinsamma supporters, kanonSeb i målet, Harry pytsade och även Jacke fick näta. En roli match förrutom slutsiffrorna. Hem och mys avslutade fredagskvällen.
Lördag: Upp och pigg som en lärka lade jag upp strategier och spelidéer inför matchen. Oron och spänningen höjt ju måttligt när man själv inte får spela, och som jag saknar att få vara med på planen!
Regnet öste ner så Dannie kom och hämtade mig, hon är ju en toppentjej! Det blev medtagning från La Baguette och mat på läktaren med U-lagsmatchen som middagsnöje. Mickan fick (efter halva pastasalladen) hoppa in och byta om på planen efter att Amelie blivit däckad av ett anfallande knä.
Våran match mot Guif lämnade mycket att önska, det såg slappt och ovilligt ut. Många ville, men det kom aldrig riktigt ut i praktiken. Jävligt synd men av en sådan match kan man lära sig mycket av sina misstag, speciellt eftersom att våran nästa match spelas mot samma lag på bortaplan då serien vänder. Jacke och Petter reste in lagom för att se andra halvlek, det var väl kanske inte den bästa introduktionen de kunde ha fått inom handboll men de lovade att bänka sig i idrottshuset varje match sen när jag är tillbaka.
Vi åkte till Paco's för att smaska i lite mat, då jag kände mig som tredje hjulet med ett gift par. Grabbarna gör det nog bäst ensamma med varandra tror jag, de körde hem mig som gott uppförande uppmanar och det dröjde inte länge innan en annan grabb kom och hämtade upp mig. Nämligen Patte som guidade mig igenom den gyllene måsens drive-in med sitt oklanderliga uppförande i högtalaren.
Mys med Dannie, Patte, Emma och Trulsa gjorde lördagskvällen gå i ide med pluspoäng.

Vaknade idag med näsblod, något som aldrig hänt förut. Lite skruvande och borrande för att få hyllor på plats samt fixat till garderoben lite. Nu ska jag ge mig tusan på att plugga lite för att vara öppen för förslag när klockan närmar sig kväll...

Dagens middagscitat: "Man är aldrig så bra som när man sitter på läktaren"

RSS 2.0