Elitsatsning

08.03.15 En ny resa börjar för damerna

Efter ett år i fyran, ett i trean och tre i tvåan lämnar nu "Pinnen" och Alexander Szwarcwald över stafettpinnen till en välmeriterad trio och en ny resa tar sin början.


Säsongen 2003/2004 såg ÖSK Handbolls första damlag ljuset och under ledning av Zivko Kokic och Margan Engstedt började de en resa genom fyran och trean på två säsonger och gjorde ett bra första år i division 2 och slutade på en femteplats. Det blev även finalspel i JSM och en fin sjundeplats. När Lars-Åke "Pinnen" Johansson tog över säsongen 2006/2007 var det uttalade målet division 1, men allt för många skador på allt för många spelare gjorde att det inte blev så och åttondeplatsen kändes som ett stort misslyckande. Visserligen tog sig U-damerna till division 3 men ekonomin satte stopp och istället kvalar man åter igen till trean i år. Årets säsong skulle ses som en nystart och bredvid "Pinnen" tog Alexander Szwarcwald plats. Det enda uttalade målet var att ha roligt varje gång det var handbollsdags. Det gav en till tredjeplats.

Tidigt under den gångna säsongen bestämde sig "Pinnen" och Szwarcwald att ta ett steg "tillbaka" och tillsammans med Mats Dahlberg och Jörgen Nybom har de funderat över hur nästa steg ska tas för ÖSK-damerna.

-Vi har sedan innan jul haft en kontinuerlig diskussion om vad som är möjligt att göra efter säsongen och i samråd med styrelsen började vi ta kontakt med olika handbollsmännniskor och andra, berättar Alexander Szwarcwald.

Under gårdagens presskonferens presenterades så damlagets nya tränarstab - Malin Lake, Henrik Lykke-Kjeldsen och Nils Holmdahl.

-Jag tycker vi har fått ihop en "hyfsad" tränarstab, småler "Pinnen".

Malin Lake känner de flesta till som både meriterad (bl a 5 VM) och kunnig och för de som följt kampen om tredjeplatsen i damtvåan och kvalet till trean är namnet Henrik Lykke-Kjeldsen inte helt obekant. En tränare som tog Vadstena HF, som tappade fyra tongivande spelare inför årets säsong, till oanade höjder placeringsmässigt och deras B-lag till division 3 kval. Nils Holmdahl, mannen bakom bl a Örebro Volley och Anna Lindberg, kommer ta hand om fysbiten.



Nu är det verklighet...

Kommentarer
Postat av: Robban!

Skönt att se att bloggen lever Anna! Men ja skulle vilja ha en telefonintervju eller något liknande dokumenterat här...? Eller nej just de för att få de måste du ju RINGA mig så de får kanske ske i nästa liv eller nått?! hahaha nejdå men va händer till helgen då?? Öret för hela slanten!!

2008-03-17 @ 08:21:22
URL: http://robban1987.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0