For now

Idag ska jag inte stressa sönder mig, och med det sagt vill jag önska mig själv lycka till!

3e dagen havregrynsgröt, jag fattar inte varför man gör en sån affär av det. Och pappa släppte bomben igår att det inte är så nyttigt när man gör den i micron. Inte gott och inte fullskaligt på nyttighetsskalan, men ändå pinar jag mig. Det sägs ju vara bra ändå...

Emil, Chris och Wilson var över på middag igår, riktigt trevligt. Han börjar bli en stor pojke, växer som en tok. Snart är han i målbrottet...


Mamma och jag har en gemensam uppfattning gällande PD, han får ju göra lite nytta och fixa det nu.


Helgen:
Fredag: Jobb och träning, sedan grillning hos Kecks med alla töser (+bihang i form av tränare kanske?)

Lördag: Träning. Hejdå-fest hos Gunnarssons eftersom Calle ska gå och bli hockeyproffs i Canada och Jossan följer efter till jul. Abbebabe styr 25 (+25=50) årsfest, kommer bli galet kul.

Söndag: I hopp om bra väder planerar jag och Lisa att åka och bada någonstans samt spela beachvolley om vi hittar värdiga med och motspelare.

Vad har jag lyckats med idag?

- Stressat upp mig (som jag lovade mig själv att inte göra) på jobbet
- Stört en (egentligen två) kollegas välförtjänade semester
- Glömt bort en födelsedag
- Tänkt mig knasig på min "kärlek vid första (egentligen andra) ögonkastet" från gårdagen. Självklart känner PD honom, det finns ingen gud!
- Fällt en tår
- Visat mamma och pappa runt, tog knappt 20 minuter
- Ätit havregrynsgröt (isch, men man måste ju försöka)

Lite uppdatering (ar)

Midsommar på Öland

Det blev ju som sagt jag och Frida kvar av de tappra själar som skulle fira in sommaren som sig bör, men icke att förakta. Frida hämtade upp mig på BB där jag för första gången såg min bror som pappa, min nyfödda älsklingsprins Wilson och Christina som mamma. Vi lastade Vägens Vidunder och bar oss iväg med en musikhink som bakrundsmusik till alla mil. Vi bodde i ett radhus som Erik stog för och kom in då karlarna höll på med maten. Hann inte mycket mer än över tröskeln innan vinkorken poppades upp. Vi hade en trevlig (och lugn kväll) då vi bara kollade in stället där kön ringlade sig till Gotland så vi skippade det. Johan och "Modellen" (som hade varit statist i 52 hollywoodfilmer, mycket viktigt) tog sig dock in och knappt ut. Jag roade mig själv med pungfinten på hemvägen, och således även Frida.
Vi vaknade upp och låg och pratade i flertalet timmar, tyst trodde vi men det visade sig att vi hade väckt hela huset. Johan trodde att vi grät i ett av våra återhållna skrattanfall.
Några sköna timmar i solen, en mataffärsvisit i spöregn och god mat. Kvällen styrdes med lite lekar och musik á la Johan som var en riktigt guru på gura. Charaderna var ju lite tjejernas grej, vi plockade hem nära på maxpoäng. Vi fick också lära oss vad begreppet "Jägarbajs" betyder. Killarna var inga höjdare på det där dock, de lyckades få Bajs Mellan Växeln (BMW) till "Jägarbajs mellan skogsväxten".
Stället var stort och vi hängde mest utomhus då svetten plaskade efter nån minut på dansgolvet. Bratsen var i högform.
"Asså, du får 1000 spänn om du hånglar med mig.... 5 om vi ligger med varann"  Då vet man det.
Hemresedagen var ingen höjdare, men vi väntade in hjärnorna (eller Frida gjorde, jag fick dåligt samvete) så vi spelade minigolf. Jag kom 2a!


Peace & Love i Borlänge

Patte och Dannie plockade upp mig och vi mötte upp resterande grabbar, Mackan, Frerra och Joel vid biltema. Mottagandet hos paret Månsson var hjärtligt och vi tog oss en tripp till Maxi för förnödenheter (golvfläkt, hårfärg, chips, dricka och lime) Vi njöt lite av solen och lekte lite sport. En beachtennismatch över nät, jag och Dannie mot Frerra och Patte. Behöver jag säga vilka som vann? (smart drag va, D?)
Vi tog oss till området, Joel hade redan varit där, efter maten och storleken slog mig med kraften från en krocketklubba. Ingen liten apparat de smällde upp mitt i Borlänge. Vi kollade lite på Lasse, köade in på ett öltält för att snabbt gå därifrån. Vi kikade på Volbeat (reservation för stavning) och jag blev lite imponerad. Trippade runt ytterligare och såg en flyktig glimt av Mötley Crüe.
Lite mer sport, ett shoppingbesök i Kupolen och den snabbade badturen jag någonsin varit med om på fredagen. Måns och Albin kom på kvällen och därmed var det slut på husfriden. Vi körde, kan man säga. Jag och Dannie formtoppade, jag tog åter upp pungfinten som filmades och roade några, irriterade andra. Man kan säga att det gick spikrakt upp och sen samma väg ner. Fick mig ett "S" kastat i ansiktet och cyklade hemåt något moloken, en ganska omständig historia den fredagskvällen. Var inte på topp under lördagen men kom in i matchen efter en badtripp tillsammans med det käraste kärleksparet. Fick ett telefonsamtal med strul från Irland och var lite låg efter gårdagen, men efter ett samtal med Mr F så lossade mungiporna för kvällen. Det var 4-kamp på schemat och jag och Mackan vann. Ska inte skryta och säga att det var min förtjänst, men det var det. Familjen Jämthed kom, senare än beräknat och Dojjan var med på topp!
Vi cyklade iväg och vi byggde en pyramid utanför ingången till festivalen, efter några försök och förenklingar så gick det vägen. Jag hände med Mackan och Frerra och såg P&Ls kung, Håkan Hellström. Han var riktigt bra live. Frerra lurade med mig på dödsmetall, not all that.
Dojjan tog Borlänge med storm och anordnade en egen liten översvämning på gatan. Jag drog mitt livs första spring-kiss, ett svårmanövrerat drag men det gick alldeles utmärkt.
Mycket mer finns att säga, men det var toppen.
Det största av stora TACK till mamma och pappa Månsson för mat och husrum. Och självklart till det härliga sällskapet.


Irland

Livrädd för flygresan, hade tutat i mig själv att jag skulle dö ensam om det skulle bli nåt strul. Men det blev det inte och jag blev mött på Dubilns flygplats med en skylt "Ms Anna X  Sweden" så jag kunde inte komma bort. Vi kramades länge och tog sedan bussen in till Dublin för picknick på McD, någonting som aldrig skulle lyckats i Sverige. Gick mot busstationen och hoppade in och köpte ett par skor. En och en halvtimme senare var vi i Kilbeggan där Mickan bor under sin vistelse. En liten mysig by, eller vad man ska kalla det. Käkade lite, pratade lite och kollade på HP. Gick och la oss och någn gång under natten så var det sånt oväder att strömmen gick i hela byn. Ingen el och inget varmvatten gjorde min fredag lite långdragen, men jag gjorde det bästa jag kunde och vips var Mickan hemma från jobbet. Ett dusch/bad, snabb lunch och sen åkte vi till en större stad för lite shopping. Hittade lite härligt och sedan hem för att fördrinka lite innan vi gick till en av de lokala pubarna. Lite uttittade satt vi där och drack Bulmers (deras cider) för att sedan kolla in en annan pub om det kunde tänkas finnas mer folk där. Stötte på den fullaste irländaren på ön, Ian som trodde att han hade kommit till himlen efter att ha smakat baccardi. Tog oss en dart-match där vi fuskade oss till seger, tror jag i alla fall. Det bröt ut lite allsång, som bara irländare kan och sedan gick vi hemåt. Gick upp rätt så tidigt för att åka in till Dublin för mer shopping, inte så mycket fynd för min del dock men Mickan spenderade. Mötte min pappa på Trinity collage och jag blev så lycklig efter att inte ha sett honom på länge. Besökte Temple Bar som är ett måste när man är i Dublin innan vi åkte hemåt för att möta upp Dermot som vi hade träffat kvällen innan. Vi snackade litegrann och gick sedan till en annan pub för dart-tävling där hans pappa med polare var. Vi krossade honom, kan man säga. Jag började köra lite "teknik-kast" med pilarna och efter att ha satt en i en skinnsoffa så återgick jag till att lyssna på gubbarnas gräl. Plötsligt ställde sig en av dem upp och kastade ett litet bord mot en annan innan han gick ut genom dörren, det visade sig att de hade bråkat för 28 år sedan och aldrig gjort upp. Men det blev inget gubbslagsmål den kvällen heller. Däremot började de prata och intressera sig för oss och en gubbe ropade på mig "Helga" iofs, men sen fick jag sitta i hans knä medan de sjöng nån irländsk visa som inte var så smickrande, dock rolig.
På söndagen var vi på Pig-race med Dermot och der var precis som det låter. Grisar som sprang kapplöpning. Sjukt, men kul.
På måndagen sa vi hejdå och någon tår rann öven kinden när bussen tog mig mot Dublin. Pappa mötte upp mig och vi åkte till flygplatsen, åkte igenom där vi bodde när vi var där för några år sedan och det var riktigt kul att se och känna igen sig.
Lika rädd denna gång för att flyga själv, men lika bra gick det. Däremot blev jag förbannad på flygvärdinnorna som inte sa ett ljud.
Väntade på buss hemåt i över 2 timmar och sedan anlände jag till Örebro resecentrum vid halv tio där mamma stog och väntade.
En klart värd tripp, kanon att träffa Mickan och att vara på Irland igen.

Mycket nu

Imorgon åker jag till Irland för att hälsa på Mickan några dagar. Det blir tusen bra!

Peace and Love finns att återberätta då det finns mer tid.

Min lilla prins spydde och pissade på mig, men jag älskar honom bara mer. Hur många killar skulle man kunna säga det om?
Premiärblöjbytet gick kanon, förutom att han blev som en fontän så fort blöjan åkte av.

Finns också mer Öland att snacka om.

Och ett träningspass i Lindesberg...


Några cliffhangers? Håll er till tåls :)


RSS 2.0