Midsommar i Dalarna

Midsommarn i Leksand hade alla förutsättningar att bli legendariskt. Och det blev det...
Man lär sig av allt

Jag, Frida, Jocke och Gurra landade i Tallbacken 1, nr 18 (vad annars) på torsdagseftermiddagen. Vi blev oerhört nöjda med resan redan då, stugan var i toppskick. Vi hängde lite, grillade hamburgare, knäppte första, Frida spillde ut sin drink, Jocke brände ett par burgare, Gurra dansade salsa i kalsongen samt lite Jackson på trädäcket - klarade sig utan stickor. Grabbarna gick ner för att bada o sen skulle vi in till grabbarna inne i stan. Då taxi skulle ta så lång tid frågade vi grannarna om de kunde tänka sig köra, då visar "lillkillen" som Gurra sa, vara Oliver Ekman-Larsson (ej hockeyintresserade; ung kille som spelade VM o ska flytta till USA för NHL) Han ville inte ha pengar, dock Fridas telefonnummer. Grabbarna visade sig vara en skara på tre st, mycket trevliga och äckligt roliga killar hemmahörande i Kumla.
Vi gick till Skutan till min stora glädje, så jag kunde få hälsa på Pitter och Möller och se vad de har åstadkommit. Hookade med Jensen o två av muschemännen från Rhodos, stötte ihop med de resterande två också... Räkan skickade in en kanna sangria själv, med sugrör. Jag, Räkan och Jocke skulle ut o pissa och det var knappt att vi kom in igen. Vi dansade hemåt när vi fick tag i en taxi och jag och Frida fick skjuts med en småsugen, fnissig kille som jobbade på campingen med hans lilla elbil.

Man mådde inte hundra dagen efter, när det smällde i huvudet o Frida dansade in i rummet badklädd. Grabbarna var på G för ett midsommardopp. Jag var folkilsken och mordbenägen i vanlig ordning när jag mår sådär, piggades upp av ett huvuddopp i Siljans kyliga vatten. Grabbarna öppnade första ölen kl 9, och det var allt annat än vad jag var sugen på. Frukost o allehanda innan det var dags att göra sig iordning för midsommarfirandet som skulle bli något utöver det vanliga. De tre vise männen tummade inte på traditionerna. Kl 2 någonstans tror jag att vi ramlade in o där var dukat långbord med sill (12 sorter), färsktpotatis, köttbullar, prinskorv (Frida hade nämnt att hon gillade prinskorv o Räkan köpte då på mer för 500kr) öl, akvavit och jordgubbar. Sånghäften var uppstyrda och utgivna till alla sällskap som satt på gården. Bakgrundsmusik stod på med svenska sommarklassiker. Vi var kanske en sisådär 30 personer allt som allt och Larsson var lekledare, allsångsledare och entertainer. Jag fick mig en överraskning när vi kom dit, kan man säga. Det ska vara Axelsson att lyckas med de oddsen! Maten var supergod, drickan flödade o stämningen var på topp. T o m när det svenska vädret gjorde sig påminnt o regnet kom från himlen. Räkan sprutade champagne och skrek BÅSTAAAAAD DUSCHEEEEN, så nåt gott kom det från himlen denna dag också. Dojjan och Mallan dansade in o fick sig lite mat innan vi gick till gropen, mäktigt att se så himla mycket folk. Dansade runt stången så gott jag kunde med mitt knä och sedan drog vi tillbaka till gården, jag traskade iväg på äventyr men vände om o ungefär där började midsommarcirkusen. Svante med cykeln var en kåt 65årig gubbe, någon "fotbollskändis" från Nora gjorde bort sig lite, folk rörde sig saktare än nånsin tyckte jag. Det strulade till sig när vi skulle in på Skutan och jag fick se 300:- flyga iväg till ingen nytta när jag jagade efter mina vänner som vände i dörren. Vi gick tillbaka till grabbarnas lägenhet i regnet och tryckte i oss maten som blivit över. Kommentarer regnade och jag skrattade löst. Sovdags i några ynka timmar innan det var dags för nytt bad vid campingen.

Grillkväll och fotboll blev det, Gurra och Räkan var förbannade på alla bangers men det var många slitna själar denna kväll. Inte destomindre skratt dock, varav mitt eget tydligen är ett "campinggarv". Ganska tidigt i säng för alla utom Gurra och Räkan som braschade in till stan, de kom så gulligt och väckte oss klockan 4 efter att Räkan hade fått en spottloska och ett grogglas på sig, samt att de hade åkt raggarbil och lyssnat på Eddie Medusa för dyra pengar. Klockan 11 på söndagen lämnade vi stugan och Leksand för denna gång.

Tusen och åter tusen tack till alla drabbade. Trion Larsson, Räkan och Buken ska ha all heder för midsommarafton och som jag sa så kommer jag aldrig nöja mig efter det här o vill aldrig fira utan dom.
Med allt som varit så får jag slänga iväg en bamsekram till Dannie som var hemma men höll mig över ytan genom telefon.



Den fantastiska midsommar-trion!
Buken, Larsson och Räkan



"Hallå där. Du är s'oy exotisch. Du ser ut som Eva Longoria, ska vi ligga? UHUHUHUH"

Baksidan med att vara "vuxen"

Tog mig igår till tandläkaren (någonting jag hatar f ö) och jag ska såklart tillbaka trots "jättefin munhälsa och fräscht tandkött". Jäkla skit! Det kostar ju aset också! Jäkla tur att jag signat upp mig på extrajobb, så jag inte sitter helt barskrapad. Kom på mig själv med att småflinga lite med tandläkaren igår också, visst att han var snygg men han gräver ju ändå runt i munnen på mig. När han säger "vilket fint bett" så svarar jag "åh, tack. det här gamla..." Jag kom på sen att jag hade dubbeldosat lite igen, vilket får förklara mitt lössläppta beteende denna gång. Skönt att kunna skylla ifrån sig!

Åkte till O'learys för lite jobbdiverse, gick väl bra med allt. Tog mig tidigt hemåt för att slänga upp benet i högläge, hann hälsa på bror som satt med hela laget där nere. Mycket fina nyförvärv iår! Lil'sis gillart!

Packade lite igår, blev serverad jordgubbar när jag satt ute och läste av min gudomliga mamma och gick sedan o la mig i bra tid. Mycket som ska pysslas med idag innan bilen mot Leksand avgår. Kommer bli en finfin tripp med hobbypäronen Frida och Jocke, samt Gurra "dansar som Jackson" Aldemar. Väl där väntar 6 glada hockeygossar på vårt sällskap, samt muschemännen som jag korsade väg med på Rhodos. Mycket, mycket, MYCKET bra känsla på den här helgen, trots mitt halta ben.

Ska se till att byta jacka o krama om Soffan idag också, kommer säkert hinna sakna henne (o hennes andra häft) under dessa fyra dagar ska ni se...



Nedräkningen har nått : 7 dagar






Denna überhunk till karl fyller år idag! Grattis Jo-Foe

Tillbaka!

Ja, nu har jag varit bra dålig de senaste dagarna som min kära vän Soffan sa till mig igår. Blogwise, that is!
Jag har iofs inte varit så himla bra i övrigt heller eftersom mitt idiotknä inte vill ge med sig. Men starkast står jag och jag ska vinna kampen! Var tillbaka till läkaren eftersom det fortfarande gör så ont och han lugnade mig, det var skönt.

Många dagar har gått men det har väl inte hänt jättemycket pga min totala oförmåga att vara som vanligt med högläge och tablettrus. I fredags hade jag en mysmyskväll med mina favvisar Sofie och Robin. I lördags var det kalas för min lilla prins, och han har blivit så stor. Det har hänt massor på den månad jag inte sett honom, självklart fällde jag några tårar när jag såg honom gå för första gången. Och kanske ännu en när han satt och kladdade med sitt livs första födelsedagstårta.
Jag totaldäckade i soffan och att åka på sotarfest blev det inte tal om, istället åkte jag åter hem till Soffan o Robin där Arvika hade invaderat och jag fann mig själv sitta mitt i "Smala Sussie". Mycket trevligt, trots att jag hade kräkont och inte orkade vänta på skjuts utan tog en taxi.

Så har det mest varit, ont och högläge, tabletter, en mamma som har säkrat en plats i himlen flera gånger om, jobb när jag orkat med och massa sova.



Snart åker vi till Leksand, det kommer bli legendariskt! Imorgon, så snart jag tillåts, rullar bilen till dalarna och helgens äventyr.


P&L närmar sig och med den örebroinvasionen som ser ut att vänta kan det inte bli annat är sinnesmagiskt (copyright David Lundberg som f ö fyller år idag)



Puss på tallarn, it's your birthday

tabletterna flödar

Vad som händer?

Nyopererad, blev en heldag igår eftersom jag fick så ont efteråt och fick ligga kvar för massa massa smärtstillande. Tillslut tog mitt tålamod slut och hungern tog över, jag sa att jag mådde bättre och fick åka hem och äta.
Felet var korsbandet som UffeG sagt i många år, lite småtrådar som var av och hade kapslat in sig som kan göra att knät svullnar och låser sig. Pill och plock från farbror doktorn så var det borta.

Alla tummar upp för Läkargruppen, det absolut bästa och trevligaste stället jag varit på gällande vård. Obeskrivligt bra, och jag upprepade gång på gång att "jag ska aaaaaldrig mer åka till USÖ" varpå mamma förklarade gång på gång att "det kan man inte välja så riktigt Anna". Morfin är inte intelligenshöjande direkt. Tack till alla som ringde och skickade sms under dagen, ni är guld värda!


 - Min nya mobil har kommit, ska hämta ut den snart. Bort med alla gamla sms som sticker till i hjärtat (som jag inte har hjärta att ta bort, tönt som jag är) och utrensning av nummer, är bra för "mitt nya liv".

 - Min vän, "den heta" rör om i grytan just nu kan man säga. Skapligt hon gör!

 - Leksand bokat, betalat och klart! Kommer bli aaaaaaaawesome! Fast jag är lite less att missa min egen idé med lekar på gärdet faktiskt.

 - Snart dags för Peace and Love, Månsan som förste mojitomaker kommer få det svettigt om öronen och Borlänge lär börja rusta upp sig. Danielle the Spaniel har redan lagt sig i träningsläger med 2 fina helger bakom sig nu...

 - Blir nu en myskväll med Sofie och Robin, underbara människor. Imorgon kalas för min prins och sotarfest på kvällen, wo wo wo woow.




Fasters ögonsten, redan 1 år gammal!




Snart dags igen, livet!

Bu & bä

Vad man inte är människa efter en natt med dålig sömn, det är helt otroligt. Jag känner mig som nån helt annan, och känner knappt igen mig själv alls.

Mycket snack hit och dit med bl a handbollen nu tycker jag, är synd att det inte bara ska kunna vara kul och kännas lungt. Men, folk snackar och i den här stan så vet folk vad man gör innan man gjort det. Så är det ju bara.


Var ute och trippade milen med Dannie, Mackan och Trulsa igår. Den här gången gick vi rätt, men det var desto tyngre. Det kändes längre. Mitt under slutflåset blev jag lite avsågad också, finns ju tillfällen för allt verkligen. Svettig, trött, lite lätt illamående och myggbiten - då så! Är väl ändå lite min melodi vid det här laget, så varför inte? Man borde ju vänja sig nångång tycker man...

Varpå jag inte sov så mycket inatt, den här dagen känns allt annat än värd. Tacka fan för att jag har R. på jobbet, han är en bra skit.


Nu kanske man ska sjunga lite gladare toner, midsommar är bokat i Leksand nu! Startuppställningen är jag, Frida, Jocke och min forna blinddate Gurra. 2 st avbytare kan tillkomma. På plats finns mr. Larsson med 2 kompisar och ej att förglömma; muschemännen från Rhodos har lovat mig högklassig underhållning. Mycket fint!
Jag köpte en ny telefon o nytt abonnemang igår, om det är bu eller bä vet jag inte än. Lunchsällskapet i form av Jessica var förstklassigt i alla fall.
P&L närmar sig också och det ska bli så grymt! Kanske bara blir den festivalen i sommar, men ännu har jag inte avskrivit Arvika... Volbeat och jag flätade ju ett stenhårt band oss emellan förra året, sånt kan man ju bara inte skita i.



Nuvarande laguppställning



Jag & Gurra                                                      Frida & Jocke




ännu en ny vecka

Lördagen visade sig bjuda på godsaker i flytande form, goda vänners glada sällskap, roliga lekar och en utgång som skrev historia. Jag hoppas i alla fall att den gjorde det, för kul var det. Kanske lite överroligt för fröken Axelsson, men ändå skötsamt måste jag ge mig beröm för. Kunde varit värre...

Söndagen var väl en mindre rolig historia, jag var rätt trött efter veckans uteblivna sömntimmar och det slog fint ut efter lördagskvällens festligheter. Kvällen bjöd i alla fall på snabbhetsfika och SATC 2 tillsammans med Frida och Soffan. Fick ett bra snack med mammaF på hemvägen också, satt fint i den ljumna skymningen.

Sällskapade lite med päronen innan sömnen slog till igen och vem är jag att säga emot JohnnyB när han kommer om kvällarna?




"Alla tjejer som rider på Gyllene Tider" Lite livsåskådning en måndagskväll innan milen väntar med Dannie

ÄNTLIGEN lördag 12/6

Träningen i torsdags blev lite mardröm, blev lite övermycket och man sväljer för mycket ibland.

Fredagen är avklarad, och det har aldrig varit så skönt att bli av med en fredag. Avslutade med Soffan, Robin och Skurtan. Vi hjälpte Soffans bror att flytta in lite grejer i sin nya lägenhet nu när han ska bli farbror blå i Linde, och vilken lägenhet! Den var så otroligt fin att jag blev lite sur... Fortsatte en degkväll i soffan i Solhaga innan jag fick skjuts hem i regnet. Har ett väldigt jobbigt beslut att fatta, så jag kanske väntar med det.. Nu ska livet levas!

Dagen är lite utav ett mysterium, men nåt skoj ska jag göra. Synd att vädret suger när det är helg...

Låt tillägnad mina pärlor
Me love you longtime


vilse i skogen

Efter färdigjobbat jobb och skriverier så tog ringde jag Danielle och fick med mig henne på promenad. Vi tänkte traska milen i karlslund tillsammans med Trulsa, nånstans på vägen så tog vi av fel. Vi började åt fel håll, kan man ursäkta oss med, och då var inte skyltarna riktigt lika tydliga. Vi gick igenom skog där det knappt var nån stig och nästan ett torkat litet kärr, tusen och åter tusen mygg slogs vi mot innan vi lyckades hamna rätt efter vägbeskrivning. När vi hade gått (ganska bra fart) i 2 timmar så såg vi en skylt med 4km, då blev det bra tungt för benen.

2,5 timmes promenad i skogen, man kan säga att vi hann prata om både det ena och andra. Samt döda kanske tjugotalet myggor, om inte mer.

Fick ingen toppensömn detta till trots, ett jäkla skit det där! Har idag varit pruduktiv hemifrån och börjat kika på lite annat också.

Snart dags för träning, Mr Ågren har redan kommit hit för att hålla mig sällskap. Usch!



Här ågren inför mitt tandemhopp, lite lätt nervös.



Midsommar kan bli nåt riktigt fint det!
Muscheman, here I come!

onsdag, mitt i veckan

Tog mig en myskväll med Soffan igår, en tjejfilm som inte slutade där Soffan ville att den skulle. Jag vet inte, är rätt delad när det gäller killar som är svin sådär. Men man blir väl färgad kanske... Kråkhelvetet som skrämmer slag på stackars Alice härjade hela kvällen, så snart är det dags för Sara "fågelterminatorn" Pettersson att åka och göra ett jobb...

Har sovit hur illa som helst inatt, och det är jag inget fan av. Gillar att sova och sova underbart bra, så jag krossar tummar och tår för en god natts sömn kommande mörkertimmar.

Jobbat lite hemifrån idag och varit iväg på lunchmöte, börjar väl fixa till sig mer och mer nu.


Idag? Vem vet? Kan fortfarande inte gå ordentligt, tränar gör man ju. Det går ju inte att undvika...




Detta var inte igår. Kläderna, pooserna och "dansen" - dagens leendemakare

mjaaa

Har jobbat hemma idag också, börjar kanske få en liten koll på detta nu. Vem vet?

Tränade igår, första med laget efter sista matchen mot västerås. Laget förresten, det var inte många som var med mot västerås. Kanske jag, Frida och Dojjan. Mycket nya/nygamla ansikten. Det var tungt, kan inte påstå annat och knäna värkte. Idag kan jag knappt gå för träningsvärken i mina lår och småsvullna knän. Årsmöte igår också, och jag betedde mig som en 4-åring men jag var trött och hungrig. Det är en godkänd ursäkt!

Det var tänkt att gå på bio ikväll, men det flyttade vi till söndag istället så jag åker nog bara och hänger med Soffan. Om jag kan cykla vill säga...


Har haft en sten i magen ett tag nu, och jag kan inte riktigt bli av med den heller. Har försökt lyfta lite med några, provat med andra - men nej. Det går inte. Vad svårt det är då!





En del av presenterna jag fick av Sofie och Robin... Tror ni det kan vara någon mirakelkur?

Helgens bravader

Jag tog en riktigt självpinande promenad i fredags, hade håll i 7 km men tänkte späka mig själv som straff för att jag tjockade till mig så mycket på två veckor. Sedan var det dags att rusta för student!

In i trängseln vid Rudbeck för att höra min kusin presenteras: "Hon är skönheten själv, Malin Franzon" och fick hänga rosor på henne och Robin. Tur att jag garderat mig med stora spegelglasögon eftersom jag grät som ett barn, hård som jag är. Kollade på kortegen och ville ingenting hellre än stå där på flaket med SPIA5 igen och leva som en kung.

Hets till Kumla för efterlängtad och underbart god mat hos Franzons och sedan race till Garphyttan för att fira Jullanpullan Nilsson på hennes student. Hon var i toppform! Mycket trevligt och jag och Linnsan inspekterade vätskeutbudet. Kilade in till stan direkt eftersom jag hade glömt nyckeln hemma och mötte upp töserna på Satins uteservering. Hookade med Challe och Jon senare och Pettson slöt upp. Vi beslutade efter drink på lärkan att vi skulle ta Pettsons Ritz-oskuld. Trippade runt med studenterna senare utan att hitta kusin, fick anti-våldssällskap och sov ynka 4 timmar.
Frissan på lördagen och höll på att somna sittande i stolen, ut till Täby för att se pappa flyga segelflyg, hem till S&R för fika tillsammans med 2 sätergossar och en nybliven sthlmare. Hem och iordningfix innan det bar av på järnhingsten till sörby och grillning med vidare slutmål Strömpis. Tusen folk, massa man kände och mycket ryck i armen, om man ska kalla det så. Fick mig en uppläxning av en kille jag inte känner om hur jag är under vår måltid på BK, innan jag åter cyklade hem för en nattsömn på 4 timmar.

Åkte till Södertälje med mamma och Soffan på söndagen för att flyga skärmflyg, så grymt jävla mäktigt! Tusen tack till er pärlor som gav mig presenten och tusen tusen till mamma och Soffan som följde med mig.
Avslutade dagen hemma hos Sofie och Robin med underbar grillning och Rambo. En rejäl blåsning av Skurtan gjordes också, men jag var nog lite bakismjukis för jag tyckte så synd om honom.


För-fredag

Idag tog vi fredag, jag och Richard. Båda två är lediga imorgon (läs idag) och vi spenderade lite tid på lunchen med att spana rumpor som blottades under uppblåsta kjolar. Tur man är en sån flickig flicka.

Jag och Frida som ingen av oss var i skick att träna skulle ha en mysig picknick och prata lite välbehövligt, planerna omstrukturerades litegrann och vi tog oss upp på stan istället. Träffade på Jossan och Calle, nåt som jag blev mer än glad över då jag inte sett dom på länge. Linköping för mig i sommar, yes!
Vi placerade oss på O'learys uteservering och fick snart sällskap av Dannie och Dojjan. En sån härlig kväll tillsammans med mina vänner, man känner livet i sig!

Helgen är späckad av roligheter!

Kusin Malin och Jullanpullan Nilsson tar studenten imorgon, och jag ska vara på plats. Hade gärna hängt en ros runt Jossans hals och nypt hennes pappa i tutten också, men jag kommer aldrig hinna. Troligtvis en riktig pangkväll med ett brutalt skönt tjejgäng på kvällen om inte gamla klassen kallar, då måste man ställa upp.
På lördag ska jag glassa och försöka bli fin, utgång på kvällen och kanske mat hos S&R innan det vankas drinkfix deluxe med Dannie.
På söndag ska jag till Sthlm och flyga drakflyg/segelflyg vad det nu heter... Big ups, trots att jag kommer dö!





Anna Rosing säger godnatt (bild tillfixad av min favoritAnders, favorit trots bilden ska tilläggas)

Prillewippmätt!

En dag på nya jobbet som gått bra, är helt full i skallen med siffror men har ju en riktigt bra guru. Assistent kan vara min grej alltså! Mycket snack idag, blir mer action imorgon och det återstår att se upplevelsen efter det. Tror på bra!

Fått toksöta sms idag, sådär så man är glad resten av dagen. Jag gillar de (á la iJOLA)

Mamma och pappa kom hem idag, helt gudomligt! Trodde man knappt att man skulle säga, så skönt som det är att vara ensam men nu har jag haft brutalsaknad efter dom och det var helt underbart att krama om dom igen. Har grillat och ätit tokgod mat med lite aningar från min greklandsresa i tsatsikin och salladen.

Har pratat om respektive resor och ska nu eventuellt ut och gå... det här håller inte!




Signaturdansen kördes såklart på Toxic   (Liiiiiaaaaaaaaaaaan)


Sommar!

Ja, det går ju verkligen inte att förneka. Det kändes som ett lagbrott att sitta inomhus idag, trots att man smälte bort när solen gassade på en "kontorsklädd" kropp.

- Gjorde första dagen på provanställningen idag, kommer nog bli bra! Fick mig en väldigt fräsch jobbfån - big ups!
- Käkade en sollunch-speed-deluxe med Jessica och T som åskådare.
- Hann slänga mig i en badenbaden för powernap innan jag skulle ner och hälsa på träningen
- Grät en skvätt eller två - känns helt fel
- Sushi och DH hos min kära Frida


Imorgon kommer päronen hem, har saknat dom till max!

Helt otrolig känsla att cykla över stan när det är folk överallt, solen lyser och värmen håller sig kvar långt in på kvällen över överfulla uteserveringar. ME LIKE!
Denna sommar ska jag leva.


Blir ju lite kär
. . .

RSS 2.0