Handbollen är igång

Ja, nu känns det faktiskt som att det är på riktigt. Försäsongen har känts som ett svart hål, ett nödvändigt ont som har varit lååååååång.

Men så kom veckan, och tisdagen när laguttagningen var för första gången i division 1. Ett historiskt pissmärke i idrottshuset skulle man kunna säga. Nu är säsongen igång på riktigt (drar mig till minnes när en viss Therese (the one and only ÖSK-Therese) sa detta "på riktigt" i alla tänkbara situationer)


För att hamna i stämning hittade jag några handbollspics som inte varit på vår hemsida eller i NA.
Enjoy!



Mallan skulle ALDRIG ta nån i halsen...



Elin fejkar såklart försvararnas höga armar. Som ni ser?




Ingen rolig bild, men bara för att det är jag såklart!

Måntag

En ny vecka är nu redan i farten och vad kommer ske?

Helgen har i alla fall varit över förväntan och ingen trötthet spelar sig kvar trots mindre välplanerad sömn.

I fredags var det meningen att jag, Pettson och Frida skulle gå ut och genomföra en payback till samhället. Bara hata folk lite extra mycket efter den tunga veckan vi själva hade haft. Vi genomförde hatet sådär, vi är nog för snälla för det. Eller, nu ska jag inte säga för mycket men kvällen mådde bättre av att vi hade trevligt. Åt den godaste Ben Hogan på Pitchers, det enda man inte fattar är varför de har gräs på och varför är överdelen av brödet vänt upp-och-ner? Träffade på några av brors lagkamrater på O'learys där de hade tippat lite och vann på alla. Mycket trevliga gossar. De laddade för match på söndagen så vi tog med de två utlänningarna för att få känna på lite riktig vinnarinstinkt på Videobiljarden. Det va äckligt varmt och Frida gick därifrån som obesegrad. Frida avvek och Mysan tillkom, vi klagade på servicen och fick både nötter och choklad - det lönar sig. 2 otroligt misslyckade raggningsförsök blev vi utsatta för innan vi gick för att lyssna på Mickes band. Stötte ihop med min gamla rektor och en gammal klasskompis mamma. Micke var GRYM på scenen! Träffade på en annan Micke som jag inte sett på ett år så han fördrev tiden med oss innan det var dags att hojja hemåt.

Gick upp relativt tidigt och mådde som en sessa, fick nybakat bröd till frukost och betalade tillbaka med att dammsuga huset. Knät hade svällt efter träningen dagen innan så det blev bara en liten prommenix. Frida kom hit på middag och det är väl själva fan att man inte får ha sina vänner ifred. Mamma och pappa talade hål i öronen på Frida (läs pappa). Vi lyckades stuva in min järnhäst i Fridas lilla bil varpå hon bytte om och vi åkte hem till Kim. Hade tänkt oss vara de enda som inte hade framförhållning, eller bara var lite lätt spontana, och gå på It's SÅ -09 men så blev det inte. Jag började nästan gråta när Lina ramlade in med sin karl, har inte sett henne på länge. De andra gick och lyssnade på bra band och jag och Frida cyklade hem till hennes bror där killarna kollade på speedway. Vilken tv-sport det är... Vi åkte till Strömpis då danssuget hade kommit till oss. Hamnade mitt bland Öfvre Adolfsberg och det är ju trevliga gossar. Träffade på massa kända ansikten och promotade hårt för hemmapreimären. Många vaknade nog upp på söndagen med en ny anteckning i kalendern, förutom TobbeK och Jon som hade för avancerade mobiler. Jag tog med mig Lilla L för att äta medan Frida gjorde en drömpayback. Som den var värd! Lyckades hamna mitt i ett penisstim på BK men vi krånglade oss ut därifrån och avnjöt maten utomhus. Fick dock inte min utlovade cola så det fick bli ännu en promenad, nyckelsökande och toabesök. Blev kvar och pratade till solen gick upp. Har lovat att fixa ihop honom med en av tjejerna i laget, ser inte mig själv lyckas men det är ju värt ett försök. Han gav mig ju i alla fall den sista colaburken i hans kylskåp. Tyvärr fick min mobil bada i ett olyckligt tillfälle, så den fräste och la av. Nu är den dock igång igen.
Kom hem och morsade på pappa som satt och läste tidningen, gick och la mig och sov till 12. Upp och duscha för att äta rotmos med mormor och morfar innan hockeyn med Mickan och de andra besläktade figurerna. Vinst för Örebro och sedan pizza med kusin som sov kvar.


Vilken mastodontblogg det blev! Men så bra var helgen och denna veckan är det träning till tusen för att förhoppningsvis stå på planen på söndag så det är seriepremiär borta mot Tumba.
Hold your thumbs... eller nåt.

straff på straff på straff

Ännu en gång är jag övertygad!

Det finns inget vett i folk. Folk är överlag dumma i huvudet.

Dannie snackar Karma, men jag tror att hennes "vän" Karma (ibland såta vänner, ibland bittra fiender) hoppar över vissa.

En tung tid men en stark tös som möter med huvudet högt. Jag är stolt och gör allt för att finnas som stöd och får också stöd själv.


Övriga straff som drabbar min omgivning

Någon klappidiot knäcker rutan på Mickans nya bil, bara för att det är kul.
Mormor ramlar och får sy 60 stygn, visst kallar hon sig själv klantarsle men det är inte helt roligt.
En annan vän blev brutalt tillbakavisad i tiden och kom ihåg något hon helst ville glömma.


Spelade match igår, känns väl inte som att jag imponerade stort. Dannie fick ett skott på patten, Jennifer blev straffad av sina höga linjer och jag? Jag gjorde så många oupptäckta felspärrar som någonsin skådats på en handbollsplan. Wilson var och tittade på faster för första gången, han var dock mer intresserad av lamporna i taket än flickorna på planen. Men det kommer säkerligen ändras genom åren... Knät stort som en handboll men pappa sa att inget syntes på planen. SCORE!

Nu ska jag till Ökan med Frida och visa de där små tarmarna till tyngdlyftare hur frivändningar ska göras.
Peace på er

Fredag - och jag är ledig

Chocker! Det är jag ju alla dagar i veckan... och ändå så upptagen (som Maria sa)

Var och kollade på hockey i onsdags, eller hockey och hockey. Avklädning skulle man väl kunna säga. Det är ju synd att en gammal bekantskap ska ge sig fan på att göra hattrick mot Örebro det första han gör... Grabbarna får skärpa till sig, det där kan vi inte ta ansvar för. Vi har ju tränat ihop den här sommaren, nu kanske det kommer till kritan vem som gjorde övningarna ordentligt.

Efter hockeyn begav jag mig till Joel och Martin för att umgås lite med grabbarna och Maria. Mycket trevligt och sedan även ett par danssteg (i den mån knät höll). Skön sömn och killsvinssnack med Joel på torsdagsmorgonen. Städade huset för att göra mig lite rättvisa när jag är den i familjen med mest fritid och var ute och provade knät med lite promenad (ja, jag joggade lite också) och cykel innan jag åkte ner till träningen. Fick åka nästan direkt och köra på pappa som hade en mindre lyckad dag.

Idag ska jag sätta in offensiven!
Sedan blir det häng med kusinMalin innan vi åker till Pålsboda för kräftskivornas kräftskiva. 13 st på 1 kg, snackar vi kräftor eller snackar vi hummer?

Imorgon åker jag och Frida till Ljungby för att hänga med Johan, bada lite tunna och höra lite skönsång. Med öppet sinne blir det hela en guldhelg :)

För mycket fritid

Många definationer av arbetslös och jag är allihop.

Arbetssökande, ute på marknaden (i mer än en katergori), mellan två jobb, fritidsforskare, mångsysslare, uppsagd... 

Ja, jag vet inte vart jag vill komma med det här. Men med den firitiden jag har nu är det ju mer än möjligt att jag skriver av mig all möjlig skit som annars skulle hamnat över skrivborden, i fikarummet eller vid skrivaren på jobbet. 
Märk väl att jag inte är speciellt tystlåten av mig och allt kan inte vara briljant, då blir det mycket löst snack och konstiga funderingar. 


Jag hade ju en tanke om att tajta till kroppen lite med morgonpromenader men eftersom knät inte vill bära längre än måttligt så har den tanken blivit lagd på is änsålänge. 3 dagar arbetslös och redan galen på det här. Ett bra tillfälle att fixa massa som jag har lagt undan för tillfällen med mer tid, men ack så svårt det är att få tummen ur arslet och dra upp gamla olösta problem.

Arbetslös

Ett litet uppehåll och vad händer då?

Jo, tillvaron gör en tvärgir och slår in på nytt spår. Jag blev uppsagd förra veckan, på tisdagen närmare bestämt och jobbade min sista dag i Lindesberg på fredagen. Känns konstigt, konstigare än jag trodde innan och nu vet jag faktiskt varken ut eller in.

Jag hade inte direkt något annat förberett med så kort varsel och att bli inslängd på arbetsförmedlingen just nu är en finne i röven bara det. Jag gick i alla fall dit, registrerade mig men blev informerad om att några jobb inte fanns tillgängliga. Chocker! Så det är till att gräva hos kontakter och folk man känner löst och hoppas på det bästa.


Nuvarande status:

Bor hemma
Spelar handboll (just nu en mindre allvarlig skada, förhoppningsvis)
Arbetslös (och sökande)
Singel


Ja, jag är faktiskt lite bitter på tillvaron och tackar min lyckliga för de vänner som finns omkring mig och familjen. Annat löst folk gör ju också sitt till för att man ska ha det lite roligt ibland...


Skräckfilmsskrik

Ett tips för att undvika detta:

LÅS ALLTID TOALETTDÖRREN ORDENTLIGT PÅ JOBBET!

En helg på Åland

Tro det eller ej, men jag vaknade OCH VAR VAKEN kl halv 5 i fredags morse.

Vi kom trea, vi var rätt bra.



Nu är jag trött.


Hahahahahaha

Gjorde ännu ett test på Facebook bara för att det är så kul ibland...

"Är du bra på handboll?"

du är en snabb äcklig kantråtta
är liten och snabb, har lätt för att springa ifrån alla snabbheten är din styrka styrkan är din svaghet. sätter varje skott du får oavsätt vinken. när du får chansen brukar du bjuda publiken på handbollsgodis



Vad säger ni om det svenska folket?!

Hahahahahaha

Gjorde ännu ett test på Facebook bara för att det är så kul ibland...

"Är du bra på handboll?"

du är en snabb äcklig kantråtta
är liten och snabb, har lätt för att springa ifrån alla snabbheten är din styrka styrkan är din svaghet. sätter varje skott du får oavsätt vinken. när du får chansen brukar du bjuda publiken på handbollsgodis



Vad säger ni om det svenska folket?!

Inte nu...

Jag är upptagen med att älska min mamma...


Hon är helt underbar!


- Jag kommer med bilen och tar med mig regnkläder så cyklar jag hem din cykel så slipper du bli blöt. Det vräker ju ner.

PussPapps

Fick ett roligt sms av min Clas Ohlson-frälste far...

Hej Skrutt!
Bara om du har tid och lust! Vill du åka förbi Classe och hämta den nya katalogen.
Håller på och skriver testamentet :-)
PussPapps


Han är rolig han.
Vissa säger att mamma fick välja sist, men jag tycker ändå att han bestitter viss charm.


Därom tvista de lärde...

Gårdagen avslutades inte bättre än den började. Träningen gick sådär dåligt som bara en träning kan göra och man känner sig inte upphöjd till skyarna direkt. Trött blir man och sen ska man hem, äta och duscha. Sedan problemet att man MÅSTE sova för att orka med morgondagen, sovpress resulterar ofta i mindre lyckade insomningar. Och så även för mig igår. Tårkanalerna fick sig en ordentligt spolning, mycket beroende på trötthet gissar jag...

Idag vaknade jag knappt, släpade mitt sorgligt trötta arsle ur sängen och påbörjade ännu en dag. Dock har den varit långt mer lyckad än gårdagen änsålänge. Hoppet är det sista som överger en, säger man ju. Har bestämt mig för att sluta en timme tidigare idag så jag hinner med en buss som är inne i stan 17.10, då hinner man ju med någonting innan träningen för efteråt lär jag inte vara piggsvin.


Dagen:
Jobb -16
Cykla hem och hetspacka lite
Träna
Duscha/äta
Fortsätta packa
Somna in och vakna igen

Vi ska ju åka kl 5 imorgon bitti, tjoho. Vad pigg man kommer vara, ett riktigt solskenshumör finns att finna vid idrottshuset i gryningstimmen imorgon.


Ännu en ...

Ännu en dag i Lindesberg...

Idag har varit en konstig dag. Sjuk skulle jag kunna säga, och pappa suckar.
Allt och ingenting har hänt och jag bävar lite för vad denna dag kommer bjuda på som final.

Anders var nöjd med maten. Tobbe var nöjd med maten. Vart är vägen på väg? Olof balanserade upp det hela lite genom att vara måttligt imponerad.

Kajsa och Karro utövade någon sorts strategisk mobbing när de först skickade in mig för att hämta post och sen lät mig springa i onödan efter telefonen. (Väldigt förstärkt från min sida nu...) De är ju goa mot mig... för det mesta.


Kvällen innehåller ännu en träning, kroppen slets igår och mer lär det bli idag. Träning imorgon också och sedan bär det av till Åland på fredag för turnering. IVH första matchen, det är ungefär det jag har koll på.

Jag vill mest bara sova just nu, var totalt förstörd igårkväll och bättre blev det inte när jag vaknade kl 3 och somnade om runt 4... Synd att sängen ska vara så underbar!


Nu ska jag åka hem till subban (min kära mamma) och min lågmälda far.



Subban:

Jag: Har någon sett mamma, har inte sett till henne på över en timme
Dannie: Äh, subban sitter väl fortfarande och fikar
Mamma: Jag hör vad du säger Danielle
Dannie: Åfan, är du här

Mamma står 3 meter bakom.
Skönt att de är väl insatta med varandra. Förspelet hade varit att jag var spydig i fikarummet för att mamma inte var där.


RSS 2.0