#1

Jobbfest med Followit i Lindesberg. Förväntningarna hade varit höga och Rolle var så jävla hemlighetesfull trots alla små knep jag och Kajsa tog till.

Vi jobbade iaf som vanligt fram till kl 12 då det var lunch och allmänt soft på arbetsplats innan vi blev välkomna in i lunchrummet som var släckt belyst av levande ljus, ett bord fullt av dricka och snacks och självklart lite glögg på spisen. Vi fick julklappar i form av ett halvårs abonnemang hos en livsstilscoach och en stegräknare. Det pratades lite innan det uppdagades vad som skulle ske under dagen, jag hörde ordet tävling och efter det lyssnade jag inte så bra. Tävlingsmänniska som jag är såg jag bara guld och lagen delades in. Vi började med en tipspromenad som inte innehöll mina sorters frågor direkt men jag höjer Maggan till skyarna, alla andra ville ju fuskas och ha sig. Efter det var jag lite småbitter, som man kan vara efter en dålig uppvärmning men ändå laddad för match. Det vankades bollkastning och jag kan erkänna att jag missade - jag vill då bara klargöra att det rörde sig om en svampig handboll som skulle kastas á la kärring ner i en papperskorg som stog framför ett par bollavstötande kartonger. Efter det var jag ännu mindre lycklig men tävlingen var ju inte slut än, vi hann med trebenslopp med vatten och enhandsdragkamp. Jag kan ärligt erkänna att vi inte vann och att alla (såklart) retades lite med den sämsta förloraren sedan Hitler. MEN! Jag tål inte en hop med förluster så jag utmanade Roland på enmansdragkamp - och vann! Tack för kaffet och Anna var lite glad igen. Hem till Jacke för att styra kvällens utstyrsel och blev sedan upphämtad av Pinnen och Kajsa. Jag och de två K:na (Kajsa och Karro) skulle värma upp strupen med en öl, det går mindre bra när ingen bar är öppen. Ett julbord var uppdukat, julöl och snaps stod på bordet och jag hade siktet inställt på en säljare från Sthlm. Jag vispade till loka och skålade snaps med honom, tyvärr såg ju andra bordkamrater det så jag fick sona mitt brott men han blev iaf lite nerdojjad. Bandet började spela och de var riktigt bra, tyvärr rätt tomt på dansgolvet och mina vanligtvis så dansanta fötter fick för sig att vara lite blyga. Karro fick iaf upp mig tillslut och jag dansade både bugg och vals med Johan.
Då kvällen visade sig fortsätta ungefär sammalika, med lite folk så drog vi oss (ett par) mot Folkan då också i sällskap med två förfriskade domare (en som jag utan tvekan hade kunnat släppt i vattnet). Lite mer folk, lite skönare musik och Anna kom igång. "Running man" fick jobba hårt, man vill ju inte sväva ut för mycket. Trallade runt lite i mina egna tankar när folk började ropa på mig. Fick den sjukaste inledningsrepliken någonsin, men det visade sig vara en go kille som skulle "checka lite". Jag skulle ha mig en kebab och orientera mig tillbaka till min sovplats. Min kebab blev kastad i backen och jag blev faktiskt lite lättad, jag var ju mätt. Men 2 minuter senare hade jag en ny i handen, samt Gogossen som tyckte att jag var alldeles för lång. Efter mycket om och men följde jag med på efterfest där det spelades gitarr, drack öl och snackades lite hockey. Jag fick en alleles egen låt, tror att den döptes till "En tjej här ibland oss". Jag blev lite bitter över telefonen så det blev omstrukturering och glad är jag för det. Jag blev lovad en hejarklack när vi möter Lindeskolan den 6/1, hur många som minns det visar sig.. Dock sov jag ynka 2 timmar och det kändes dagen därpå...

Kanonklipp i punkter:
¤ Cissi och Zackes nufunna fordon - packvagnen
¤ Alla kommentarer (och motkommentarer) om att jag är en dålig förlorare
¤ Trolleritricket som gick hem ända till Roland förstörde genom att berätta
¤ Karro och Lekan på dansgolvet på Folkan
¤ Musiken och sången på efterfesten, det var så man släppte en tår

Det finns säkert så mycket mer, men så går det när man väntar med att skriva av sig...


Inte nu, men snart

Jag har lovat och lovar fortfarande en redogörelse från julfesten i Lindesberg, men nu har ju klockan tickat och dagarna gått och fler saker har ju hänt så det kommer nog bli ett par saftiga bloggar att sätta tänderna i nu i mellandagarna.
Sedan ska jag ju självklart följa min egen tradition och sammanfatta året 2008 - det var som fan!

3 julpics

 Familjen på julafton hemma hos mormor och morfar

     Syskonen Axelsson i fluga klara för juldagsutgång


GOD JUL!

En god jul önskar jag er från metropolen Pålsboda.
Ett väldans gött julbord har avnjutits hos mormor och morfar och snart kommer väl alla sova till Kalle Anka.

Jag kan ju passa på att säga att jag har fått en helt underbar julklapp... egentligen för länge sen.

Dan före dan före döpparedan

Jag ska sätta mig ner, ta mig tid och återge julfesten i Lindesberg i talande text. Självklart en rumsren och censurerad version (det är ju trots allt Linde by night vi snackar om)

2 dagar kvar till julafton. Klappjakt med bror när han har kommit hem till Öret och sedan den sista handbollsträningen innan jul och nyår. Ska slå in lite paket och nynna julsånger och försöka hitta julkänslan.

Men så kom jag och tänka på det här med dopparedagen. Jag är inte dummare än att jag fattar att det handlar om dopp i grytan. Men vem får egentligen döppa på julafton? En fråga för hjärnkontoret...


"tänk om det var en liten förälskelse som jag skrattade bort"


Utmaning

Härmed utmanar jag Tomten. Om han kan fixa det här, så ska jag aldrig någonsin mer tvivla på att han finns...

En pojkvän
Ett heltidsjobb som fungerar ihop med handbollen och ger bra med pengar
En skadefri kropp (som gärna får tajtas till litegrann)
En central lägenhet som inte kostar aset
Pigghet
En magisk vänsterhand

Saxat från sarajullan.blogg.se

vad vore jorden utan anna axelsson?

trots de långa stunderna mellan de sköna stunderna så har du alltid en speciell plats i jullans hjärta. så många gånger som du räddat mig. så många gånger som jag dött av asgarv. så många minnen & fina stunder. mums på dig gumman!



hur glad blir man inte när man får se det här en söndagseftermiddag?

snabb-blogg

Jag vill ge min godnattpuss till Sara den rara, den lena och underbara.
Det är starkt att vara svag ibland...

Friends lifts you high. Mind your head so that you don't bump into the moon.

Vinter(?)

Malin -soldyrkaren

Vs.



Ingen ont om vårat kära idrottshus (nu är bilden från en skön vår/sommardag) men man skulle kanske vilja lapa lite sol på Thailands stränder nu i vinter... Malin ser ju inte ut att vara ledsen i alla fall.

Lite hybris på en onsdag



People walk on red carpets cause they're famous. I'm walking on toiletpaper - cause I'm the shit!

Inte alls avis

Lägesrapport.
Örebro, 17/12 2008. Kl. 10.17
Himlen är grå, den förut så vita, vackra snön håller på att slaskas bort. Pulkabacken är tom på barn, som förmodligen blir helt dyngsura och sen så börjar kullen bli allt grönare igen. Jag bara hoppas att vägarna blir rena snart för så många ggr som jag har varit nära att vurpa denna veckan har inte skett sen hjälmarn brann.

För att strö salt i såren så gick jag in på resedagboken för att se hur mina släktingar sköter sig i Thailand. Vilka härliga bilder de har lagt upp! Franzon6 - för den som vill se ett paradis i december.



Dagens planer:
Söka jobb och plugga teori hemma
Lunch
Körskolan och plugga teori
Körlektion
Rehabträning (springa i vatten)
Kolla u-laget spela mot Eskil


Jag har fått ett mail från Poolmedia att jag kom in på utbildningen redan i januari! :)
Imorgon ska vi prata om fortsättning i Lindesberg också...


torsdag
jobb i linde
träna
ev. Linde-Lugi

fredag
jobb i linde till 12
julfest i linde med julbord och aktiviteter

lördag
julgröt med familjen Nilsson och Sjölund
ev. utgång med laget


söndag
julmys med tjejerna från Apoteket

Helgen som försvann

Ännu en helg i hasorna och vilken helg... eller?

Fredagskvällen blev en kväll hemma, drog ett tag med dammsugaren och lagade mat, fick lite hjälp av E med guacamolen och sedan mat framför Leksand-AIK. AIK vann, heja Bobbo! E blev lite småsur så vi fick kolla på idol så han fick se sin vinnare också. Lite allmänt mys och kli på ryggen innan han lämnade mig framåt midnatt. Då fick jag eld i arslet och fixade väska och mat till lördagens bortamatch i Sthlm, sedan fick jag min underbara sömn i sällskap av basebollträet.

Match mot Tallen, 10-30 slutresultat och ett nöjt ÖSK skyndade sig i duschen för att Jenny skulle skratta åt Henke S. 3 stycken 6-målsskyttar (EmmaB, våran överrenskommelse sviktar alltmer) och massa massa block.
   Lördagskvällen var en historia för sig, jag orkade inte ta mig för att åka nånstans när jag landade kl 20.00 hemma, jag ville inte bara vara hemma och jag var överdrivet bitter över att det var tomt i Kärleken. Jag fick lite utlopp av mina känslor genom ett kuddkrig med mamma och en vinglös ängel till vän, Mickan räddade kvällen med sockermunk och BG.
Tur var det väl att man var lite pigg på söndagen då schemat gick i ett.
Frukost-pepparkaksbak-dusch-herrmatch-julklappsshopping med Måns och Mickan (lite egenshopping också får väl erkännas) och Mysteriet på Greveholm innan söndagen avrundades med hockey där mina kära fd klasskamrater fick stryk av Troja/Ljungby.


Mansproblem



Män kan inte ha det lätt...

Morgonseger!

Jag vann mot busskö-idioten igen! Det verkar som att det är fler som gett sig fan på att han inte ska trängas längre och nu hamnar han längre och längre bak. Victory taste goooooooooood!
Jag skickade sms till mamma:
"Jag vann över idioten igen :D"
Får svar:
"Grattis. Du är bäst!"

Mamma, ja. Idag gäller det litegrann, visst klumpar det lite i magen när jag tänker på hur det måste kännas för henne också. Det är ju många ggr värre än för mig. Men det blir skönt när det är över igen, för denna gången.

Träning igår... Lite känslan av att vara tillbaka på högstadiet igen. Men fan va vi ska köra imorgon! Dannie blev träningens "like" och Dunder hoppade högt.



idag
jobb i linde
städa & laga mat (mamma och pappa åker till stugan för julgransjakt)
ev. umgånge med E

imorgon
samling 10.15 IDH
match 15.30 Tallen-ÖSK i Skönadalshallen
kvällen beror på mycket

today was gonna be the day

Buss till stan
Taxi till Poolmedia
Informationsmöte
Hämtad av mamma och övningskörning Glomman och hem till Mellringe

Poolmedia verkar vara riktigt, riktigt bra. Där vill jag jobba, ha mitt eget lilla kontor "Anna Axelsson" på dörren och bara casha in :)

Snön fortsätter falla och vi ska springa ute innan träningen. Köpa det! Min sjukgymnast som sa att jag skulle skära ner på träningen, ser någon det hända?
Match på lördag, ska inte nämna några namn men:
"She will go Johanna Ahlm on your asses"


Sist men inte minst...

GRATTIS FRICKEN!  ♥
Jag ska bli en stadig kund hos dig...

Vit värld

Jag vaknade upp till en vit värld. Mycket kan hända över en natt, det är så sant...

Gårdagskvällen var mycket trevlig, samtal med min kära Lisa får mig ofta att släppa struntsaker som inte betyder någonting egentligen. Vi tog bilen uppåt stan och bensinmätaren var farligt nära botten. Skulle jag få putta bilen genom stan i kylan? Nej, vi rullade säkert in på macken och såg belåtet hur pilen höjde sig. Vi mötte upp Sara, Johanna, Kim, My och tös vid Stället och gick in. Det var väl inte riktigt vårat ställe, vi kände oss lite lätt malplacerade. Sara och My stoltserade med sina Stairströjor. Jag stötte på två oväntade, Viktor och Wille. Sedan kom också Alex och Mattias päron, vi bodde ju grannar som små. Det var riktigt kul att se dem igen!
Spelningen var bra, akustisk så man missade ju Alex på trummorna men det var vackert. Tårarna tryckte lite bakom ögonlocken i början, det var ju trots allt min barndomskärlek som stog på scen.

Kvällen blev inte längre än att vi åkte hem när spelningen var slut. Så skönt att krypa ner under täcket och slippa ställa klockan på 6.

Prioritera tid

HUR SKA JAG PRIORITERA?

 
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterolet i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt
kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och
munvattnet.


När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du
åker till och från jobbet.

Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat
fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner.

För detta krävs ju tid.. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

............
 
T.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

*suck* *stön*

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka ett mail till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa

NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!


platt fall

Så, efter en natts sömn och bearbetande av tankar så är jag på fötter igen. Ibland krävs det inte speciellt mycket för att vända. Jag ska inte låtsas som att allt är frid och fröjd, jordgubbar och sommaräng men min mamma fick mig att tänka på alla ljuspunkter jag har.

Varför kom ihopklappningen igår?
En gnagande konstig magkänsla, som bara hade behövt bekräftats vara fel. Jag gjorde något försök men lyckades inte nämnvärt.
Inte världens bästa träning, men det är ju sådant man kan släppa efter ett tag.
Tankar kring handbollen, inte bara upplyftande men också mycket positivt som gör att jag blir förbannad på mig själv när det inte funkar så som det kan göra.
Mammas brev från sjukhuset, det gör mig alltid orolig. Hemska minnen och deprimerande farhågor.

Därav att jag önskade allt åt helvete igår, det kan tyckas överdrivet men jag är lite utav en humörsmänniska sådär och skriver det jag känner för ögonblicket.


sugpung

Där sprack den... klumpen som jag har haft i magen under en tid och vällde ut i hela kroppen.
Jag kan inte och tänker inte förklara, men på något sätt måste någonting få komma ut. Det är när klumpen fick sällskap av andra struntsaker som det bara sprack, och det är åt helvete.

Jag har säkert mig själv att skylla, och inte mår jag bättre av det. Jag vet bara inte vad jag kan göra just nu... Jag blev riktigt rädd för mig själv när jag cyklade hemåt och som piss på skiten så fick mitt sunshine höra't. Jag tror inte att hon tar illa upp, men jag ville inte lägga över någon tyngd på henne just då.

Jag blir så jävla trött på mig själv...
Det ska alltid göra ont någonstans, även om jag försöker förneka det. Det ska komma tårar när jag inte vill. Det ska komma svarta tankar när jag som minst behöver dom. Det ska bli konstigt med mina vänner, det som jag minst av allt vill.

RÖVEN - rent ut sagt

Korta snabba till Tess

You'll never know if you don't go. You'll never shine if you don't glow
Hey now, you're an allstar. Get your game on, go play.
Hey now, you're a rockstar. Get the show on, get paid.



Till Tessan
På rosa moln svävar jag omkring och jag njuter av alla vackra ting. Och jag tänker aldrig mer komma ner, tänker stanna här - för evigt evigt evigt.
Om du vill va' med är det bara att räkna till tre så kommer jag och hämtar dig och vi får det så trevligt trevligt trevligt.

"Du tror du börja' tidigt, jag rappade innan jag ens var påtänkt. Så bläng på mig, har kämpat länge och är fåfäng."
"Allihopa nu: puss och kram!"
"Vem vill inte bli nedsmittad av mitt flabb."
"Kort som få, står på tå för att nå golvet. Gärna in med rim, varma macks och mumintrollet."


Tracks till Tessan:
Synd att du är så söt
På rosa moln
Såpbubblor
Superfitta
Öken
All star
Hockeybögar
En gång är ingen gång
Love, sex and sunshine
Sun in her eyes
Opps, vi gör det igen
Bakom mina solglasögon
Julia
Jag vill ha dig

Annadagen

Dagens namnsdagsbarn:
Anna - "nåd" eller "den benådade" är betydelsen på detta hebreiska namn.
9e december och dagen man ska lägga lutfisken i lut och pepparkakans dag (hörde jag på Rix morgonzoo imorse) även den dagen som gav mig mitt namn.
Grattis alla Annor!


Efter lite rotande i medicinskåpet igår fick jag sova litegrann inatt, otroligt skönt. Så nu sitter jag här i Lindesberg med min gammelgubbshöft och funderar hur fan jag ska klara av ett fyspass + handbollsträning ikväll. Allt går med lite vilja och våld. Det är ju helt otroligt egentligen, jag vill verkligen spela i helgen och då är det ju bara att bita ihop och försöka. Jag vet ju hur det gick sist jag var borta så det är väl inte med lätt hjärta som jag ska ge mig på att träna ikväll.

Veckans som sådan:

tisdag
jobb i linde
fys + handboll
ev. tisdagskväll hos dannie

onsdag
jobb i linde
sjukgymnastbesök hos uffe g
ökk
övningsköra
ev. LIF-Sävehof
Stairs på Stället

torsdag
teori på körskolan
informationsmöte
handbollsträning

fredag
jobb i linde
myskväll

lördag
match Tallen borta/eRPing borta
ev. luciafest

söndag
soovaa
stan och klappjakt

Inte all that!

En riktigt överjävlig natt. En sån där mardrömsnatt fast jag inte drömde mardrömar, svårt fall eftersom jag var vaken hela natten tack vare min jävla pisspunghöft. Kunde inte sova på något sätt, förrutom stående kanske men det gör ju ont när man faller...
I alla fall, efter knappa 2 timmars sömn väcktes jag klockan 6 för att gå upp och jobba. Mitt ansikte var som ett kryss, jag svettades och mådde allmänt piss samtidigt som jag haltade likt en gubbe med klumpfot.
Jag kände att jag klarade helt enkelt inte klarade av att åka till Lindesberg och försökte mig återigen på att få någon sorts sömn. Detta var väl inte helt populärt...

Mamma och jag är sams, och jag älskar henne. Tycker så synd om henne när hon är ledsen..
Ingen träning för mig ikväll heller, och det liknar ju skit. Bra för min kropp kanske men sämre för mig.


Handbollsmode

I couldn't help wonder...

ÖSK Handbolls Carrie Bradshaw?
- Nej, bara en uttråkad Anna

Dagens handbollsmode, nerifrån och upp.

Ett par snygga, dock funktionella skor av märket Puma med plastdetaljer för syns skull och stötdämpande effekt. Finns i färgerna vit/blå och svart/röd.
Till skorna ska man ha ett par vita strumpor, helt uppdragna så långt att de knakar litegrann. Detta för att förlänga skorna och ge en liten "stövelfeeling" samtidigt som det ger ett inbillat skydd och snyggare ben. Detta ska helt matchas med rakade ben med lite lotion av märket LdB eller apotekets ACO. Nu i jul kanske du ska satsa på Golden Delicious med doft av äpple och kanel.
Rumpan ska skylas av ett par svarta shorts av märket Puma, med en tajt passform och elastisitet för att tåla motståndares greppande händer. Man kan snurra upp shortsen efter eget bevåg, men tänk på att undvika den fruktade "Camel toe". Dessa shorts matchas av en svart, tajt tröja också från märket Puma. Alla kan vara individer då de är olika numrerade och gör att varje tröja är unik. För att undvika att magen tittar fram mer än önskat så kan man använda ett förslagsvis svart, längre linne under.

Accesoarer: Ett par svarta fotledsskydd som ger lite gladiatorkänsla. Ett alternativt två knäskydd med blå baksida för att sätta lite färg på tillvaron och undvika skrapsår på knäna likt ett sommarlovsbarn. Handledssvettband för den som inte vill ha mascaran förstörd av rinnande svett. Man kan nu se inslag av vitt, genom den kända coachtejpen. Det finns även färgade, funktionella tejper som dock ej används i ÖSK Handboll i år. Som tur är, får man väl säga. Få kan bära upp rosa på handbollsplanen.

Frisyr: Uppsatt i hästsvans (alternativt med spännen) och luggen i en fläta så man får bort allt hår från ansiktet. Det går att trixa lite själv  för att hitta vad man trivs med och allt du behöver är din fantasi, tofs och lite hårnålar.

Emma Bertholdson Veckans stilikon: Emma Bertholdsson.
(Reds. anm.) Emma är lite vågad, hon slår till på mer vita detaljer genom att ha ett vitt linne under tröjan. Märk väl hennes hållning som stolt bär upp den svarta matchkostymen.

Helgens planer

idag
buss till jobbet
jobba i linde
buss hem
ökk
mat på grekiska kolgrillsbaren
bio, saw 5 med Dojjan och Dannie (med flera)
ev. lite sällskapande med E

imorgon
sooovaaaa
stan med lisa, fricken och pettson
kolla handboll
bastukväll hos PD

söndag
kolla u-lagsmatch mot IFK
stan igen kanske
mat
samling och match mot Huddinge i idrottshuset kl 19.30 (sugpung-tid)



Jag måste ringa min bror och bestämma klappar till våra skapare. Det liknar ju skit när vi inte kan göra som vi brukar och gå på stan och mysa ihop. Jag får väl packa mig till Västerås och dra med "Lill-Doffe" på klappjakt innan han blir opererad och hoppar på krycks.

Värdesättning

Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper.
Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att dekorera en ask.
 
 Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och sade:
  "Den är till dig, Mamma." 
 
 Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade presentasken och såg att den var tom.
 
 Hon sa till sin dotter med harm i rösten:
 "Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall vara någonting i paketet?"
 
 Hon hade tårar i sina ögon och sa:
 "Men, Mamma,det är inte tomt! Jag blåste kyssar i den tills den blev full."
 
 Mamman blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.
 

En kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll den gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv.
 
När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.

Uppskattning

Igårkväll efter träningen följde jag med Dannie och Dojjan hem till Dannie för en tisdagskväll som alla andra. Vi kollade handbollen, köpte mat på Rosalies och kollade på random program innan DH. Man hinner prata en del däremellan och som Dannie sa efter min nära-krockchock: "Man ska uppskatta sina vänner". Och det gör jag, otroligt mycket.

Dannie är min livlina många ggr, jag kan ringa henne om allting även om hon kanske inte är speciellt intresserad och jag får alltid gensvar. Vi är inte överdrivet kärleksfulla mot varandra, snarare underdrivet men det behövs inte. Det skulle väl vara jag som kan behöva höra det då och då att hon faktiskt tycker om mig på riktigt..
  Tessan och jag snackade lite igår, vi kanske inte ringer varandra eller hänger bara sådär men vi kan ändå prata med varandra om det är någonting och om det inte är någonting speciellt. Vi bara finns där, känns det som. Och det känns bra!
   Abbe är också en tjej som har kommit att komma mig varmt om hjärtat även fast vi inte känt varandra speciellt länge. Hon får höra en hel del från många just nu men hon är inte sen att lyssna om jag har något jag vill prata om och jag hoppas att hon vet att hon kan vända sig till mig också, vilket jag tror att hon gör. Vi är också bögar utan penis... Det måste ju räknas som en hög vänskap!

Dessa 3 var guld värda en regnig tisdagskväll, och är det jämt.

Nära ögat

Igår kunde det ha gått illa. Riktigt illa...

Här cyklar man i godan ro (nej, jag svor över det pisskalla regnet och ville bara komma fram) ner till idrottshuset, svänger ner förbi Krämaren och ska åka över Köpmangatan. En bil kommer men bromsar in så jag ska kunna åka över, jag korsar övergångsstället och då åker gubbjäveln. Jag fick göra en tvärsväng, vet inte om han kom åt mitt framhjul men han var så nära att jag nuddade bilen. Gubbfan gör en u-sväng och åker tillbaka, utan att se sig om.

Jag började gråta nere vid Rudbecksskolan och händerna skakade... Vilken tokchock jag fick!

Here it comes

Fredagen hade sedan länge börjat skymma och jag skulle bege mig till ÖKK med Mickan för veckans sista träningspass, jag kände inte för att sitta hemma ändå. Trött som jag brukar vara på fredagar, hade en idé om att hänga på Pitchers och kolla på folk...
Jag fick påhäng av SaraP, hon är verkligen inte den som är den. Vi styrde ihop oss hos Mickan först och sedan till hennes kärleksgosse och hans polare. Det var väl lite sisådär, men jag är glad när jag är med Sara. Mysan kom efter en stund och vi tog järnhästarna mot Stället där Maria stod och blandade drinkar. Mycket skumt folk på det där Stället, men bartendern var snygg iaf! Sara gick hem med Alexander så jag och Mysan fann oss ensamma tillsammans. Vi tog oss därifrån, fortast möjligt och påbörjade kvällen golfrunda (varje krog är ett hål). Pitchers stog näst på listan och kan vi kalla det en hole-in-one? Det var trevligt och vi avböjde kvällens första efterfest som skulle hålla till i Kumla (av alla ställen). Utanför stötte vi på bror med vänner (Ha mamma, denna kväll var det jag som fick famna TobbeK's härliga bringa) och vi gick vidare för att bli petade på två hål, eller ska vi säga att vi hamnade i vattnet?
Citat Harrysvakt:
"Det är 23. Inte 22, inte 21, inte 20, inte 19 utan 23."
Vi hade halva inne på Mitt andra hem men beslöt oss för att det var minigolf och passade inte oss. Vi tog oss därför till kvällens hårdaste hål, vi hamnade på fairway (heter det så?) och höll oss kvar till det sista. Vi blev plötsligt syskor och höll rätt hårt på det där. Det var ritkigt kul! Jag gick med i en komplott och lurade två killar i 25års åldern tillsammans med Emmas morbror. BS klockan 2 och stötte där på Hampa som körde hela registret, var är Dojjan när hon borde vara där?

Lördag och lite skakis tog jag en dusch och mötte upp Fricken på stan då vi skulle gå på klappjakt. Jag mådde inte toppen, var trött som en gnu och hittade heller inte speciellt mycket julklappar. Däremot hittade jag en del till mig själv :) Sedan blev det idrottshuset och kolla på herrarna som faktiskt var riktigt duktiga, jag gosade med lillprinsen Teo. Dannie var barnvakt åt charmtrollet Ludde. Man kanske ska skaffasig en sån, de är ju så söta :) Hem för adventsmiddag med familjen Grinch och mormor och morfar. Jättetrevligt och en rolig julklappsutdelning. Jag kände återigen suget efter Sara och hon fick napp på mig igen. Jag tog pilen till sörbyängen i regnet och cyklade fel ett par ggr, efter en stund fick vi tag i taxi och tog oss mot Satin. Jag och chaffisen delade menande blickar om folket i baksätet (inte Sara dock), vilka tards!
Satin var rätt fullt och det var bara att köra, stötte på lite härliga töser och några kändisgossar som jag inte sett på länge. Jag och Hjulis hamnade på efterfest med ett glatt gäng på Värmland, jag ville inte åka därifrån för att de pratade så jävla roligt. Klockan 5 bestämde jag mig dock för att det fick vara nog och tog cykeln hemåt.
Sov till halv 2 med några avbrott av min käre bror som kom in och la sig på mig. "Du är dum i huvudet", mumlade jag kärleksfullt och somnade om igen.
En dusch på en och en halv timme, middag, lite handboll och sen film avslutade min helg...


mörk måndag

Vilken helg det har varit!

En fullgod (nästan, lite måste man ju hålla på) redogörelse kommer att komma då vi inte har tusen att göra på jobbet. Telefonjäveln ringer i ett, nu behöver ju inte jag ta så många samtal men ändå.

Jag har halkat långt ner i singelbitterheten, speciellt efter helgen. Hur det nu kommer sig...
Tessan, matchmaker #1 kan inte du fixa det?

Veckan ser ut som så...
måndag
jobb i linde (missa buss, knäcka fingrar, skjuts av mamma)
träning
spelarråd

tisdag
jobb i linde
fyspass med F-N
handbollsträning och laguttagning
sola?

onsdag
körkortsplugg
övningskörning
ökk

torsdag
jobb i linde
LIF-RIK

fredag
jobb i linde
nissepass/ökk

lördag
stan
kanske lagaktivitet
myskväll

söndag
ev kolla (annars spela) b-lagsmatch mot IFK
stan igen
förhoppningsvis match 19.30 (om jag blir uttagen)

RSS 2.0