Vivi tha king

 
Vivian Kamel räddar ett skott mot Lindeskolan i Idrottshuset. Bild Håkan Ekebacke

Bildspecial: Vivian stängde ÖSK-målet

 SPORT/HANDBOLL/ÖREBRO Publicerad: 2009-01-22 21:58

15-åriga Vivian Kamel var så nervös inför debuten att hon darrade men det syntes inte på planen. - Hon är en supertalang och det ska bli spännande att följa henne, säger ÖSK-tränaren Malin Lake efter seger med 34-26 i Idrottshuset.

Klicka för större bild
 BILDSPECIAL
Visa bilderna

Derbyt blev aldrig någon riktig match. ÖSK ryckte från första minuten och ledde med 7-1 redan efter tio minuter. Den chockstarten tvingade Lindeskolan till en tidig timeout.
Stora problem för Lindeskolan och ÖSK-spelarna jublade som om de redan hade vunnit matchen.
ÖSK behöll ledningen och gick till halvtid med 19-13. Framåt handlade det om Jennifer Albertsson och tungt skjutande Danielle Sillrén. Längst där bak handlade lika mycket om Vivian Kamel som för allra första gången i sitt unga handbollsliv startade en seniormatch.
- Jag gjorde en räddning i början och jag kunde inte få en bättre start, säger Vivian som tog varenda kantskott som Lindeskolan kastade mot henne.
- Det var så kul att spela, skrattar hon.
I den andra halvleken pendlade ÖSK-ledningen mellan sex och tio mål. Till slut blev det 34-26 till hemmalaget. Danielle Sillrén gjorde åtta mål trots att hon vilade en stor del av den andra halvleken efter en smäll mot höger underarm. ÖSK-bombaren blev dessutom punktmarkerad i slutet av matchen.


Lake är imponerad
ÖSK-tränaren Malin Lake har sett många av världens bästa målvakter från sin niometersplats i landslaget. Hon tvekade inte att kasta in tonåringen i derbyt i stället för rutinerade Jenny bernström.
- Hon är bara 15 år men man kan inte hålla tillbaka en sådan talang. Hon är en supertalang och det ska bli spännande att följa henne, säger Malin.
ÖSK:s elitsatsning har fått rejäl fart den senaste tiden. Derbysegern innebär att laget passerade Norrköping och ligger på en andraplats i division 2 östsvenska södra.
- Det är kul att det har lossnat. I höstas vann vi matcher utan att spela bra. Nu har vi ett bättre spel. Men viktigast är vår starka fysik som Nisse Holmdahl ligger bakom. Tjejerna känner att de är starkare och det ger självförtroende, säger Malin Lake.
Var tycker du att ni är i ÖSK:s elitsatsning?
- Vi är nog lyckligt ovetande men både jag, Thomas Dunder och Nisse Holmdahl är imponerade av hur snabbt spelarna har tagit stora kliv framåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0